Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olmasının ardından oğluyla birlikte Mısır'a kaçtı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' korumak istediğini ve kaza anında bir ölüm olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, oğlunun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini ifade ederek, ülkenin kendilerine karşı 'kana kan' bir tutum sergilemeyeceğini garanti etmesi halinde dönebileceklerini söyledi.
7 Mart 2024

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, İstanbul Başakşehir'de 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde işkenceyle öldürülen altı yaşındaki kedi Eros için adalet çağrısında bulundu. Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan daha önce tutuklanmış ancak ilk duruşmada serbest bırakılmıştı. Kamuoyu, Keloğlan için emsal niteliğinde bir ceza bekliyor. Icardi, adalet çağrısına iki kediyle katılarak dikkat çekti ve bir kedinin boynunda 'Bugün Eros'a, yarın bize' yazılı bir mesaj taşıdı.
12 Mart 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024

Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

Ukrayna ve Rusya'dan Tekirdağ Limanı'na ithal edilen mısırların GDO'suz olduğu raporlanmış olmasına rağmen, aslında GDO'lu olduğu ortaya çıktı. Tarım il müdürlüğünden bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, sahte analiz raporları düzenlendiği ve bakanlık sistemine yüklendiği belirlendi. Bakanlık olayı doğruladı ve valilik cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bu olayın münferit olmadığı ve daha önce de benzer işlemlerin yapıldığı iddia ediliyor.
25 Mayıs 2024

Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, 2023 yılında çocukların yüzde 12,6'sının rızası olmadan cinsel içerikli konuşma, paylaşım, fotoğraf ve videoya maruz kaldığını ortaya çıkardı. Bu oran yaklaşık 302 milyon çocuğa denk geliyor. Araştırma, ABD'deki erkeklerin yüzde 11'inin ve Britanyalı erkeklerin yüzde 7'sinin çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini itiraf ettiğini gösteriyor. Araştırmanın başındaki Paul Stanfield, çocuk istismarı materyallerinin yaygınlığının küresel bir salgın olduğunu ve acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Mayıs 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Geç Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen bir mozaik pano ele geçirildi. Meryem Ana figürünü içeren bu mozaik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bakan Ersoy, mozaik panonun Manisa Müzesi'ne teslim edildiğini ve kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelenin devam ettiğini belirtti.
14 Haziran 2024

‘Squid Game’ dizisindeki performansıyla 2022'de Altın Küre ödülü kazanan Oh Yeong-su, bir kadın oyuncu tarafından 2017'de tacizle suçlanmıştı. Güney Kore'de yürütülen soruşturma sonucunda Oh, sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı ve 40 saat cinsel şiddet derslerine katılma zorunluluğu getirildi, ancak hapis cezası askıya alındı. Suçlamalar, uygunsuz saldırı olarak tanımlanıyor ve 10 yıla kadar hapis veya yaklaşık 308 bin TL para cezası öngörüyor.
15 Mart 2024

Japonya'nın Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nde, Meksika'dan 'erkek' olarak getirilen ve Gen-chan adı verilen su aygırının, yedi yıl sonra dişi olduğu ortaya çıktı. Su aygırı beş yaşında iken Africam Safari hayvan parkından erkek belgesiyle transfer edilmiş. Hayvan büyüdükçe ve erkek üreme organları tespit edilemediği için hayvan bakıcıları şüphelenmeye başlamış. Hayvanat bahçesi yönetimi, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim