Britanya merkezli The Economist dergisi, Türkiye'deki seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini açıkladı. Derginin kapağında '2023'ün en önemli seçimi', 'Demokrasiyi kurtar', 'Erdoğan gitmek zorunda' ve 'Oyunu kullan' ifadeleri yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, derginin bu tutumuna Twitter üzerinden sert bir dille yanıt vererek, dergilerin Türkiye'nin iç siyasetine müdahale etmesine ve milli iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
5 Mayıs 2023

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelini dikmek üzere Erdoğan'dan onay talebinde bulundu. Özcan, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda Bolu'nun en görünür yerine heykelini dikeceğini söylemiş ve bu sözünü Bolu Belediye Meclisi toplantısında da tekrarlamıştı. Mevzuata göre yaşayan bir kişinin heykelinin dikilmesi için kişinin muvafakatının alınması gerektiğini belirten Özcan, Erdoğan'a bu izni almak için mektup yazdığını duyurdu.
13 Haziran 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2019 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği ve 'Kabadayılık yapma, aptal olma' ifadelerini içeren mektubu, New York'taki Trump Kuleleri'nde bulunan '45 Wine and Whiskey' adlı barında çerçeveletip asmış. Mekan, Trump'ın kişisel tarzını yansıtan dekorasyonu ve objeleriyle dikkat çekiyor. Erdoğan, Trump'ın bu mektubu nedeniyle 'kırgın' olduğunu belirtmişti.
19 Mayıs 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak köpeklerinin nüfusunu kontrol altına almak için gerekli kısırlaştırma oranlarının çok altında kalındığını belirtti. Türkiye'de son 5 yılda ortalama 260 bin, bir yılda en fazla 350 bin köpek kısırlaştırılabilmiş, bu da gerekli oranın çok altında. Bakan Yumaklı, sokak köpeklerinin çoğalmasını kontrol altına almak için bilimsel olarak belirlenen oranların uygulanmadığını ve bu konuda daha yapılacak çok iş olduğunu vurguladı. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, sahiplendirme ve kısırlaştırma gibi temel adımların bile henüz atılmadığını ifade etti.
28 Mayıs 2024

Türkiye'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sırasında, sanat dünyasından birçok ünlü isim oylarını kullanarak seçimlere katıldı. Şarkıcı Hadise, seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunurken, sanatçı Şevval Sam özgürlük ve demokrasi temalı bir mesaj verdi. İrem Derici, Ata Demirer, Caner Özyurtlu, Zeynep Bastık, Çağla Şikel ve Ferhat Göçer gibi isimler de sandık başında olduklarını gösteren fotoğraflarını paylaştılar. Komedyen Mesut Süre ise oy kullanma deneyimini esprili bir dille anlattı.
14 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siyasette kalmaya devam etmesi çağrısında bulundu. Bahçeli, Erdoğan'a 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz' ifadelerini kullandı. Bu çağrı, Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi için son seçim olacağını açıklamasının ardından geldi.
17 Mart 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan için gerekli olan 100 bin imza sayısına ulaşamayınca polis memurlarından destek istedi. Özdağ, polislerin imza vermesinin yasal bir sakınca taşımadığını belirterek, herhangi bir yanlışlık karşısında kendisinin ve partili avukatların destek olacağını ifade etti. Daha önce Türk milliyetçileri ve Yeniden Refah Partililerden de imza isteyen Özdağ, polislerin de seçmen statüsüne sahip olduğunu ve bu nedenle imza verme haklarının bulunduğunu vurguladı.
26 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki sekiz ulusal televizyon kanalının ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye Tek Yürek' adlı canlı bağış yayınına telefonla katıldı. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışından AFAD hesaplarına yapılacak bağışların tamamının depremzedeler için harcanacağını ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası yıkılan binaların yerine bir yıl içinde güvenli konutlar inşa edilmesi hedefini dile getirdi. Bu açıklama, bilim insanlarının deprem bölgelerinde hızlı inşaat politikasının yanlış olduğuna dair uyarılarına rağmen yapıldı.
15 Şubat 2023

Zülal Kalkandelen, sokak köpeklerinin öldürülmesi için yasal bir düzenleme yapılmak istendiğini belirtiyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesinin değiştirileceğini ve kuduz veya salgın hastalık riski olan köpeklerin öldürüleceğini ifade ediyor. Ancak, mevcut durumda kuduz salgını olmadığı halde bu düzenlemenin yapılmak istendiğini ve toplumda infial yaratıldığını vurguluyor.
12 Temmuz 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda kötü şeyler olacağını savunanlara karşı bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut ekonomik sorunlarına ve geçmişte yaşanan deprem felaketlerine atıfta bulunarak, bu iddiaların gerçekçi olmadığını ima etti. Mesajında, yüksek döviz kurları, et ve peynir fiyatları, işsizlik ve açlık sınırı gibi konulara değindi.
2 Nisan 2023

Arhavi'de, sokak köpeklerinin toplanıp zehirlenmesi olayı yaşandı. Faik adlı sokak köpeği, yüksek dozda anestezi verilmiş halde bulundu ve veterinerin müdahalesiyle hayata döndürüldü. Aynı dönemde, Kemik ve Pablo adlı iki köpek kayboldu ve bu durum yerel hayvanseverler tarafından sosyal medyada duyuruldu. Yerel yönetimlerin bu konudaki uygulamaları eleştirilirken, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu ve yeni dönemde sokak hayvanları sorununa kalıcı çözümler getireceklerini belirtti.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen bir mitingde muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, geçmişte petrol kuyularının betonlandığını iddia ederek, şimdi bu kuyuların açıldığını ve Gabar'ın terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacağını belirtti. Ayrıca, CHP, İYİ Parti ve HDP'yi LGBT destekçisi olmakla suçladı ve Ak Parti ile MHP'nin aile kutsiyetine inandığını vurguladı. Kürt vatandaşlara Kandil'dekilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, seçmenlere zafer sarhoşluğuna kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin henüz bitmemiş bir seçimin sonuçları üzerinden tehdit ve hakaret diliyle davrandığını eleştirdi. Ayrıca, seçmenlerden ikinci turda da desteklerini sürdürmelerini ve rehavete kapılmamalarını istedi.
20 Mayıs 2023

Emin Çölaşan, devlet bütçesinin kötü durumda olduğunu ve emeklilere yapılan maaş artışlarının yetersiz kaldığını belirtti. Devletin bütçe açığını kapatmak için çeşitli mal ve hizmetlere zam yapacağını öne sürdü. Ayrıca, başıboş sokak köpekleri sorununun da gündemde olduğunu ve bu konuda hazırlanan yasa teklifinin Meclis'te olduğunu ifade etti. Sokak köpeklerinin sayısının bilinmediğini ve barınakların yetersiz olduğunu vurguladı.
19 Temmuz 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin avukatı ve Manisa Milletvekili adayı Fidel Okan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini Twitter üzerinden duyurdu. Okan, bu desteğin gerekçesi olarak 'FETÖ unsurlarının' temizlenmesi gerekliliğini belirtti. Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmiş ancak destekçilerini herhangi bir adaya yönlendirmemişti.
13 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'in adaylıktan çekilmesi yönündeki çağrısına açık mektupla yanıt verdi. İnce, mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaybetmesini sağlamak için aday olmayı planladığını ve ikinci turda Erdoğan'ın kaybedeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, aday olma konusunda kişisel bir tutkusu olmadığını ve ülkenin menfaatini her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etti. İnce, seçmenlerin ve parti çalışanlarının taleplerini dillendirdiğini ve bu nedenle adaylığının önemli olduğunu vurguladı.
19 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, anket sonuçlarına deprem nedeniyle güvenilmemesi gerektiğini ifade etti. Meydanlardan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve halkın kendilerine 'yürüyün' dediğini vurguladı. Ayrıca, muhalefetin siyasi ahlakını eleştirerek, seçim sürecinde mitingler ve açılışlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, terör örgütlerine ve Diyarbakır'da yaşanan olaylara da değinerek, muhalefetin ülkeyi terör örgütlerine teslim etmeye çalıştığını iddia etti.
13 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidarın başörtüsü teklifiyle ilgili senaryolarına dair duyumlar aldığını ve bunları ahlaksızca bulduğunu belirtti. Akşener, vatandaşların duygularının sömürülmesine izin vermeyeceğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Gibi' dizisine atıfta bulunarak eleştirdi. Ayrıca, iktidarın teklifi referanduma götürme planlarına da değindi.
18 Ocak 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir hayvan barınağında kötü muamele ve hayvan ölümleri yaşandığı ortaya çıktıktan sonra, belediye barınağın hayvanlar için uygun olduğunu ve her türlü imkanın sağlandığını iddia ederek savunma yaptı. Barınakta kötü muamele gören köpeklerle ilgili görüntülerin infial yaratmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki görevli tutuklandı ve altı yıla kadar hapis cezası isteniyor. Belediye, barınağın Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenli denetlendiğini ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini öne sürdü.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim