Britanyalı tenisçi Andy Murray, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın son turnuvasında çift erkekler çeyrek finalinde ABD'li rakiplerine yenilerek tenis kariyerini sonlandırdı. Murray, kariyeri boyunca birçok sakatlık yaşamasına rağmen her defasında tenise geri dönmeyi başarmıştı. 'Büyük dörtlü' olarak adlandırılan Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Andy Murray, uzun yıllar boyunca tenis dünyasında büyük başarılar elde etti. Murray, kariyerinde üç grand slam ve 14 masters şampiyonluğu kazandı, ayrıca iki kere teklerde olimpiyat altın madalyası elde etti.
2 Ağustos 2024

Dokuz yaşındaki Bodhana Sivanandan, Britanya'yı uluslararası spor müsabakalarında temsil eden en genç kişi olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Sivanandan, pandemi döneminde satrançla ilgilenmeye başladı ve Budapeşte'de düzenlenecek Dünya Satranç Olimpiyatları'nda Britanya kadın takımına seçildi. Sivanandan'ın Avrupa seviyesindeki başarısı ve korkusuz oyun tarzı, satranç dünyasında büyük bir sansasyon yarattı. İngiltere'nin en iyi oyuncularından biri olacağına inanılan Sivanandan, ChessFest 2024'te de yeteneklerini sergileyecek.
3 Temmuz 2024

İsviçre adına yarışan Nemo, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'The Code' adlı şarkısıyla 591 puan alarak birinci oldu. Hırvatistan 547 puanla ikinci, Ukrayna ise 453 puanla üçüncü sırada yer aldı. Nemo'nun şarkısı, non-binary cinsiyetini keşfeden bir hikayeyi anlatıyor ve bu zafer, çeşitlilik ve LGBTİ topluluğu için önemli bir an olarak değerlendiriliyor. Yarışma sırasında ayrıca İsrail'e yönelik protestolar nedeniyle 10 kişi gözaltına alındı.
12 Mayıs 2024
İşaretlediklerim