Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin kedisi Şero, veterinerde tedavi gördükten sonra iyileşti. Yaklaşık 20 yıldır CHP genel merkezinde yaşayan ve gelecek ay 20 yaşına girecek olan Şero, zor bir hastalık dönemini atlattı. Şero'nun hastalığı hakkında detaylı bilgi verilmedi, ancak tedavisinin ardından iyileştiği ve yakın zamanda genel merkeze dönmesi bekleniyor.
6 Nisan 2024

Hatay'da meydana gelen bir bina çökmesi sonucu enkaz altında kalan tıp fakültesi öğrencisi Kerem Çetin ve kedisi Çilek, beş saat süren bir kurtarma operasyonu sonucunda kurtarıldı. Konya'dan gelen Akşehir Arama Kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Çetin'in sağlık durumu iyi olarak belirlendi ve öncelikle kedisinin kurtarılmasını istedi. Çilek adlı kedi perdeye sarılı halde bulunarak kurtarıldı ve bu durum Çetin'in moralini yükseltti. Çetin hastaneye kaldırıldı ve tedavisi devam etmektedir.
7 Şubat 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırılan mimar Lütfü Seray, kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay süren tedaviye rağmen Seray kurtarılamadı. Dünya literatüründe çok az sayıda kuduz hastalığından kurtulan vaka bulunmakta. Geçen yıl Bitlis'te kuduz bir köpeğin ısırması sonucu 10 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetmişti.
12 Temmuz 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören ve yıkım kararı alınan Galeria İş Merkezi'nde mahsur kalan 'Zena' isimli kedi, AFAD ekiplerinin ve askeri helikopterin yardımıyla kurtarıldı. Depremde Galeria Sitesi'nde 89 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Binada mahsur kalan diğer evcil hayvanlar için de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
22 Şubat 2023

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tamamlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne, Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi verildi. Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Proteo'nun isminin merkezde yıllarca yaşatılacağını belirtti.
22 Şubat 2023

Eskişehir'de bir ayakkabı dükkanının asma tavanında mahsur kalan bir kedi, vatandaşların sesini duyması üzerine fark edildi. Durumun bildirilmesiyle olay yerine gelen AKUT ekipleri, görüntüleme ekipmanı kullanarak kedinin yerini tespit etti ve kurtarma çalışmaları sonucunda kediyi mahsur kaldığı yerden çıkardı.
2 Aralık 2023

Erzurum’da karayolu kenarında biri yaralı, diğeri bitkin halde bulunan iki kerkenez kuşu, bir vatandaş tarafından fark edilip Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Veteriner Selçuk Bayraktar tarafından muayene edilen kerkenezlerin kardeş olduğu belirlendi. Tedavi ve bakımlarının ardından kerkenezlerin doğal yaşam alanlarına bırakılacakları bildirildi.
26 Haziran 2024

Animal Save Türkiye, 6 Şubat'taki depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları yaparak 286 kedi, köpek, kuş, tavşan ve horozu kurtardı. İletişim Sorumlusu Doğa Giray, kurtarma çalışmalarının çoğunlukla siviller ve gönüllüler tarafından yürütüldüğünü belirtti. Grup, ayrıca Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile koordineli çalışarak kurtarılan hayvanları tedavi ettiriyor ve güvenli şehirlere naklediyor. TVHB'nin deprem bölgesinde bir hayvan hastanesi kurma amacı olduğu ve bu süreçte desteklenmeleri gerektiği vurgulandı.
20 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra kurtarıldı. Berat, enkazdan elinde muhabbet kuşuyla çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra hipotermi tehlikesine karşı özel örtülerle sarılan Berat, ambulansa bindirilirken muhabbet kuşunu teyzesi Döndü Öztürk'e emanet etti. Teyze Öztürk, kuşu bağrına basarak ona ekmek ve su verdi.
8 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, emniyet birimleri ve çeşitli ekiplerin kontrolünde yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, ses duyulması üzerine durdurulan çalışmalarda Terrier cinsi bir köpek canlı olarak kurtarıldı. Köpeğin, mahsur kaldığı yerde bulunan mama sayesinde hayatta kaldığı anlaşıldı ve veteriner kontrolü için seyyar kliniğe gönderildi. Aynı çalışmalar sırasında köpeğin sahibi olduğu düşünülen bir kişinin cansız bedenine de ulaşıldı.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak köpeklerini uyutmayı öngören yeni düzenlemeyi eleştirerek, bu sorunun sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti. Özel, belediyelerin bu konuda yetersiz kaynaklarla baş başa bırakıldığını ve hayvan hakları fonunun kurulmadığını vurguladı. CHP'nin bu düzenlemeye karşı duracağını ve sokak köpeklerini öldürmeyeceğini ifade etti. Yeni düzenlemeye göre sahiplendirilmeyen köpekler öldürülecek ve 'yakala-kısırlaştır-sal' yöntemi yürürlükten kaldırılacak.
31 Temmuz 2024

