İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

MetroPOLL Araştırma'nın yöneticisi Özer Sencar, Nisan ayına ait seçim anketi verilerini paylaştı. Ankete göre Cumhur İttifakı yüzde 45,8, Millet İttifakı yüzde 36,4 ve Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 13,9 oy oranına sahip. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasıyla Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50+1 oy oranına ulaşabileceği belirtiliyor.
14 Nisan 2023

TBMM başkanlık seçimi için Cumhur İttifakı ortak aday olarak Numan Kurtulmuş'u gösterirken, Millet İttifakı ve diğer partiler kendi adaylarını belirledi. Gizli oylama ile yapılacak seçimde ilk iki turda 400, üçüncü turda ise 301 oy gerekiyor. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday arasında dördüncü tur yapılacak. Seçilen Meclis başkanının ardından bir hafta sonra TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek.
7 Haziran 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu millet ittifakı, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere son toplantısını Saadet Partisi genel merkezinde gerçekleştiriyor. Toplantıda ayrıca ortak milletvekili listeleri ve geçiş sürecinin yol haritası ele alınıyor. En güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkarken, İYİ Parti'nin adaylık konusunda itirazları olduğu biliniyor. Toplantı sonucunda adayın belirlenmesi beklenirken, resmi açıklamanın Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasının ardından yapılması planlanıyor.
2 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan İzmir mitingi öncesinde, miting alanı ve çevresindeki sokaklar yoğun kalabalık tarafından doldurulmuş durumda. Sosyal medyada paylaşılan görseller ve yorumlar, mitinge olan ilginin ve katılımın yüksek olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen mesajlar paylaşarak mitingin coşkusunu ifade ediyorlar.
30 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir reklam filminde seçimin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayarak çağrıda bulundu. Muharrem İnce'nin adaylığının ikinci tur ihtimalini artırması nedeniyle, ittifakın bu yönde bir strateji izlediği belirtiliyor. İzmir'deki ilk büyük mitingde altı parti lideri ve iki belediye başkanı da genç seçmenlere 'İlk turda bitmeli' ve 'Oyları bölmeyelim' mesajlarını iletti.
1 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir gün önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini ima etmişken, şimdi kesinlikle aday olacağını ve yüzbin imza toplayacağını belirtti. İnce, sokakta insanların AKP'den bıktığını ancak altılı masaya da güvenmediklerini ve kendisinin ikinci turda daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, partisine bir haftada 30 yaş altı 80 bin kişinin üye olduğunu iddia etti, ancak Yargıtay'ın sitesindeki bilgilere göre üye sayısı 25 bin olarak görünüyor. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve her durumda kendisinin ikinci tura kalması gerektiğini savundu.
17 Mart 2023

Türkiye'deki muhalefet partilerinden oluşan 'altılı masa', önemli bir toplantı düzenliyor. Toplantıda, ortak hükümet programı, geçiş sürecinin yol haritası, başörtüsü teklifi, erken seçim senaryoları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin yargı kararları gibi konular ele alınacak. Ayrıca, ortak adayın belirlenmesi ve ittifakın seçim stratejileri de tartışılacak. İYİ Parti ve CHP, başörtüsü teklifiyle ilgili raporlarını toplantıda sunacak, diğer partilerin de bu konudaki görüşleri değerlendirilecek.
4 Ocak 2023

Millet İttifakını oluşturan altı siyasi parti, 18 Şubat Cumartesi günü Saadet Partisi Genel Merkezi'nde deprem konulu bir toplantı yapacak. Toplantıda, deprem sonrası yaşanan gelişmeler ve ittifakın atacağı adımlar tartışılacak. Ayrıca, deprem sonrası seçimlerin ertelenmesi konusunda ittifakın net bir duruş sergilemesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunun bu toplantıda gündeme gelmeyeceği ifade edildi.
16 Şubat 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan genel seçimler öncesinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na tek listeyle seçime girmeleri yönünde çağrı yaptı. 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs'a alınması gündemdeyken, Demirtaş durumun kritik olduğunu belirtti ve ittifakın bu yönde bir karar almasını umduğunu Twitter üzerinden paylaştı. İttifak, HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini ve milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda yeni dönem için cumhur ittifakının vaatlerini duyurdu. Bu vaatler arasında kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılması, gelir tamamlayıcı aile destek sistemi, yükseköğrenim öğrencilerine vergi muafiyeti ve ücretsiz internet, devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği desteği, gençlere yönelik beceri kazandırma programları ve yaşlı bakım sigortası bulunuyor. Bu vaatlerin bazıları, muhalefet bloku olan millet ittifakının daha önce açıkladığı vaatlerle benzerlik gösteriyor.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'i feshederek seçim kararı almasının ardından, AKP kurmayları milletvekili listelerinde büyük bir yenilenme olacağını ifade etti. Seçmenin değişim beklentisi nedeniyle listelerdeki mevcut isimlerin en az yüzde 50'sinin değişebileceği belirtildi. Ayrıca, MHP ile ortak liste konusunda henüz kesin bir karar verilmemiş olsa da, anlaşmanın çok hızlı gerçekleşebileceği vurgulandı.
12 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin 9 Nisan'da açıklayacağı aday listeleri sonrasında kendi partisinin oy oranının artacağını düşünüyor. İnce, CHP'den ayrılacak isimlerin Memleket Partisi'ne katılmasını bekliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti meclisini toplayarak milletvekili adaylarını belirleyeceği ve bu sürecin CHP tabanında rahatsızlık yaratarak Memleket Partisi'ne yarayacağı ifade ediliyor. İnce'nin bu konuda partililere bilgi verdiği, ancak CHP içinde görüştüğü isimler hakkında bilgi vermediği belirtiliyor.
8 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim kazanmaları durumunda atacakları adımları anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların Avrupa'ya üç ay içinde vizesiz girebileceğini, deprem bölgesi için kapsamlı planlarının olduğunu ve demokratik reformlar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, HDP'ye bakanlık verilmesi iddialarını reddetti ve seçim güvenliği için yapılan çalışmaları detaylandırdı. Muharrem İnce'ye yapılan teklifin kabul edilmediğini ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı grupların kendisinin aday olmasını istemediğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği mitingde, katılımcılar Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye eleştirilerde bulundu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu'na destek yoğun oldu. Diken gazetesi, mitinge katılan yurttaşlara Kılıçdaroğlu'nu destekleme sebeplerini ve seçim sonucu tahminlerini sordu.
30 Nisan 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği mitingde binlerce kişiyi bir araya getirdi. İttifakı oluşturan EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP partilerinin liderleri, AKP-MHP iktidarını bu seçimde gönderme sözü verdi. Konuşmacılar, Türkiye'deki mevcut siyasi durumu eleştirerek, değişim ve reform vaatlerinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçimlerin demokrasi ile faşizm arasında bir tercih olacağını ve AKP-MHP ittifakının sonunu getireceğini belirtti.
15 Ocak 2023
İşaretlediklerim