Fransa'da kuş gribine (H5N1) karşı geliştirilen RNA aşısı, ülkenin denizaşırı topraklarındaki penguenlerde denendi ve aşılanan penguenlerin durumunun iyi olduğu açıklandı. Aşı, Crozet takımadalarında kral penguen yavrularında dar ölçekli bir kampanya ile uygulandı. CNRS ve IPEV ekipleri, aşının zararsız olduğunu ve kas içi enjeksiyon yoluyla uygulandığını belirtti. Aşının -80°C'de muhafaza edilmesi gerektiği ve zahmetli bir süreç olduğu vurgulandı.
7 Ağustos 2024

Fransız aktör Alain Delon, 88 yaşında Fransa'nın Aisne kentindeki Douchy'deki evinde hayatını kaybetti. Ölüm haberini üç çocuğu Alain Fabien, Anouchka ve Anthony duyurdu ve aile, yas döneminde mahremiyetlerine saygı gösterilmesini istedi. Delon, kariyeri boyunca 88 film ve yedi televizyon filminde rol aldı, iki film yönetti ve 32 filmin yapımcılığını üstlendi.
18 Ağustos 2024

Papa Francis, 15 yaşında lösemiden ölen ve 'Tanrı’nın influencer’ı' olarak bilinen Carlo Acutis için azizlik yolunu açtı. Acutis, Katolik inancını yaymak için teknolojiyi kullanmasıyla dikkat çekmişti. İlk mucize olarak 2013'te Brezilya'da doğuştan ağır pankreas hastası bir çocuğun iyileşmesi kabul edilmişti. İkinci mucizenin de kabul edilmesiyle Acutis resmen azizliğe yükseltilebilir.
24 Mayıs 2024

Fransa'nın güneyindeki Lot bölgesinde yer alan Rocamadour Tapınağı'nda sergilenen ve efsanevi Orta Çağ şövalyesi Roland'a ait olduğu düşünülen 1300 yıllık 'Durandal' isimli kılıç çalındı. Kutsal Roma İmparatoru Şarlman'ın 8. yüzyılda meleklerden alarak en iyi askerine verdiğine inanılan kılıç, 22 Haziran'dan beri kayıp. Rocamadour Belediye Başkanı Dominique Lenfant, kılıcın kaybından dolayı üzüntüsünü dile getirirken, tapınağın başrahibi Florent Millet kılıcın aslında bir kopya olduğunu iddia etti.
4 Temmuz 2024
İşaretlediklerim