Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fadıl Akgündüz'ü 601 müştekiye karşı işlediği 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 2 bin 504 yıl iki ay hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına mahkum etti. Aynı suçlamalarla Mehmet Salih Obut, Avniye Obut ve İbrahim Obut da binlerce yıl hapis ve milyonlarca lira para cezasına çarptırıldı. Bazı sanıkların beraatine karar verilirken, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.
28 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının ertelenmesi için talepte bulunduğunu açıkladı. Bu talep, Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan lig maçının ardından geldi. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralanmış ve saha içi karışıklıklar yaşanmıştı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlatmış, 12 kişi gözaltına alınmış ve beş kişi tutuklanmıştı.
21 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Galatasaray'ın önemli futbolcularından biri olan Arjantinli Mauro Icardi, Ankaragücü ile oynanan maç sırasında gerçekleştirdiği hakaret nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu durum, Icardi'nin saha içi davranışları ve profesyonel futbol disiplinine ilişkin tartışmaları gündeme getirdi. PFDK'nın vereceği karar, Icardi'nin gelecek maçlardaki durumunu ve Galatasaray'ın sahadaki performansını etkileyebilir.
23 Şubat 2024

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 2022-2023 sezonunda ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen 11 futbol kulübüne ceza uyguladı. Cluj, Osijek, Aris, Astana, Olimpija Ljubljana ve Rijeka gibi kulüplere gelecek sezonlar için Avrupa kupalarından men cezası tehdidi verildi. Ayrıca, bu kulüpler arasında yer alan Konyaspor da dahil olmak üzere, vadesi geçmiş borçları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları kesildi.
4 Mart 2023

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ten transfer edilen 23 yaşındaki sol bek Levent Mercan ile dört yıllık, Mert Hakan Yandaş ile ise iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Levent Mercan, 2021'den bu yana Fatih Karagümrük'te 93 maça çıkmış ve dört gol atma başarısı göstermişti. Bu transferlerin, Galatasaray'ın da ilgilendiği iddia edilen Levent Mercan'ı da kapsaması dikkat çekti.
21 Haziran 2024

Kobani davasında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a hapis cezaları verildi. Demirtaş’a 42 yıl, Yüksekdağ’a ise 30 yıl üç ay hapis cezası verildi. Bu cezalar, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'yumuşama, normalleşme' mesajları verdiği bir dönemde geldi ve bu söylemlerin eleştirilmesine yol açtı. Kararlar, Türkiye'de barış ve birlikte yaşama iradesine darbe olarak nitelendirildi.
16 Mayıs 2024

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, 'FETÖ'nün medya yapılanması'na ilişkin davada hapis cezalarına çarptırıldı. Yargıtay, daha önce bu suçlamalar nedeniyle verilen hapis cezalarını iki defa bozmuştu. İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan davanın karar duruşmasında, Nazlı Ilıcak'a beş yıl üç ay, Ahmet Altan'a altı yıl üç ay 18 gün hapis cezası verildi. Fevzi Yazıcı'ya bir yıl 13 ay hapis cezası verilirken, Yakup Şimşek beraat etti.
14 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü, İrfan Can Kahveci'nin sağ arka alt adalesinde 2. derece yırtık tespit edildiğini açıkladı. Bu sakatlık nedeniyle Kahveci'nin tedavisine hemen başlanmış ve oyuncunun üç hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmiştir. Bu durum, Fenerbahçe'nin sahadaki performansını ve takım düzenini etkileyebilir.
25 Şubat 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 13 kişi gözaltına alındı. Sahaya ilk atlayan ve futbolculara saldıran beş kişi tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında Fenerbahçeli futbolculara yönelik saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

Spor Toto 1. Lig'de oynanan Göztepe-Altay maçında, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrak direğiyle saldırarak yaralayan Mehmet Nihat A. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İzmir başsavcılığınca hazırlanan iddianame 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Kaleci Özenç, saldırgan hakkında şikayetçi olmadığını belirtirken, sanık ise olay sırasında yüksek miktarda alkol aldığını ve olanları hatırlamadığını ifade etti.
4 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Eski Barcelona ve Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İspanya'da 2015 ve 2016 yıllarında işlediği kişisel gelir vergisi dolandırıcılığı suçları nedeniyle 633 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hapis cezası da alan Turan, cezası iki yıldan az olduğu için sadece para cezası ödeyecek. Arda Turan'ın suçlamaları kabul ettiği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı belirtildi.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Cem Dizdar, Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri olan Alex de Souza ile kıyaslanamayacak davranışlar sergilediğini belirtti. Dizdar, Mert Hakan'ın maç boyunca anlamsız hareketler yaptığını ve bu durumun Fenerbahçe'ye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Fenerbahçe tribünlerinde yakılan meşaleler ve deplasman takımının stadyuma meşale sokma yöntemleri de eleştirildi. İsmail Kartal'ın, Mert Hakan'ı oyundan alarak takımı korumaya çalıştığı vurgulandı.
20 Mayıs 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'eşkıyalık ve terörizm' ile suçlayarak hakkında suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'un stadyumdaki görevlileri dövdüğünü ve silahlı adamlarla stadyuma geldiğini iddia etti. Ali Koç ise Özbek'in bu suçlamalarını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Derbi maçında Fenerbahçe'nin 10 kişiyle Galatasaray'ı yenmesi sonrası tansiyon yükselmeye devam ediyor.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim