Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Endonezya’ya uydu internet hizmeti sağlayacak Starlink’in açılışını yaptı. Starlink, SpaceX’in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için geliştirdiği uzay tabanlı bir sistemdir. Musk, Endonezya’nın en ücra bölgelerine internet hizmeti sağlamak için Starlink’i devreye soktu ve ülkede sağlık ve eğitim sektörlerinde internete erişimin arttırılması için bir anlaşma imzaladı. Musk, bu hizmetin internete erişimi düşük olan bölgelere erişim sağladığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.
20 Mayıs 2024

Elon Musk'ın kurucusu olduğu nöroteknoloji firması Neuralink, ilk kez bir insanın kafatasına yerleştirdikleri çipin beyinden ayrılmaya başladığını duyurdu. Nolan Arbaugh adlı kullanıcının beyin dokusuna yerleştirilen çipin bağlantı kabloları geri çekilmiş, bu da işlemci ve pilin sinirlerden aldığı veri miktarını azaltmış. Şirket, bu durumun Arbaugh'un sağlığı için tehlike oluşturmadığını ve çipin işlevselliğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Arbaugh, çip sayesinde felçli elleri ve ayaklarına rağmen düşünerek satranç oynayabilmişti.
10 Mayıs 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bir kez görüntülenebilecek sesli mesajlar gönderebileceğini duyurdu. Daha önce sadece fotoğraflar için geçerli olan bu özellik, artık sesli mesajlarda da kullanılabilecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların gizliliğini artırmayı amaçlıyor. Özelliği kullanmak için mikrofon simgesine dokunup yukarı kaydırmak ve ardından 'bir kez görüntüle' simgesine tıklamak gerekiyor.
11 Haziran 2024

Elon Musk’ın Starlink projesi, Amazon yağmur ormanlarının derinliklerindeki Marubo kabilesine internet bağlantısı sağladı. İnternetin gelmesiyle birlikte kabilede modern toplumun sorunları ortaya çıkmaya başladı. Kabilenin yaşlıları, gençlerin tembelleştiğinden ve pornografi gibi içeriklerin yayılmasından şikayetçi. İnternetin faydaları olsa da, geleneksel yaşam tarzı üzerinde olumsuz etkiler gözlemlendiği için internet kullanımı sınırlandırıldı.
6 Haziran 2024

Avustralyalı yazılımcı Craig Wright, kendisinin Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ediyor ve bu iddiasını kanıtlamak üzere Londra'da dava süreci başladı. Wright, geçmişte Bitcoin'in yaratıcısı olmadığını iddia edenlere karşı birçok dava açmıştı, ancak bu sefer kendisinin iddialarını ispatlaması gerekiyor. Crypto Open Patent Alliance (COPA) adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş, Wright'a iddialarını kanıtlaması için dava açtı. Duruşmanın mart ayı ortasına kadar sürmesi bekleniyor ve COPA, Wright'ın Satoshi Nakamoto olmadığına dair karar verilmesini talep ediyor.
6 Şubat 2024

Albert Einstein’ın 1939’da Başkan Franklin D. Roosevelt’e yazdığı ve ABD’yi nükleer bomba geliştirmeye teşvik eden mektup, açık artırmaya çıkarılacak. Mektup, Nazi Almanyası’nın nükleer silah üretebileceği konusunda uyarıda bulunuyor ve ABD’nin kendi atom programını başlatmasını öneriyor. Mektup, 2018’de ölen Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’ın koleksiyonuna ait ve Eylül ayında New York’taki Christie’s’de satışa sunulacak. Mektubun tahmini değeri 4 milyon ile 6 milyon dolar arasında.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim