Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde bitirirken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Seçim sonuçlarına göre AKP yüzde 36,94, İYİ Parti yüzde 19,99 ve TİP yüzde 19,92 oy aldı.
1 Nisan 2024

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan, ikinci turda destekleyeceği adayı pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Oğan, her iki ittifakla da görüştüğünü ve destek karşılığında bazı talepleri olduğunu belirtti. Talepler arasında sığınmacıların gönderilmesi, terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması, cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık pozisyonları bulunuyor. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmede henüz bir karar vermediğini ifade eden Oğan'a, kararını geç açıkladığı için tepkiler olduğu da belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Eski futbolcu Gökhan Zan, depremzedeler için düzenlenecek bir turnuvaya katılmayacağını duyurdu. Zan, turnuvanın gelirinin Hatayspor'a aktarılacağını belirtti ve bu durumu eleştirdi. Zan, yardım organizasyonlarına olan güveninin azaldığını ve toplanan yardımların tamamının Hatay halkına verilmesi durumunda turnuvaya katılabileceğini ifade etti. Ancak bu teklif kabul görmedi.
13 Eylül 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'ya seçim günü TRT ekranlarında 'kozmik odalarda' oluşturulmuş 'paralel verilerin' yansıtılarak sonuçların manipüle edilebileceği iddiaları konusunda uyarıda bulundu. Taşçı, TRT'nin tarafsız ve şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak, Sobacı'ya yasal sorumluluklarını hatırlattı ve kendisiyle görüşmek üzere randevu talep ettiğini, ancak henüz bir dönüş almadığını belirtti. Ayrıca, konuyla ilgili yazılı uyarılarını da ilettiğini ve detayları paylaşacağını ifade etti.
11 Mayıs 2023

HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesi beklenirken, emek ve özgürlük ittifakında yer alan TİP, bazı şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı. HDP'li Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, TİP'e ortak liste çağrısında bulundu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, TİP'in hiçbir imtiyaz talep etmediğini ve HDP'ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyerek Yeşil Sol Partiyi destekleyeceklerini ifade etti.
4 Nisan 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Halk TV'de yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde bazı bölgelerde MHP ile işbirliği yapabileceklerini belirtti. Özdağ, anket şirketlerinin Zafer Partisi'ni bilerek düşük gösterdiğini iddia etti ve partisinin Türk milliyetçiliğini siyasete taşıdığını savundu. Ayrıca, Tuğrul Türkeş'in 'milliyetçi lig' fikrine değinerek, bu tür bir tartışmanın Zafer Partisi çevresinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Sinan Oğan'ın kabineye girebileceği iddiaları hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.
30 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girecek olan HDP'nin emek ve özgürlük ittifakı kapsamında ortak liste önerisine rağmen, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) bazı bölgelerde kendi adaylarıyla seçime girmesini eleştirdi. Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'nin işine yarayacağını belirtti. HDP tabanı da TİP'in bu kararını eleştiriyor ve ittifak içindeki oyların bölünmesinden endişe ediyor. Selahattin Demirtaş'ın taktik önerisine TİP olumlu yaklaşırken, HDP yönetimi bu önerilere kapalı olduğunu ifade etti.
23 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik iftira kampanyalarının partisinin oy oranlarını düşürdüğünü ve bu nedenle cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini belirtti. İnce, hakkında çıkan ve montaj olduğunu iddia ettiği görüntülerle ilgili olarak, bu iftiraların seçmen üzerinde etkili olduğunu ve Memleket Partisi'nin zarar görmemesi için adaylıktan çekildiğini ifade etti. Ayrıca, bu iftiraların FETÖ ve PKK ile irtibatlı kaynaklar tarafından yapıldığını ve bazı siyasetçiler ile gazetecilerin bu durumdan zevk aldığını öne sürdü.
12 Mayıs 2023

Tanınmış gazeteci İrfan Değirmenci, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Değirmenci'nin adaylığını sosyal medya üzerinden duyurdu ve basın dünyasında güvenilir bir isim olarak nitelendirdiği Değirmenci'ye teşekkür etti. Değirmenci ise Halk TV'deki ana program sunuculuğunu bırakacağını ve kendisini seçmenin oylarına emanet edeceğini belirtti. Erkan Baş, bir gün önce de oyuncu Mehmet Aslantuğ'un TİP'ten milletvekili adayı olduğunu duyurmuştu.
30 Mart 2023

CHP'li milletvekilleri Gökhan Günaydın ve Deniz Yavuzyılmaz, TRT'nin seçim döneminde tarafsız yayın yapmadığı gerekçesiyle Genel Müdür Zahit Sobacı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, muhalefete ayrılan yayın süresinin kriterleri sorgulandı. Ayrıca, Şırnak ve Bursa'da kamu görevlilerinin AK Parti adayları lehine seçim çalışmalarına katıldığı örneklerine yer verilerek, ülkedeki demokratik kurumların işleyişindeki aksaklıklar ve bürokratik-otoriter işleyiş eleştirildi.
10 Mart 2024

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin 'helalleşme' çağrısını ve 'başörtüsü teklifi'ni video yayınlandığında öğrendiklerini ifade etti. Tezcan, bu konuların partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandığını ve bu nedenle örgütün yeterince sahip çıkamadığını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de parti kararlarının danışmanların yönlendirmesiyle alındığını eleştirdiği belirtildi.
22 Eylül 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın kendisine yaptığı cumhurbaşkanı adaylığından çekilme çağrısına, Baş'ın kendisini daha önce kale almadığını belirterek yanıt verdi. İnce, Baş'a İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilip kendi partisinin adayını destekleme teklifinde bulundu. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avantaj kazanabileceği ve İnce'nin adaylığının Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanmasının önündeki en büyük engel olduğu belirtiliyor.
4 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundu. Baş, seçimlerin ilk turda sonuçlanabileceğini ve İnce'nin desteğinin bu zaferde önemli bir katkı sağlayabileceğini ifade etti. Anketlere göre İnce'nin adaylığı seçimlerin ikinci tura kalmasına neden oluyor, İnce ise daha önce ikinci turu hedeflediğini belirtmişti.
3 Mayıs 2023

Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde aldığı yüzde 5,17 oy oranının ardından diğer taraflarla görüşmeler yapmış ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı almıştır. Millet İttifakı temsilcileriyle de görüşen Oğan, makam talebinde bulunmadığını iddia etmiş, ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bu iddia yalanlanmıştır. Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmek istediğini belirtmiş, ancak sonrasında Millet İttifakı'na bir cevap vermemiştir. Zafer Partisi kaynakları, Oğan'ın bu süreçten sonra parti içindeki gençler ve kurmaylarla iletişimini kesmiş olduğunu ifade etmiştir.
26 Mayıs 2023

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce yaptığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağına dair açıklamasının ardından, Turan için cumhurbaşkanlığına adaylık imza kampanyası başlattı. Turan, söz konusu açıklamasının ironi amaçlı olduğunu belirtmişti. Kampanya, Turan'ın aday olabilmesi için gereken 100.000 imzayı toplamayı hedefliyor.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini bugün saat 17:00'de açıklayacak. İttifakın büyük ortağı Zafer Partisi'nin kararı ise yarın saat 11:00'de açıklanacak. İttifak içinde farklı görüşler olabileceğini belirten Oğan, Ümit Özdağ ile aynı kararı vermek zorunda olmadıklarını ifade etmiş. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini iddia etmişti.
22 Mayıs 2023

Van'da, yüzde 55 oy oranıyla Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçimi, İl Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi ve ikinci sıradaki AK Partili aday Abdülahat Arvas Belediye Başkanı olarak açıklandı. Zeydan, daha önce 'örgüt propagandası' suçundan hüküm giymiş ve kamu haklarından yasaklılık cezası almıştı. Ancak, cezasının bitimine dair mahkeme kararı üzerine aday olmuş ve seçilmişti. Adalet Bakanlığı'nın son dakika müdahalesiyle, Zeydan'ın kamu haklarından yasaklılığının devam ettiği ve seçiminin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde anketlerde geride olduğu ve bu durumu lehine çevirmek için çeşitli müjdeler verdiği belirtiliyor. İktidar yanlısı gazeteci Cem Küçük, TV100'de yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın genel af ilan edebileceğini ve bu konunun AK Partili yetkililer arasında konuşulduğunu ifade etti. Küçük, Bağ-Kur ve SGK eşitlemesi gibi vaatlerin de bayrama kadar artarak devam edeceğini öne sürdü.
11 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Mersin ilk sıra milletvekili adayı Hakan Güneş, Mersin'de partisinin örgütlülüğünü dört katına çıkardıklarını ve seçim çalışmalarının olumlu karşılandığını belirtti. Güneş, Mersin'de daha az oyla milletvekili çıkarabileceklerini düşünüyor ve TİP'in oyları böldüğü iddialarını reddediyor. Ayrıca, Mersin'de konut piyasası, sağlık ve işsizlik gibi sorunlara dikkat çekiyor ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin kapatılması için mücadele edeceklerini ifade ediyor. Güneş, AKP'nin Mersin adayı Nureddin Nebati'nin devlet imkanlarıyla seçim kampanyası yürüttüğünü eleştiriyor ve TİP'in hem gönül verenlerden hem de tepki oylarından destek alacağını öngörüyor.
10 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partinin seçim stratejisini ve müzakereye açık olduklarını ifade etti. HDP'nin daha önce açıkladığı tutum belgesinde seçim stratejilerinin yer aldığını ve şeffaf politika için bu belgeyi hazırladıklarını söyledi. Emek ve özgürlük ittifakının kurulduğunu belirten Sancar, iktidarı ve mevcut düzeni değiştirmek istediklerini vurguladı. Ayrıca, HDP'nin adayını açıkladıktan sonra altılı masayla açık diyalog ve müzakereye hazır olacaklarını dile getirdi.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim