CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı. Bu karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği ve bir kısmının Youtube'a sızdığı çevrimiçi toplantı sonrasında geldi. Günaydın'ın, CHP tüzüğünün 22'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle karara uymayacağı belirtildi.
24 Temmuz 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de yayınlanan ve tartışmalara neden olan SADAT reklamı sonrası işten çıkarılan yayın yönetmeni ve genel müdürle ilgili olarak TV100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile görüştü. Kılıçdaroğlu, işten çıkarılanların geri alınmasını talep etti ve kanal yönetimi bu talebi kabul etti. Kılıçdaroğlu daha önce SADAT reklamı için sert ifadeler kullanmış ve konuyla ilgili tepkisini dile getirmişti.
16 Ocak 2023

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak'ın azami tutukluluk süresinin dolduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Kışanak, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği, diğer suçlardan dosyalarının da Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğu belirtildi. Kışanak'ın toplam tutukluluk süresinin 25 Ekim 2023'te yedi yılını doldurduğuna dikkat çekildi. Beştaş, uzun tutukluluk hallerinin insan hak ve hürriyetleri önündeki engellerden birisi olduğunu vurguladı.
26 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayarak canlı yayında tartışmaya çağırdı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TRT'deki konuşmasında kendisine yönelik suçlamalarını reddetti ve canlı yayın teklifini geri çevirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Erdoğan'a meydan okuyarak, TRT'de canlı yayında bu suçlamaları ispatlayacağını iddia etti.
25 Mayıs 2023

İstanbul Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırı hakkında şüphelerini dile getiren gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlattı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan'ın yorumları nedeniyle Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, Arslan'ın sözlerinin 'talihsiz' olduğunu savunarak 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını duyurmuştu.
3 Ekim 2023

Ankara Başsavcılığı, yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu kişilere ait 350 dosyayı işleme aldı. Kılıçdaroğlu'nun 18 dosyası, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlarından oluşuyor. Eski milletvekillerinin ifadeleri alınacak ve yeterli delil bulunması durumunda dava açılacak.
20 Haziran 2023

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili montajlı bir videoyu mitinglerde kullanması üzerine, Mersin'de Oktay Avcu isimli bir vatandaş Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Avcu, savcılık tarafından gözaltına alındı ve mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avcu'ya elektronik kelepçe takılacak ve evinden ayrılamayacak. CHP ise Erdoğan'a montajlı video nedeniyle bir milyon liralık dava açtı.
25 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Habertürk'te katıldığı bir programda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisinin adalet bakanı olabileceğini belirtti. Erkek, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve Ahmet Akın'ı işaret ederek Çanakkale ve Balıkesir'in bakanları olacaklarını söylediğini aktardı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kurmaylarından oluşan 'Şampiyonlar Ligi kadrosu'nun yakında duyurulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı hakkındaki şüphelerini dile getirdikten sonra gözaltına alındı. Arslan'ın sözleri RTÜK Başkanı Şahin tarafından hedef alınmış ve Halk TV hakkında inceleme başlatıldığı duyurulmuştu. Arslan'ın patronu Cafer Mahiroğlu da Arslan'ı hedef alarak, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını açıkladı. İstanbul başsavcılığı, Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlattı.
3 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in itirazı sonucu altılı masanın dağılmasına yol açtı. Ancak kısa süre sonra Akşener'in geri dönüşü ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesiyle kriz aşıldı. Bu durum, Türkiye'yi takip eden yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık ve çeşitli yorumlara neden oldu.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski danışmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Atatürk'ü, laikliği ve kendisini hedef alan sosyal medya paylaşımlarını bilseydi onu danışman olarak atamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Yaman'ın atamasının bir arkadaşının tavsiyesi üzerine gerçekleştiğini ve seçim sürecinde olduğu için detaylı bir inceleme yapma fırsatı bulamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra tüm danışmanlarının görevine son verildiğini de ekledi.
3 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik PKK ile ilişkilendirme suçlamalarına tepki gösterdi. Akşener, eğer PKK'lı olduğu iddiası doğruysa dokunulmazlığının olmadığını belirterek, 'derhal tutuklanması' gerektiğini söyledi. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve geçmişte PKK ile mücadelede önemli rol oynadığını vurguladı.
2 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalında Uğur Dündar'ın sunduğu 'Haftanın Panoraması' programında, program sırasında en az beş kez yayınlanan Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. (SADAT) reklamlarına sert bir dille tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha önce SADAT'ı 'paramiliter kuruluş' olarak nitelendirmiş ve olası bir seçim güvenliği sorununda SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu. Programın sunucusu Uğur Dündar ise reklamın sadece bir kez yayınlandığını savunmuştu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SADAT'a yönelik sert ifadeler kullandı.
15 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Zafer Partisi Ayyıldız Hareketi Başkanı Gökşen Anıl Ulukuş'u danışmanı olarak görevlendirdi. Ulukuş, sosyal medya hesabından bu atamayı duyurdu. Daha önce Ümit Özdağ ile çalışan Ulukuş, Kılıçdaroğlu'nun ülkücülerle bir araya geldiği etkinliklerde konuşmalar yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi ile yaptığı görüşmeler ve imzalanan mutabakat sonrası, yerel seçimlerde de ittifak yapabilecekleri konuşuluyor.
4 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde ve TRT'de gösterdiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticisiyle yan yana olduğunu gösteren montajlı videoya Ankara 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişim engeli konuldu. Bu karar, Kılıçdaroğlu'nun kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle alındı. CHP, Erdoğan'a bu montaj nedeniyle 1 milyon liralık dava açmıştı ve Kılıçdaroğlu'nun avukatı montaj görüntüleri yayınlayan hesaplar hakkında da yasal işlem başlatmıştı.
25 Mayıs 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, iki yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında 'çok can alıcı' bir dosyaya sahip olduğunu iddia etmişti. Oda TV'nin konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine Kırıkkanat, iddialar için 'kullanıldığını' belirterek özür diledi. Kırıkkanat, dosyanın akçeli veya yüz kızartıcı bir suçla ilgili olmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını hak ettiğine ikna olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2023
İşaretlediklerim