Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı davada savcı, polislerin 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Yıldırım, mesai arkadaşının gözaltına alınması üzerine bilgi almak için gittiği karakolda gözaltına alınmış ve daha sonra ölüm haberi verilmişti. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. Savcının mütalaasına göre, Yıldırım'ın kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uygulamaya devam etmesi sonucu mevcut kronik kalp damar hastalığı aktif hale gelmiş ve ölümle sonuçlanmıştır.
12 Haziran 2023

Konya'da bir barınakta köpeğe işkence ederek öldürdükleri iddia edilen iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıktan sonra tahliye edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tahliye kararına yaptıkları itirazlar, sırasıyla 3'üncü ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından reddedildi.
16 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

İstanbul Bakırköy başsavcılığı, Büyükçekmece'deki bir Kuran kursunda çocuklara şiddet uygulayan bir şüphelinin 25 Şubat'ta tutuklandığını duyurdu. Olay, kursun İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu ve görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gündeme geldi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve şüphelinin 'kasten yaralama' suçundan tutuklandığını açıkladı.
11 Mart 2023

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan 15 gazeteci, mahkeme tarafından tahliye edildi ancak yurt dışına çıkışları yasaklandı. Gazeteciler, savunmalarında gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandıklarını ve suçsuz olduklarını ifade ettiler. Savcılık, gazetecilerin tutukluluklarının devamını talep etmişti, ancak mahkeme bu talebi reddederek tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 9 Kasım'da yapılacak.
12 Temmuz 2023

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde polis memuru İlker Tarık Ü., eşi Nesrin Ü. ve kızı Ayşegül O.'yu silahla vurarak öldürdü ve annesini yaraladıktan sonra intihar etti. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, İlker Tarık Ü. ve kızının öldüğünü, eşinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı anne yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olay yerinde savcının incelemesi devam ediyor.
19 Ocak 2024

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

İstanbul'da çay ocağı işleten ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, iş yerinde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri, 24 yaşındaki inşaat işçisi E.B.'yi şüpheli olarak tespit edip gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce de çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve cinayette kullanılan bıçağın ele geçirildiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının olay sonrası izlediği güzergahı belirleyerek operasyon düzenledi.
1 Şubat 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

İstanbul Fatih'te iş yerinde öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı E.B, cinayeti kendisine cinsel istismarda bulunduğunu düşündüğü Afgan uyruklu bir kişi zannettiği için işlediğini belirtti. E.B, 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradığını ve bu durumu sadece ailesine anlattığını ifade etti. Olay günü Pişkin'i yanlışlıkla Saboor Muradi sandığını ve onu yaralamak amacıyla yanına gittiğini, taş atıp ardından bıçakla yaraladığını söyledi. E.B, öldürme kastı olmadığını ve pişman olduğunu belirtti.
2 Şubat 2024

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde 67 yaşındaki Manjunath Olekar, yılbaşı partisi sırasında yanlışlıkla 34 yaşındaki Vinay U'yu silahla vurdu. Vinay U hastaneye kaldırıldı fakat bir gün sonra öldü. Vinay U'nun ölüm haberini alan Olekar, şoka girerek yere yığıldı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hindistan'da kutlama günlerinde havaya ateş etme alışkanlığı Türkiye'deki gibi yaygın.
2 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda silahlı bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Daha önce suç örgütü kurmak ve kadınları fuhuşa zorlamak suçlamasıyla yargılanan Çelebi, 248 yıl hapis cezası talebine rağmen 6 ay önce beraat etmişti. Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak yargılandığı davada ise kesici aletle yaralama suçundan 3 yıl hapis ve adli para cezasına çarptırılmıştı.
2 Şubat 2024

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Daha önce düşürülen suçlamalar, silahın adli incelemesi sonrasında yeniden gündeme geldi. Yeni delillerin jüriye sunulmasıyla Baldwin, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Baldwin, silahın yanlışlıkla ateş aldığını ve tetiği çekmediğini iddia etmişti.
20 Ocak 2024

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3 Şubat 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen bir taciz atışı sonucunda Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in şehit olduğunu ve iki askerin yaralandığını duyurdu. Yaralı askerler hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı.
3 Şubat 2024

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

Japonya'da her yıl Ocak ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Reşit Olma Bayramı, gençlerin yetişkinliğe geçişini kutlamak için düzenlenir. 2018 yılında kabul edilen ve 2022'de yürürlüğe giren bir yasa ile reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi. Ancak bu değişiklik, 2023 yılında bazı bölgelerde geleneklerin dikkate alınarak 20 yaşında kutlanmasına, bazı yerlerde ise 18 yaşındaki gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları nedeniyle kutlamaların ertelenmesine yol açtı. Reşit olma yaşı 18 olsa da, 20 yaş altı için alkol, sigara ve kumar yasağı devam etmektedir.
9 Ocak 2023

Kore pop grubu Astro'nun üyesi 25 yaşındaki Moonbin'in Seul'deki dairesinde menajeri tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Polis, olayın intihar olduğunu düşünüyor ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını açıkladı. Moonbin, Astro grubuna katılmadan önce oyunculuk ve modellik yapmış ve son zamanlarda Sanha ile birlikte sahne almıştı. Güney Kore'de gençler arasında intihar oranının yüksek olduğu ve genel intihar oranının düşmesine rağmen genç intiharlarının artmaya devam ettiği belirtiliyor.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim