Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden bir kişinin 'peygamber aşığı olduğu için' cansız bedeninin 'mis gibi koktuğunu' söyleyen imam hakkında inceleme başlattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ismi açıklanmayan imamın bu sözleri tepki çekti. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konya'da görev yapan bu personelin ifadelerine ilişkin inceleme başlatıldığı belirtildi.
3 Ekim 2023

Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın da aralarında bulunduğu dokuz kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden üç yıl geçti. Bryant, NBA kariyeri boyunca sayısız başarıya imza atmış ve spor dünyasında derin izler bırakmıştı. Kazanın yoğun sis nedeniyle meydana geldiği belirlenmişti. Bryant'ın anısına dünya genelinde çeşitli saygı gösterileri yapıldı.
26 Ocak 2023

İspanya'da tatildeyken kaybolan 17 yaşındaki Alex Batty, altı yıl sonra Fransa'nın Toulouse kenti yakınlarında yağmur altında yürürken bir kurye tarafından bitkin halde bulundu. Kendisiyle iletişime geçen kurye, Alex'in arandığını internetten öğrenince onu polise götürdü. Alex, büyükannesi Susan Caruana'ya eve dönmek istediğini belirten bir mesaj gönderdi. Alex, son iki yıldır Fransa'nın Pirene vadilerinde bir gezici komünde yaşadığını belirtti, ancak kaybolmasıyla ilgili annesi ve büyükbabasının yerini açıklamadı.
15 Aralık 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, yöneticiler tarafından uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Özbay'ın intiharına neden olan iddiaların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede, THY'de AKP'li siyasilerin ve AKP'ye yakın kişilerin atamalarının kurum içinde rahatsızlık yarattığı ve mobbing ile liyakat dışı atamaların gündeme geldiği belirtildi.
8 Haziran 2023

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında rahatsızlanan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in 12 Aralık'ta rahatsızlandığını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu. Koca, Bitmez için taziye mesajı yayımlayarak başsağlığı ve sabır diledi.
14 Aralık 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

ABD'li milyarder yatırımcı George Soros, kendisi hakkında çıkan ölüm söylentilerine Twitter üzerinden yanıt vererek sağlıklı olduğunu ve hayatta olduğunu açıkladı. Söylentiler, 22 bin takipçili bir Twitter hesabı tarafından yayıldı ve bu hesap söz konusu paylaşımı silmedi. George Soros'un ölümüne dair söylentiler daha önce de ortaya çıkmış ve Reuters gibi haber ajansları da bu tür yanlış bilgilendirmeler yapmıştı.
15 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili konuşan Bülent Arınç, cinayeti kınayarak üzüntüsünü dile getirdi ve dua ettiğini söyledi. Ancak, daha fazla bilgi sahibi olmasına rağmen, hedef haline gelmek istemediği için bu bilgileri paylaşmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olayın aydınlatılmasını istediğini ve aileyle görüştüğünü belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu düşünülen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
19 Ocak 2023

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu M.E. isimli kişi, aracıyla üç kişiye çarptı. Olayda M.E.'nin kuzeni olduğu belirlenen B.E. hayatını kaybetti, diğer iki kişi yaralandı. Olayın ardından kaçan M.E.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
13 Eylül 2023

TRT Van muhabiri Behçet Özen, evinde ölü bulundu. İki gündür haber alınamayan Özen'in evine giden çalışma arkadaşları, kapının açılmaması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Özen'i mutfakta hareketsiz buldu ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Özen'in yalnız yaşadığı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.
21 Eylül 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

Eskişehir'de, TikTok kullanıcısı Ayşegül Didem Doğan, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen bölgelerde AKP'ye oy veren afetzedelere hakaret içerikli ve provokatif bir video yayınladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Eskişehir başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatılan Doğan, adliyeye sevk edildi. Doğan'ın videosu, AKP'li hesaplar tarafından da paylaşılarak tutuklanması talep edildi.
17 Mayıs 2023

Netflix Türkiye'nin orijinal dizisi Atiye'nin setinde çalışan boyacı Hasan Karatay'ın merdivenden düşerek ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay yargılanıyor. Sinema Televizyon Sendikası, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güvenatam'ın avukatı beraat talebinde bulundu. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu talebini reddetti ve savcı, Güvenatam'ın ihmali olduğunu belirterek ceza istedi, Kobanbay'ın ise beraatini talep etti.
5 Nisan 2023

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

Çekya'nın başkenti Prag'da Karls Üniversitesi'nde 14 kişiyi öldüren saldırgan David Kozak, intihar notunda iki cinayeti daha itiraf etti. Prag Polisi Basın Sözcüsü Jan Danek tarafından yapılan açıklamaya göre, Kozak üniversitedeki saldırıdan altı gün önce bir baba ve iki aylık kızını öldürdüğünü belirtti. Ayrıca, saldırganın kendi babasını da öldürdüğü ve toplamda 17 cinayet işlediği kaydedildi.
28 Aralık 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim