Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan, üç gün önce evine yapılan baskın sonucu 'örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde Arslan'ın telefon ve bilgisayarına el konuldu. Bugün adliyeye sevk edilen Arslan, savcılıkta ifade verdikten sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı. Akay, İstanbul Ataşehir'de yakalandıktan sonra Gaziantep'e götürüldü ve emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama kararı verildi.
12 Şubat 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

Video-haber ekibi Voys, Türkiye'de kullanımı hızla artan metamfetamin maddesiyle ilgili hazırladıkları 'Met Çıkmazı' adlı belgesel nedeniyle 'uyuşturucuya özendirme' suçlamasıyla dava edildi. Belgeselde, madde bağımlıları ve satıcılarıyla yapılan görüşmelerin yanı sıra uyuşturucu satıcılarının tedavi merkezlerine kadar girdiğine ilişkin iddialar yer alıyordu. Gazeteciler Tunca Öğreten ve Murat Baykara hakkında ayrıca 'suçu bildirmeme' suçlaması da yapıldı. Avukat Tuba Torun, belgeselin amacının kamuoyunu ve kamu görevlilerini uyuşturucunun tehlikeleri konusunda bilgilendirmek olduğunu belirterek karara tepki gösterdi.
20 Temmuz 2024

Murat Ağırel, Mehmet Şimşek'i vergi adaletsizliği ve liberal kapitalist ekonomi politikaları nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Ağırel, yoksul halk kesimlerinin ve maaşlı çalışanların borç yükünü taşıdığını, buna karşın lüks işletmelerin vergi ödemekten kaçındığını belirtti. İzmir'deki bir börekçi firmanın ödediği vergilerle lüks işletmelerin ödemediği vergileri karşılaştırarak, Şimşek'in bu duruma müdahale etmediğini vurguladı.
11 Haziran 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Bianet'in Kürtçe yayını Bianet Kurdî'nin editörü Aren Yıldırım, İstanbul Üsküdar'daki evinde sabah erken saatlerde polis tarafından gözaltına alındı. Yıldırım, Fatih'teki Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Avukatı Ülkü Şahin, dosyada kısıtlama olduğunu ve 24 saat süreyle avukatla görüş yasağı bulunduğunu belirtti. Aren Yıldırım, aynı zamanda dilbilimci, çevirmen ve gazeteci olarak tanınıyor ve iki kitabın yazarı.
15 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diken yazarı Levent Gültekin'in Youtube kanalında paylaştığı iddiaları reddetti ve Gültekin'in üç videosunu mahkemeye verdiğini söyledi. Gültekin, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında eleştirel yorumlar yaptığını iddia etmişti. Akşener, Gültekin'in iddialarını yalanladı ve Gültekin'in kendisine hakaretvari sözler sarf ettiğini belirtti.
22 Eylül 2023

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Haçovit Yaylası'nda Arif A.'ya ait evde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, yangının kundaklama sonucu çıktığını ve üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Gülüzar, Kasım ve Arif Altuntaş olduğu bildirildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
21 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak ölen iki kişi hakkında yürütülen soruşturmada bilirkişi ön raporu tamamlandı. Raporda İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ve dağıtımcı elektrik şirketi Gdz Elektrik'in olayda ihmali olduğu belirlendi. Teknik detaylarda, kablo derinliğinin yetersiz olduğu ve yalıtımın zedelendiği tespit edildi. İzmir başsavcılığı, olayda sorumluluğu bulunan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
15 Temmuz 2024

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren IŞİD'li Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ismi, saldırıdan önce emniyetin bilgi sisteminden iki kez sorgulandı. Sorgulamaların biri dört saat, diğeri ise bir saat önce yapılmış. Ayrıca, Alagöz'ün kardeşi ve Ankara Tren Garı saldırısının faili Yunus Emre Alagöz hakkında da saldırıdan iki gün önce istihbarat alındığı, ancak bu bilginin ilgili birimlere katliamdan 3 saat 44 dakika sonra ulaştığı tespit edildi. Mülkiye müfettişlerinin raporu, Suruç saldırısındaki ihmal iddialarını içeriyor ve Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın dosyasına eklendi.
9 Temmuz 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan kişileri takibe aldı. Yapılan açıklamaya göre, 117 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 21'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
17 Şubat 2023

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Mardin'deki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Kanbal'ın bilgisayarına el konuldu ve terörle mücadele şubesine götürüldü. Gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023
İşaretlediklerim