CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandırmak için özel bir birim kuracaklarını duyurdu. Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını yeterince hızlandırmayan belediye başkanlarını eleştirdi. İstanbul'da 188 yerde dönüşüm olduğunu ve 600 bin civarında konutun dönüşümünün sağlandığını belirtti. Ayrıca, İstanbul'daki kentsel dönüşümü yönetmek üzere özel bir genel müdürlük kurmayı planladıklarını ifade etti.
2 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, kamu görevlisine hakaretten dolayı verilen hapis ve siyaset yasağı cezasının ardından, Türkiye'nin deneyimli siyasetçileri tarafından destek ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaretçiler arasında eski bakanlar, milletvekilleri ve parti liderleri yer aldı. İmamoğlu ziyareti, Türkiye'nin demokrasisine verilen bir destek olarak nitelendirdi. Katılımcı siyasetçiler, İmamoğlu'nun durumunu Türkiye'nin genel siyasi durumuyla ilişkilendirerek, mevcut iktidarın muhalefeti zayıflatma çabalarına karşı durmanın önemini vurguladılar.
16 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

CHP'de devam eden değişim ve yenilenme tartışmalarının önemli aktörlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın bir açıklama yapacak. İstanbul'da devam eden ilçe kongreleri sürecinde belli bir aşama geride kaldı ve İmamoğlu'nun bu durumdan memnun olduğu belirtiliyor. İmamoğlu'nun yarın saat 12:00'de kameraların karşısına geçerek devam eden tartışmalar, yerel seçimler ve CHP'ye dair açıklamalar yapması bekleniyor.
14 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda mülakat sisteminin kaldırılacağını açıklamasına tepki göstererek, bu sistemin daha önce birçok gencin hakkının yenmesine yol açtığını belirtti. İmamoğlu, işe alımlarda liyakat ve adaleti getireceklerini ve torpil düzenine son vereceklerini ifade etti. Muhalefet liderleri de benzer şekilde Erdoğan'ın vaatlerini kopyalamakla eleştirmişti.
27 Nisan 2023

CHP'de kurultay sürecinin başlaması ve muhalefetin seçim yenilgisi sonrası tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi tutumu merak konusu oldu. İmamoğlu, kendisine yöneltilen CHP genel başkanlığına adaylık sorusuna, İstanbul'daki gibi ülkede de büyük bir değişim adayı olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Ayrıca, İstanbul'daki değişimin olumlu sonuçlar verdiğini ve siyasetteki değişimin, özellikle muhalefette ve kendi partisinden başlayarak Türkiye'ye iyi geleceğini belirtti.
11 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki 'değişim' tartışmaları ve bu konudaki düşüncelerini bir-iki hafta içinde toplumla paylaşacağını belirtti. İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği bir toplantının kaydı Youtube'a sızdı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıyı 'etik' bulmazken, İmamoğlu ve diğer katılımcılar bunun normal bir toplantı olduğunu ifade etti.
21 Temmuz 2023

CHP içindeki değişim tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı sonrasında yayınladıkları ortak açıklamayı eleştirdi. İmamoğlu, açıklamanın içeriğini ve tarzını yetersiz bulduğunu, değişim sürecine dair bir yol haritası sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, metnin tüm il başkanları tarafından kabul edilebileceğini düşünmediğini ve bazı ifadelerin imalı olduğunu ifade etti.
22 Haziran 2023

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya ziyareti öncesinde, Erzurum'da yaşanan taşlı saldırının benzeri bir provokasyon endişesi vardı. Konya'da yapılan hazırlıklar ve güvenlik önlemleri sonucunda herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı ve İmamoğlu'nun otobüsüne güller atıldı. Ziyaret öncesinde CHP'li yetkililer, kent valiliği ve emniyetle koordinasyon içinde çalıştı. İmamoğlu'nun konuşması sırasında üç ayrı provokasyon girişimi engellendi ve gerginlik çıkmadan etkinlik tamamlandı.
8 Mayıs 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek üzere Anadolu turuna çıkıyor. İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, burada şehir turu yapacak ve çeşitli açılış törenlerine katılacak. Gelecek haftalarda Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ve Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari gibi kardeş belediye olan ilçelere de ziyaretler planlanıyor. İBB'nin bu illerde altyapı yatırımları yapması ve çiftçilerden ürün alarak kalkınmaya destek vermesi de turun bir parçası.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun, Ordu ve Samsun'da mitingler gerçekleştirdi. Giresun'da mülakat sistemi ve fındık sorununa değinen İmamoğlu, Ordu'da deprem yönetimi ve şehir planlaması konularını ele aldı. Samsun'daki mitingde ise vatandaşların siyasi liderlere karşı tutumları ve şehrin spor tarihine dair kişisel anılarını paylaştı.
15 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği paylaşımında kendisini alıntılamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, bu tür manevraların enteresan olduğunu ve gerekli cevabı verdiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin SGK borçları hakkında da açıklamalarda bulunarak, borçların yapılandırıldığını ve ödemelerin düzenli olarak yapıldığını ifade etti.
3 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro projelerinin imza engeline takılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, Sefaköy-Küçükçekmece-Avcılar-Beylikdüzü-Büyükçekmece-TÜYAP metrosu için gerekli olan tek bir imzanın atılmamasının projeyi durdurduğunu belirtti. Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde bu durumu açıklamakta zorlandığını ifade eden İmamoğlu, bu engellemelerin İstanbul ve Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim