Erzurum'dan Kars'a giden bir yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki yedi kişi hayatını kaybetti ve 22 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.
30 Temmuz 2023

İstanbul Ümraniye'de bir düğün konvoyunda yolu trafiğe kapatarak drift atan ve bu anları sosyal medyada paylaşan sürücülerden beşi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, olayın 2 Eylül'de TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde gerçekleştiğini belirledi. Drift yaptığı belirlenen sürücü B.G'ye 31 bin 296 lira ceza kesildi ve sürücü belgesine 60 gün süreyle el konuldu. Konvoyda trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen 14 sürücüye de ceza kesildi.
4 Eylül 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, bir firmaya ait iş yerinde kalan işçilerin konteynerinde yangın çıktı. Olay sonucunda üç işçi yaşamını yitirdi, iki işçi ise yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. İstanbul Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ocak 2024

İzmir Gaziemir'de, yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahla vurulan 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli D.A. (19), olay sonrası gözaltına alındı ve üzerinden suç aleti tabanca, kovanlar ve çalıntı eşyalar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesinde olayın gasp amacıyla gerçekleşmediğini, spontane olduğunu belirtti ve tutuklandı. Araç içi kamera kayıtları, olayın detaylarını ve şüphelinin soğukkanlılığını gözler önüne serdi.
1 Şubat 2024

İtalya'da, alkollü araç kullanımını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor. Proje, özellikle gece kulüplerinden çıkan ve alkol seviyesi yasal sınırı aşan kişilere uygulanıyor. Ancak, projenin gençleri aşırı alkol tüketimine teşvik ettiği ve hizmetin vergilerle karşılanacağı eleştirileri var.
8 Ağustos 2023

New York City, Kia ve Hyundai otomobil üreticilerine, araçlarının kolaylıkla çalınabildiğini ve bu durumun ölüm ve yaralanma risklerini artırdığını iddia ederek dava açtı. Dava dilekçesinde, şirketlerin maliyetleri düşürmek amacıyla 1990'lardan beri yaygın olan motor immobilizer teknolojisini kullanmadıkları belirtiliyor. İddiaya göre bu durum, hırsızlık vakalarının artmasına ve kamu güvenliğinin tehlikeye girmesine yol açmış. Dava dosyasında, çalıntı araçlarla ilgili ölümcül kazaların ve diğer ciddi olayların detaylarına yer verilmiş.
9 Haziran 2023

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, içkiliyken araç kullanıp kaza yaptığı için istifa etti. Allan, yaklaşık 4 saat boyunca karakolda gözaltında tutuldu ve 'dikkatsiz araç kullanmak' ve 'gözaltına direnmek' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak, alkol testinde sonucun yasal sınırın üstünde çıkmasına rağmen Allan'a içkili araç kullanmaktan dava açılmadı. Suçlu bulunması halinde, Allan'ın para ve ehliyetinin askıya alınması cezalarıyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.
24 Temmuz 2023

Hindistan'ın kuzeyinde 12 Kasım'da çöken bir karayolu tünelinde mahsur kalan 41 işçi, günler süren kurtarma operasyonlarının ardından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında, iş makinelerinin arızalanması üzerine 'fare madencileri' olarak adlandırılan ve dar alanlarda insan gücüyle kazı yapabilen uzman kazıcılar devreye alındı. Bu kazıcılar, 90 santimetre genişliğinde bir tünel kazarak işçileri kurtarmayı başardı. 'Fare madenciliği' Hindistan'da tartışmalı ve tehlikeli bir yöntem olarak biliniyor.
28 Kasım 2023

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, 2022 yılında motosiklet sürücüsü Philip Paxson, Google Haritalar'ın gösterdiği yolu takip ederek yıkılmış bir köprüden geçmeye çalıştı ve bu sırada düşerek hayatını kaybetti. Paxson'ın ailesi, 2013 yılında yıkılan ve Google Haritalar'da güncellenmeyen köprü verileri nedeniyle Google'a dava açtı. Bölge halkının 2013'ten bu yana Google'a yıkılan köprüye dair güncelleme yapılması için defalarca başvuruda bulunduğu belirtildi.
21 Eylül 2023

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

ABD'nin Boston şehrindeki Massachusetts Üniversitesi'nde düzenlenen bir eğlence gecesinde 'TikTok BORG trendi' olarak bilinen aşırı alkol tüketimi sonucu birçok öğrenci zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerine 28 ambulans sevk edildi ve zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Bölge polisi olayla ilgili iki kişiyi gözaltına aldı. Üniversite yetkilileri, hafta sonu etkinliklerini gözden geçireceklerini ve alkol tüketimi konusunda eğitimi artıracaklarını açıkladı.
6 Mart 2023

Mersin'de TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin kimlikleri belirlendi ve otopsi işlemleri tamamlandı. Yaralılardan sekizinin durumu ağır.
27 Mayıs 2024

İstanbul TEM Otoyolu’nda altı aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kaza, İSTOÇ mevkisinde Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya karışan araçların sürücüleri tutanak tutarken, aynı yönde ilerleyen üç araba da bu araçlara ve sürücülere çarptı. Olay nedeniyle otoyolun Ankara istikametindeki üç şerit geçişlere kapatıldı, ancak yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
15 Eylül 2024

Adana’nın Ceyhan ilçesinde tırla servis minibüsünün çarpıştığı kazada dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Kaza, Yumurtalık Serbest Bölge bağlantı yolunda meydana geldi ve ölenler arasında minibüs sürücüsü Mehmet Emin Ulusoy da bulunuyor. Kazanın ardından jandarma ekipleri tır sürücüsü M.Ş’yi gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, bir tırın dorsesi Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobilin içerisinde bulunan iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobildeki dört kişinin öldüğü tespit edildi.
11 Mart 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü ve 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili beş kişi tutuklandı. Kazada, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarpmıştı. Soruşturma kapsamında altı kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında metrobüs şoförü, İBB yetkilileri ve yüklenici firmanın şantiye şefi bulunuyor.
31 Ağustos 2024

Ankara Eskişehir yolunda bir yolcu otobüsü üst geçit direğine çarptı. Kazada dokuz kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Vali, kazada fren izinin olmadığını ve şoförün uyumuş olabileceğini belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi ve güzergah trafiğe kapatıldı.
9 Ağustos 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin altı kişi daha gözaltına alındı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında yol bakım çalışmasında görev yapan çeşitli yetkililer gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan dört kişiden ikisi serbest bırakılmış, diğer ikisi adliyeye sevk edilmişti. Kazaya dair yeni görüntüler ve bilirkişi ön raporu da kamuoyuyla paylaşıldı.
30 Ağustos 2024

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gece saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada beş çocuk hayatını kaybetti, biri ağır üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz olduğu belirtilen sürücü Mustafa K. ve yanındaki Ş.İ. kazadan bir süre sonra polise teslim oldu. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilerek Siverek ilçesine gönderildi.
2 Ağustos 2024
İşaretlediklerim