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Tarkan, mesajında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve güç, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca yangında ölen ve yaralanan hayvanlar ile zarar gören doğa için de üzüntüsünü dile getirdi.
21 Haziran 2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde yaşayan 'Şero' adlı kedi ile bir araya gelen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda yaş mamayı lüks tüketim kategorisinden çıkaracaklarını belirtti. Türkiye'de kedi ve köpek mamaları şu anda yüzde 18 KDV ile lüks tüketim ürünleri arasında yer alıyor. Kılıçdaroğlu, kedilerin özgürlüğüne ve bilgeliğine vurgu yaparak, Şero'ya verdiği sözü Instagram hesabından paylaştı.
12 Mart 2023

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'da evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina bulundu. Berzeg'in ailesi, İstanbul'dan gelerek köpeği teşhis etti. Köpeğin sağlıklı olduğu ve ailenin Gönen'e geldiği, jandarma ekiplerince aileyle görüşülerek durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi. Berzeg için daha önce AFAD koordinasyonunda arama çalışması başlatılmıştı ancak herhangi bir iz bulunamamıştı.
29 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından devam eden arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Muş ekibi tarafından iki keçi enkaz altından canlı olarak kurtarıldı. Keçiler, besici Cennet Polat'a ait olup, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından su ve yemle beslendi. Sahibi şehir dışında olan keçiler, mahalle muhtarına teslim edildi.
4 Mart 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 22 gün sonra 'Aleks' isimli Sibirya kurdu cinsi köpek kurtarıldı. Köpeğin sahibi Murat Arıcı'nın sesini duyması üzerine kurtarma ekipleri harekete geçti ve yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda köpek enkazdan çıkarıldı. Bitkin durumda bulunan Aleks, tedavi için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sahra hastanesine götürüldü. HAYTAP gönüllüsü Osman Polat, köpeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve kilo kaybettiğini belirtti.
1 Mart 2023

Arhavi'de, sokak köpeklerinin toplanıp zehirlenmesi olayı yaşandı. Faik adlı sokak köpeği, yüksek dozda anestezi verilmiş halde bulundu ve veterinerin müdahalesiyle hayata döndürüldü. Aynı dönemde, Kemik ve Pablo adlı iki köpek kayboldu ve bu durum yerel hayvanseverler tarafından sosyal medyada duyuruldu. Yerel yönetimlerin bu konudaki uygulamaları eleştirilirken, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu ve yeni dönemde sokak hayvanları sorununa kalıcı çözümler getireceklerini belirtti.
29 Nisan 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Dulkadiroğlu ilçesindeki Boğaziçi Apartmanı'nın enkazında mahsur kalan Mehmet Çabuk, üç gün sonra arama kurtarma köpeği Çakıl'ın yardımıyla bulunarak kurtarıldı. 12 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından hastanede tedavi gören Çabuk, köpek korkusunu yendiğini ve Çakıl'ı çok sevdiğini ifade etti. Çabuk, enkaz altında yaşadıklarını anlatarak, ilk başta hırsız sandığı seslerin aslında deprem olduğunu fark ettiğini ve üç gün boyunca yardım beklediğini anlattı.
2 Mart 2023

Türkiye'de meydana gelen büyük depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve üç kişinin hayatını kurtaran Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo, görevi sırasında hayatını kaybetti. Türkiye'nin soğuk iklimi ve uzun yolculuğun etkisiyle sağlığı kötüleşen Proteo için hem Türkiye'de hem de Meksika'da anma törenleri düzenlendi. Proteo'nun ölümü, her iki ülkede de büyük üzüntüyle karşılandı. Tanınmış hayırsever Derin Mermerci, Proteo'nun bronz heykelini yapacağını duyurdu.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim