Gazeteci ve yazar Tolga Akyıldız'ın anısına, onun tasarladığı '%100 Açık Sahne' etkinliğinde Türkçe sözlü punk rock grubu Second ve konuk sanatçılar sahne alacak. Etkinlik, 5 Mayıs Cuma günü Zorlu PSM %100 Studio'da gerçekleşecek ve grup, yeni EP'sinden şarkılarını da seslendirecek. Biletler online olarak satın alınabilir.
3 Mayıs 2023

Rammstein grubunun solisti Till Lindemann, Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenen bir konser sonrası bir hayranı tarafından cinsel istismarla suçlanıyor. Kuzey İrlandalı hayran Shelby Lynn, konser sonrası düzenlenen partiye katılmak isterken yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Lynn, Lindemann tarafından cinsel ilişki teklif edildiğini ve reddettiğinde şarkıcının öfkeli bir tepki verdiğini iddia etti. Ayrıca, içeceğine uyuşturucu atıldığından şüphelendiğini ve vücudunda morluklar olduğunu belirtti. Rammstein ise her türlü saldırıyı kınadıklarını ve önyargılı davranmamaya çağırdıklarını ifade etti.
7 Haziran 2023

Efsanevi müzik grubu Beatles'ın 'son' şarkısı 'Now and Then' yayınlandı. Şarkı, 1980'de öldürülen üyesi John Lennon'ın eşi Yoko Ono tarafından 1994'te Paul McCartney'e demo olarak verilen Lennon'ın kaleme aldığı şarkıların sonuncusu. Şarkı, John Lennon'ın demodaki vokalini izole edebilen yapay zeka teknolojisi sayesinde tamamlandı. McCartney ve grubun davulcusu Ringo Starr şarkı için yeni bölümler kaydetti, merhum gitarist George Harrison da 1995'teki kayıtlardan kalan gitar bölümleriyle şarkıda yer alıyor.
3 Kasım 2023

Kanadalı pop yıldızı The Weeknd, sahne adı 'The Weeknd' yerine doğum adı olan 'Abel Tesfaye'yi kullanmaya başlayacağını açıkladı. Bu değişiklik, sanatçının Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla ve W dergisine verdiği röportajla gündeme geldi. Abel Tesfaye, müzik kariyerinde dört Grammy ödülü kazanmış ve Spotify'da aylık 111,4 milyon dinleyici sayısı ile dünyanın en popüler sanatçısı olarak Guinness rekorlar kitabına girmiştir.
16 Mayıs 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Rock’n Roll'un Kraliçesi olarak bilinen ABD'li müzisyen Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları arasında kanser, inme ve böbrek yetmezliği bulunan Turner, 1980'lerde hit şarkılarıyla tanınmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu. Ike & Tina Turner grubuyla müziğe adım atan ve solo kariyerinde büyük başarılar elde eden Turner, 180 milyondan fazla albüm satışı ve sekiz Grammy Ödülü ile müzik dünyasında önemli bir yer edinmişti.
24 Mayıs 2023

26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Sonar İstanbul müzik festivalinin sekizinci edisyonu için ilk sanatçılar duyuruldu. Avrupa'nın önde gelen müzik festivallerinden biri olan bu etkinlik, elektronik müzik sahnesinin tanınmış isimlerini ağırlayacak. Zorlu PSM'nin ev sahipliği yapacağı festivalde, Adam Beyer, Ryoji Ikeda, Sevdaliza gibi sanatçılar performans sergileyecek. Festival, aynı zamanda Sónar+D programını da içerecek.
19 Aralık 2023

Cem Kaya'nın yönettiği ve Mehmet Akif Büyükatalay'la birlikte hazırladığı 'Aşk, Mark ve Ölüm' belgeseli, Almanya'daki göçmen müzik kültürünü konu alıyor. Film, 72'nci Berlinale Film Festivali ve IndieLisboa Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nden ödüllerle dönmüş ve 25 Şubat'ta MUBI'de izleyici ile buluşacak. 'Aşk', 'Mark' ve 'Ölüm' olmak üzere üç bölümden oluşan belgesel, Almanya'ya göç eden işçilerin deneyimlerini ve Almanya-Türkiye arasındaki entegrasyon sürecini ele alıyor.
11 Ocak 2023

Emin Alper'in yönettiği ve başrollerinde Mehmet Günsür ile Aslı Enver'in yer aldığı 'Arayış' dizisinin ilk görselleri paylaşıldı. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve mutsuz bir karakter olan Nisan'ın, kaybolan arkadaşının izini sürerken gizemli bir tarikatla karşılaşmasını ve bu tarikata rağmen bir maceraya atılmasını konu alıyor. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemiş olup 'çok yakında' ekranlarda olacağı belirtiliyor.
20 Mart 2023

Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Teoman, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, emeklilik hayatı yaşadığını ve 'tembellik kariyeri' yapmayı planladığını belirtti. İki gün önce yedi şarkıdan oluşan bir cover albümü çıkardığını ve yaz sonunda yeni bir albüm daha yayınlayacağını ifade etti. Ayrıca, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan esprilere olumlu yaklaştığını ve bu durumdan hoşlandığını dile getirdi.
6 Haziran 2023

