Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla depremzede çocuklarla İstanbul Dolmabahçe'de bir araya geldi. Etkinlik sırasında enerji bakanı koltuğuna oturan bir çocuğa hitaben muhalefetin kendilerini anlamadığından şikayet etti. Erdoğan, muhalefetin Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervlerinin yerini bilmediğini iddia ederek, Filyos'un Zonguldak'ta olduğunu belirtti.
23 Nisan 2023

ODTÜ'de her yıl geleneksel olarak Devrim Stadyumu'nda düzenlenen toplu mezuniyet töreni, yönetim tarafından iptal edilmeye çalışılıyor. 12 Mayıs'ta mezun olacak öğrencilere törenin Devrim Stadyumu'nda yapılacağı bilgisi verilmişken, sonradan akademik takvimde sessiz sedasız yapılan bir değişiklikle törenlerin 24-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi ve yer bilgisi verilmedi. Geçen sene de 'protesto endişesi' nedeniyle iptal edilen tören yerine öğrenciler alternatif bir tören düzenlemişti. Yönetim, bu yıl da öğrencilerin bir araya geleceği etkinlikleri iptal etmeye devam ediyor ve mezuniyetle ilgili detayları paylaşmıyor.
4 Temmuz 2023

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Türkiye'deki çocuk istihdamındaki artışa ve ciddiyetine dikkat çekti. TÜİK'in 'İstatistiklerle Çocuk 2023' raporuna göre, 2021'den 2023'e kadar çocuk istihdamı 239 bin kişi artarak 759 bine ulaştı. Çocuk istihdam oranı ise yaklaşık 6 puan artışla %19,6'ya yükseldi. DİSK, 15 yaş altı ve tarımsal alanda mevsimlik çalışan çocukların durumunun daha da vahim olduğunu belirtti.
23 Nisan 2024

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri nedeniyle İstanbul'da bazı metro hatları kapatıldı. M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacak. İstanbul LGBTİ+ Komitesi, etkinlikler için Taksim'e çağrı yapmıştı.
25 Haziran 2023

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve dünya genelinde Onur Yürüyüşleri düzenlendiği bir dönemde, Türkiye'de bazı valilikler bu etkinlikleri engelliyor. İstanbul Valisi Davut Gül'ün ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Onur Yürüyüşü'nün yasaklandığını duyurdu. Köşger, yasalara ve toplumun değerlerine aykırı hiçbir toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini ve yasalara aykırı davrananlara kolluk güçlerinin müdahale edeceğini belirtti.
16 Haziran 2023

19 Mayıs bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir program düzenledi. Programda milli sporculardan oluşan bir heyet, Erdoğan ile sohbet etti. Can Ataklı, bu programın önceden kaydedildiğini ve montajlandığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ile bir sporcunun diyaloğunun, Atatürk ve güreşçi Mehmet Çoban arasında geçen bir konuşmaya benzer olduğunu belirtti.
21 Mayıs 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 103. yıldönümü, Türkiye'de ulusal egemenliğin simgesi olarak anılıyor. Meclisin açılışı, saltanatın kaldırılmasına giden sürecin başlangıcı olarak kabul ediliyor. 23 Nisan, 1924 yılında Milli Bayram ilan edildi ve 1929'da Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. 1935'te Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı ve 1980'den itibaren resmi adı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak anılmaktadır.
23 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından, 15 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini duyurdu. Ayrıca, bu tarihte öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını belirtti. Bakan Özer, bu kararın okulların ve öğretmenlerin bir sonraki öğretim gününe rahat ve sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmeleri için alındığını ifade etti.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Neferleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk tur seçimlerden ders aldıklarını ve iktidarın 'yalan üretme politikasına' net cevaplar vereceklerini belirtti. İmamoğlu, 28 Mayıs'ta sandığa gitmeyi düşünmeyen vatandaşlara evde kalmalarının büyük maliyeti olacağını ifade etti. Ayrıca, sandık hakimiyetinin önemine değinerek, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalarda herkesin görevi olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

İzmir Valiliği, LGBTİ+ Onur Ayı kapsamında düzenlenen 11. Onur Haftası etkinliklerini 'genel ahlakı koruma' gerekçesiyle yasakladı. Türkiye'de birçok il ve ilçede Onur Yürüyüşleri hedef gösterilirken etkinlikler valiliklerce engelleniyor. Kadıköy kaymakamlığı, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği'nin çay etkinliğini yasaklamıştı. Ayrıca, 'Pride' filmini izlemek isteyen yurttaşlar gözaltına alınmıştı.
23 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Sultan 1. Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi’ni restore ederek Cumhuriyet Müzesi olarak açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Taksim’e yeni bir buluşma noktası kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Müze, Atatürk’ün kişisel eşyalarını içeren bir koleksiyona da ev sahipliği yapacak. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
8 Haziran 2024

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, her yıl düzenlenen ve bu yıl da yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü için binlerce kadın ve LGBTİ+ birey Taksim'de toplandı. Beyoğlu kaymakamlığı, yürüyüşün toplumsal barış ve huzuru bozabileceği gerekçesiyle yasakladı. Yürüyüşçüler 'Jin Jiyan Azadi' sloganları attı ve deprem sonrası 'Hükümet istifa' çağrıları yükseldi. Polis, yürümek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.
8 Mart 2023

1 Mayıs Tertip Komitesi, İstanbul Saraçhane'de düzenlenen eylemi öğlen saatlerinde sonlandırdığını açıkladı. Eylem, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından organize edilmiş ve işçiler Taksim'e yürümek üzere Saraçhane'ye çağrılmıştı. Polis, eylem sırasında plastik mermi ve biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Eylemin sona ermesiyle birlikte işçilerin büyük bir kısmı alandan ayrıldı, ancak Unkapanı kemerindeki polis ablukası devam ediyor.
1 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı protestolarının 10. yıl dönümünde Taksim'de bulunan Makine Mühendisleri Odası önünde toplandı. Çok sayıda siyasi parti temsilcisinin de katıldığı eylemde 'Karanlık gider, Gezi kalır' yazılı pankart açıldı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, direnişle gurur duyduklarını ifade etti ve Gezi'nin haksızlıklara karşı duranların simgesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, hapiste tutulan Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularıyla gurur duyulduğu belirtildi.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim