Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak köpeklerini uyutmayı öngören kanuna uymayacak belediyeleri yaptırımla tehdit etti. CHP, bu yasayı uygulamayacaklarını ve Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı. Yumaklı, yasada hayvanlara işkence edilmesine dair bir madde olmadığını ve belediyelerin bu yasayı çarpıttığını belirtti. Ayrıca, yasayı uygulamayan belediyelere hapis cezası gibi yaptırımlar uygulanacağını söyledi.
15 Ağustos 2024

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir düğünde horoza zorla alkollü içki içirildiği belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı, olayı inceledi ve beş şüphelinin kimliklerini tespit etti. Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan dolayı bu kişilere toplamda 27 bin lira idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.
13 Eylül 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018'de Avcılar'da gerçekleşen bir çocuğa cinsel istismar olayının faili olarak Müge Anlı'nın programına katılan Sinan Sardoğan'ı tespit etti. Sardoğan, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Sardoğan, aynı zamanda Tokat'ta kaybolan Arife Gökçe'nin aranmasıyla ilgili olarak da Müge Anlı'nın programına katılmıştı.
7 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023

İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da bir basın açıklaması sırasında avukat Zeycan Balcı'nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında 'kasten yaralama' ve 'zor kullanma yetkisini aşma' suçlarından dava açıldı. İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14'üncü duruşmasında polis Akmeşe'ye 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, polisin 'geleceği' üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek cezayı erteledi.
31 Mayıs 2023

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından devam eden arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Muş ekibi tarafından iki keçi enkaz altından canlı olarak kurtarıldı. Keçiler, besici Cennet Polat'a ait olup, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından su ve yemle beslendi. Sahibi şehir dışında olan keçiler, mahalle muhtarına teslim edildi.
4 Mart 2023

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı. Akay, İstanbul Ataşehir'de yakalandıktan sonra Gaziantep'e götürüldü ve emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama kararı verildi.
12 Şubat 2023

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, İstanbul Başakşehir'de 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde işkenceyle öldürülen altı yaşındaki kedi Eros için adalet çağrısında bulundu. Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan daha önce tutuklanmış ancak ilk duruşmada serbest bırakılmıştı. Kamuoyu, Keloğlan için emsal niteliğinde bir ceza bekliyor. Icardi, adalet çağrısına iki kediyle katılarak dikkat çekti ve bir kedinin boynunda 'Bugün Eros'a, yarın bize' yazılı bir mesaj taşıdı.
12 Mart 2024

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kadıköy'de hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle düzenlenmek istenen bir yürüyüş sırasında polis müdahalesine tepki gösterince bir polis amiri tarafından tokatlandı. Bu olayın ardından Encü'nün avukatları, polis memuru C.S. hakkında işkence suçlamasıyla tutuklanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Olay anını görüntüleyen bir muhabir de kısa süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
10 Ocak 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde emekli bir polis memuru tarafından ormanlık alanda kafası ve kolları kesik bir erkek cesedi bulundu. Olay, emekli polis memurunun ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve ceset otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi devam etmektedir.
19 Ocak 2023

Güney Kore'nin Gyeonggi eyaletinde, bir kişinin kayıp köpeğini ararken başka bir kişinin mülkünde binden fazla ölü köpek bulunması sonucu hayvan istismarı şüphesiyle soruşturma başlatıldı. 60'lı yaşlardaki zanlı, terk edilmiş köpekleri topladığını ve aç bırakarak öldürdüğünü ifade etti. Hayvan hakları savunucuları, köpek yetiştiricilerinin zanlıya ödeme yaparak kullanamadıkları köpekleri ona bıraktığını iddia etti. Hayvanları koruma yasasını ihlal edenlerin üç yıla kadar hapis veya 23 bin ABD doları para cezası ile cezalandırılabileceği belirtildi.
8 Mart 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Muhammet Ali Binen isimli genç, aralarında husumet olduğu iddia edilen arkadaşları Tugay Kopal ve Mahir Palamut'u pompalı tüfekle vurdu. Saldırı sonrası Binen, olay yerinde kendisine de ateş ederek yaşamına son verdi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kopal ve Binen'in olay yerinde hayatını kaybettiği, ağır yaralanan Palamut'un ise hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.
25 Temmuz 2023

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023
İşaretlediklerim