Anadolu rock müziğinin efsanevi ismi Erkin Koray'ın ölümünden sekiz ay önce kaydettiği ve kızı Damla Koray tarafından Youtube'da yayınlanan son mesajında, korsan albümlerine atıfta bulunarak sevenlerini bu plakları almamaları konusunda uyardı. Koray, izinsiz ve ruhsatsız olarak basılan plaklarına ve bu durumun müziğin kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti. Ayrıca, hukuk ve adaletin yerini bulduğu bir gün, orijinal eserlerini ve henüz piyasaya çıkmamış stüdyo kayıtlarını sevenleriyle paylaşacağını belirtti.
24 Ağustos 2023

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli film dahil olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Oscar adayı 'The Banshees of Inisherin' ve Mısır asıllı İsveçli yönetmen Tarık Saleh'in 'Cennetten Gelen Çocuk' filmleri dikkat çekiyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Prestij Meselesi', Güney Koreli müzik grubu BTS'nin konserini anlatan 'BTS: Yet to Come in Cinemas', gerilim filmi 'Kulübeye Tıklat', yerli korku filmi 'Musallat 3' ve animasyon 'Mumyalar' diğer gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
3 Şubat 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ve 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanan 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk sahnesi yayınlandı. Film, Cannes Film Festivali'nde 11 dakika ayakta alkışlanmış ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Filmin konusu, tacizle suçlanan bir resim öğretmeninin yaşadıklarını ve bu süreçte tanıştığı başka bir öğretmenle ilişkisini ele alıyor. İlk sahnede Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu'nun karakterlerinin sohbeti gösteriliyor.
6 Haziran 2023

Müzisyen Fuat Saka ve şair Haydar Ergülen, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için 'Kurulacak Emeğin Cumhuriyeti' adlı bir marş hazırladı. Marş, Saka'nın Ergülen'in dizelerini besteleyerek ortaya çıktı ve Youtube'da yayınlandı. Marşın hazırlanması aylar süren bir çalışmanın ürünüdür. Saka, marşı herhangi bir kişi ya da kurumdan maddi destek almadan, tamamen kendi kaynaklarını kullanarak ortaya çıkardığını belirtti.
26 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da seçim turu sırasında 'İlle de Roman olsun' şarkısını söyleyerek dikkat çekti. AKP'li kaynaklar, CHP'nin Roman milletvekili Özcan Purçu'yu tekrar aday göstermemesi ve Purçu'nun istifası sonrası Roman seçmenlerin bir kısmının AKP'ye yöneldiğini iddia etti. AKP'li kaynaklar, Soylu'nun şarkıyı bu nedenle söylediğini ve parti yönetiminin bu durumu olumlu karşıladığını belirtti. Türkiye'deki Roman nüfusunun en az 2 milyon 750 bin olduğu tahmin ediliyor ve bu demografik yapı siyasi partiler için önemli bir seçmen potansiyeli oluşturuyor.
22 Mayıs 2023

Spotify, 2023 yazının en çok dinlenen şarkılarını duyurdu. Dünya genelinde en çok dinlenen şarkı Eslabon Armado ve Peso Pluma’ya ait 'Ella Baila Sola' olurken, Türkiye'de en çok dinlenen şarkı Semicenk’in 'Pişman Değilim' oldu. Türkiye'deki listeye arabesk ve rap türlerindeki şarkılar damga vurdu. Globalde ise 'Ella Baila Sola', 390 milyonun üzerinde dinlenmeyle zirvede yer aldı.
4 Eylül 2023

Türk Anadolu rock müziğinin öncü gruplarından Moğollar, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu nedeniyle 24 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında planlanan ABD turnesini sonbahara erteledi. Grup, oy kullanmanın önemine vurgu yaparak, bu kararı aldıklarını ve yeni tarihleri yakında duyuracaklarını belirtti. Ayrıca dinleyicilerini önce oy vermeye sonra da oylarına sahip çıkmaya davet etti.
22 Mayıs 2023

Meta, siyasilerin reklam harcamaları ve içerikleri hakkında veri paylaşımına başladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD karşıtı söylemleriyle bilinmesine rağmen, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplamak amacıyla ABD merkezli sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'a reklam verdi. 23-29 Mart arasında Vatan Partisi'nin reklamlar için 67 bin 2 lira harcadığı, son bir ayda ise toplam 77 bin 289 lira harcama yaptığı belirtildi.
3 Nisan 2023

İranlı Azeri rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği suçlamasıyla iki ay önce başlatılan soruşturma kapsamında bugün tekrar gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Alizade'nin bir klibinde 'esrar gibi' ifadesi kullanması tespit edilmişti. Daha önce serbest bırakılan Alizade, yabancı olduğu ve suça karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzereyken, polis merkezine her gün imza atmadığı için yeniden gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.
5 Temmuz 2023

ABD'nin eski first lady'si Michelle Obama, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen Bruce Springsteen konserinde sahneye çıkarak 'Glory Days' şarkısını söyledi, tef çaldı ve dans etti. Obama'ya bu sırada yönetmen Steven Spielberg'in eşi Kate Capshaw da eşlik etti. Obama'nın performansının videosu Twitter'da viral hale geldi.
30 Nisan 2023
İşaretlediklerim