Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde, sakat doğan buzağıların tedavisinde kullanılmak üzere bir yürüme aracı geliştirildi. Tekerlekli araba olarak adlandırılan ve patent aşamasında olan bu cihaz, buzağıların canlı kalma oranını artırmayı ve iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. 2019 yılında başlatılan proje kapsamında geliştirilen cihaz, üniversite tarafından patent başvurusu yapıldıktan sonra aktif olarak kullanılmaya başlandı.
14 Aralık 2023

Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen bir maden ocağında 21 Haziran'da meydana gelen göçükte ağır yaralanan 33 yaşındaki Uğur Bıyıklı, dört gün sonra tedavi gördüğü Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bıyıklı'nın eşi hamile olup, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü doğum yapacağı öğrenildi.
25 Haziran 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşlılar için hizmet veren Vefa Hastanesi'ne saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda hastane müdürü hayatını kaybetti ve bazı doktorlar ile hastalar yaralandı. Hastanede tedavi gören yaklaşık 80 yaşlı bulunuyordu. Ayrıca, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların son durumu hakkında bilgiler verilerek, her iki tarafta da ölü ve yaralı sayılarına değinildi.
18 Kasım 2023

İşadamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Lipsi adasında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı. İlk müdahaleleri Leros adasında yapılan çift, daha sonra Türkiye'ye sevk edildi. İç kanama geçiren Ali Sabancı'nın dalağı alındı ve durumunun stabil olduğu belirtildi. Ancak daha sonra aort yırtılması nedeniyle ikinci bir ameliyat geçirdi ve aortuna çelik kafes stent takıldı.
25 Ağustos 2023

Kolombiya'nın Amazon bölgesinde 1 Mayıs'ta düşen tek motorlu Cessna 206 tipi uçaktaki dört çocuk, 40 gün sonra sağ olarak bulundu. Uçakta bulunan üç yetişkinin cansız bedenlerine daha önce ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında köpeklerin meyve kabuklarını takip ettiği ve çocukların ağaç yapraklarından yaptıkları barınakların izlerinin sürüldüğü belirtildi. Çocukların, bölgede yaşayan kabilelerin yardımıyla hayatta kalmış olabileceği düşünülüyor.
10 Haziran 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki Kağıthane Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılacağını ve hastanenin hizmetlerinin Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını duyurdu. Hastanenin web sitesinde yer alan inşa tarihi ve diğer kurumsal bilgiler, Koca'nın açıklamasının ardından kısa bir süre içinde kaldırıldı. Hastane, 2005 yılında dönemin AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş döneminde inşa edilmişti. Ayrıca, Koca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi hastaneleri ile ilgili de bir açıklama yaparak, bu hastanelerin durumu hakkında bilgi vereceğini belirtti.
1 Mart 2023

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin uygulama hastanesi olan Balcalı Hastanesi'nde yapılan incelemeler sonucunda yaşlanmaya bağlı orta derecede hasar tespit edildi. Bu durum üzerine hastanenin güçlendirilmesine karar verildi ve tahliye işlemleri başlatıldı. Durumu uygun olan hastalar taburcu edilirken, diğer hastalar şehirdeki diğer hastanelere dağıtılacak. Tahliye işlemleri il sağlık müdürlüğü işbirliğiyle yürütülüyor ve hastane çalışanlarına panik yapmamaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.
21 Şubat 2023

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan yedi aylık Hamza bebek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından 140 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Ekipler, yıkılan bir apartmanın enkazından gelen sesleri takip ederek bebeğe ulaştı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları deprem bölgesinde devam ediyor.
12 Şubat 2023

Gaziantep İslahiye'de meydana gelen deprem sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 132 saat sonra 5 yaşındaki Şengül enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Şengül, sağlık görevlilerinden sarı kola istedi ve öpücük yolladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şengül'ün babasının da kurtarıldığını Twitter üzerinden duyurdu.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 24 yaşındaki öğretmen Mesude Akar enkaz altından 49 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma anında çevredeki vatandaşlar sevinç gösterisinde bulunarak kurtarma ekiplerini alkışladı. Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye götürüldü ve kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Yunanistan'da deniz kazası geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumları iyiye gidiyor. Çift, Lipsi adası açıklarında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı ve yaralandı. Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla İstanbul'a getirilen çiftin tedavisi devam ediyor. Esas Holding ve Doğan Holding'den yapılan açıklamalara göre çiftin geçirdiği tüm operasyonlar başarıyla sonuçlandı.
27 Ağustos 2023

Real Madrid'de oynayan milli futbolcu Arda Güler, sezon öncesi hazırlık kampında sakatlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra takımla birlikte ilk kez sahada antrenmanlara başladı. Arda, sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti ve doktorlar tarafından temkinli olması ve acele etmemesi yönünde uyarılmıştı. Arda'nın ligin 7'nci haftasındaki Las Palmas maçında forma giymesi zor gözükürken, 30 Eylül'de Girona'yla deplasmanda yapılacak maçta kadroya girmesi bekleniyor.
22 Eylül 2023

Deprem riski nedeniyle bazı binalarının kullanımı durdurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) için alternatif hastane binaları tahsis edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerinin Çapa'ya, Taksim ve Samatya hastanelerinin ise Cerrahpaşa'ya açılacağını duyurdu. Ayrıca, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Haseki'deki Kardiyoloji Enstitüsü Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verecek.
8 Mart 2023

Şanlıurfa Tabip Odası, 26 yaşındaki pratisyen hekim Dr. Ronahi Satı'nın yaşamına son verdiğini açıkladı. Dr. Satı, çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa etmişti. Tabip Odası, ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara dikkat çekerek, hekimlere birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
14 Ocak 2024

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin on şehrinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan bir binanın enkazında kalan altı yaşındaki Hacer Kaçmaz, Kastamonu Taşköprü Belediyesi itfaiye ekibinin çabaları sonucu 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan çocuk sağlık ekiplerine teslim edilerek tedavi için hastaneye sevk edildi. Hacer Kaçmaz'ın annesi Rukiye Kaçmaz da üç saat önce aynı ekipler tarafından kurtarılmıştı.
8 Şubat 2023

İsrail, Gazze'de bulunan ve elektrik sıkıntısı nedeniyle iki prematüre bebeğin ölümüne tanık olan Şifa Hastanesi'ndeki erken doğmuş bebeklerin başka bir güvenli yere nakledileceğini duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hastaneye yakıt teklifinde bulunduklarını ancak Hamas'ın bunu reddettiğini ifade etti. Şifa Hastanesi doktorları, enerji kaynaklarının onarımını öncelikli görmekte. Bölgede faaliyet gösterebilen tek hastane olan El Ehli Hastanesi'nin ise Ekim ayında füzeyle vurulduğu belirtiliyor.
12 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da enkaz altından 122 saat sonra kurtarılan 2 yaşındaki bir bebek, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından umut verici bir haber olarak değerlendirildi. Meloni, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye ve Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bu kurtuluş hikayesinin zor zamanlarda bir umut mesajı olduğunu belirtti.
11 Şubat 2023

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde 12 yaşındaki E.K., kullandığı traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kazanın, çocuğun evlerinin önündeki mısır silajlarını ezdiği sırada meydana geldiği belirtildi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. E.K.'nin kaza yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi ve cenazesi ilçedeki hastanenin morguna götürüldü.
11 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim