İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi'nde üç şüpheli tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. 20'li yaşlarda olduğu belirtilen şüpheliler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı. Polis ve sağlık ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Yaralılardan biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
13 Nisan 2024

İstanbul Güngören'de bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
30 Ağustos 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina sabah saatlerinde çöktü. Olay yerine giden itfaiye ve arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve ikisi ağır olmak üzere yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtti. Küçükçekmece başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelere başlayacak.
2 Haziran 2024

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, son altı ayda hiç şikayet almadığını ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) altyapı çalışması yaparken şebekeye zarar verdiğini savundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
14 Temmuz 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

İstanbul Esenler'de, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurulan bir kadın, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, şüpheli eşi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
30 Ocak 2023

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadını döven iki şüpheli tutuklandı. Olay, Ömer Avni Mahallesi'ndeki bir mekanda kadın müşteriler ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında kadınları dövdüğü görülen şüpheliler M.M.D. ve V.T. gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olayın yaşandığı işletmenin mühürlendiğini açıkladı.
3 Ağustos 2024

İstanbul Pendik'te bulunan yedi katlı bir otelde sabah saatlerinde çıkan yangında iki kişi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve otelde kalanlar tahliye edildi. Pendik Kaymakamlığı yangınla ilgili olarak iki ölüm ve üç yaralanma vakasını doğruladı. Yaralılardan ikisinin, yangından kaçmak için yan binanın çatısına atladığı ve itfaiye tarafından kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.
24 Mart 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle dört kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen iki kişi hastaneye sevk edildi. İstanbul Valiliği yangınla ilgili tahkikat başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferleri de etkilendi.
23 Ocak 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

İstanbul Esenler'deki bir TOKİ inşaatında çalışan iki işçi, aylardır ücretlerinin ödenmemesi sebebiyle kule vince çıkarak eylem düzenledi. DİSK - Dev Yapı-İş sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işçilerin can güvenliğinin de tehlikede olduğunu belirtti. Olay yerinde ambulans ve polis de bulunuyordu.
13 Eylül 2023
İşaretlediklerim