Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplamaktadır. Ancak, eski CHP milletvekilleri, Türkiye'nin önceliğinin Erdoğan yönetiminden kurtulmak olduğunu belirterek İnce'ye, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundular. İnce'nin adaylık için gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadığı belirtiliyor. Eski milletvekilleri, İnce'nin cumhuriyet ve laiklik değerlerine olan bağlılığını vurgulayarak, ondan büyük dayanışmanın bir parçası olmasını ve özveride bulunmasını istiyor.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, anketlerde ikinci tura kalma ihtimalinin düşük gösterilmesine rağmen, diğer adaylardan birinin çekilmesi durumunda bu ihtimalin mümkün olabileceğini belirtti. İnce, YSK'ya adaylık dilekçesini verdi ve resmi aday olabilmek için 100 bin imza toplaması gerektiğini ifade etti. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'den adaylıktan çekilmesini talep ediyor. İnce, CHP'nin görevini yapmadığını ve kendisini 'satmış' olarak nitelendirerek, iktidarı ve mevcut muhalefeti eleştirdi. Ayrıca, siyasette uzlaşmanın önemine değinerek, diğer parti liderleriyle görüşmeler yaptığını ve trollerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.
22 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel idare kurulu toplantısında daha önce cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladığı kararını 'resetlediğini' belirtti. Altılı masa toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşı sağlanamamasının ardından, Akşener'in bu açıklaması, adaylık sürecinde yeni bir döneme işaret ediyor. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrı yapacağını ve olumlu yanıt almazsa kendisinin bir şey söylemeyeceğini ifade etti.
4 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharram İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine uzun bir açıklama ile cevap verdi. İnce, 2018 seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklıklarını ve CHP içindeki bazı çetelerin kendisine karşı oyunlar oynadığını iddia etti. CHP'den ayrılmak zorunda bırakıldığını belirten İnce, seçimlere girerek alternatif bir seçenek sunduğunu ve en az oyu CHP'den, en çok oyu ise AKP'den alacağını savundu.
1 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde anketlerde geride olduğu ve bu durumu lehine çevirmek için çeşitli müjdeler verdiği belirtiliyor. İktidar yanlısı gazeteci Cem Küçük, TV100'de yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın genel af ilan edebileceğini ve bu konunun AK Partili yetkililer arasında konuşulduğunu ifade etti. Küçük, Bağ-Kur ve SGK eşitlemesi gibi vaatlerin de bayrama kadar artarak devam edeceğini öne sürdü.
11 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde partisinin beklediği sonucu alamamasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. İnce, seçim sürecinde muhalefetin oylarını böldüğü eleştirilerine rağmen adaylığını sürdürmüş ve partisinin oyunun artacağını iddia etmişti. Ancak kesinleşmeyen sonuçlara göre partisi yüzde 0,92 oy alarak barajın altında kaldı. İnce, seçim sonrası sessizliğini Twitter üzerinden yaptığı ve umut vurgusu içeren bir açıklama ile bozdu.
15 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın sorusu üzerine, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Meclis'te grubu olmasa bile ülkeyi yönetebileceğini belirtti. İnce, toplumun önceliklerini yasalaştıracağını ve Meclis'in kendisine döneceğini ifade etti. Örnek olarak Yalova'nın eski belediye başkanı Yakup Koçal'ı gösterdi, Koçal da benzer bir durumda belediye meclisinde çoğunluğu olmadan yönetim yapmıştı.
12 Nisan 2023

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce yaptığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağına dair açıklamasının ardından, Turan için cumhurbaşkanlığına adaylık imza kampanyası başlattı. Turan, söz konusu açıklamasının ironi amaçlı olduğunu belirtmişti. Kampanya, Turan'ın aday olabilmesi için gereken 100.000 imzayı toplamayı hedefliyor.
9 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisinin Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı daha yüksek bir kazanma şansına sahip olduğunu savundu. Seçmen yaşının 15'e indirilmesi durumunda seçimi birinci turda kazanabileceğini belirtti. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, Millet İttifakı'nın seçimi kazanma konusunda ciddi olmadığını ve şimdiden suçlu aradığını, ikinci turda ise kendisinin daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti.
3 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

Yedi yıl tutuklu kalan eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesini ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisini destekleyerek, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) seçimlerde oyların heba edilmemesi gerektiğini belirtti. TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmeyi planladığını ve bu durumun bir seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade etti. Kışanak, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin de sosyalist hareketin bir parçası olduğunu vurgulayarak, TİP'e seçimlerde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapmasının ardından tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, genel merkez önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Akşener'in bu hamlesini 'seçimi kaybetmeyi önleme hamlesi' olarak değerlendirdi. Tatlıoğlu ayrıca, Akşener'in altılı masa toplantısında ortak aday konusunda imzaladığı bildiride bir sorun olmadığını, sorunun adayda olduğunu belirtti.
4 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Mersin ilk sıra milletvekili adayı Hakan Güneş, Mersin'de partisinin örgütlülüğünü dört katına çıkardıklarını ve seçim çalışmalarının olumlu karşılandığını belirtti. Güneş, Mersin'de daha az oyla milletvekili çıkarabileceklerini düşünüyor ve TİP'in oyları böldüğü iddialarını reddediyor. Ayrıca, Mersin'de konut piyasası, sağlık ve işsizlik gibi sorunlara dikkat çekiyor ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin kapatılması için mücadele edeceklerini ifade ediyor. Güneş, AKP'nin Mersin adayı Nureddin Nebati'nin devlet imkanlarıyla seçim kampanyası yürüttüğünü eleştiriyor ve TİP'in hem gönül verenlerden hem de tepki oylarından destek alacağını öngörüyor.
10 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da gerçekleştirdiği parti meclisi toplantısında, HDP'nin 'emek ve özgürlük ittifakı' içindeki tüm partilerin ortak listelerden seçime girmesi önerisine şerh koyarak, bazı şehirlerde kendi amblemiyle seçimlere katılma kararı aldı. TİP, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'millet ittifakı' adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme eğiliminde olduğunu belirtti ve adaylık başvurusu yapacaklar için deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için yardım şartı getirdi.
12 Mart 2023
İşaretlediklerim