Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın sabah saat 07:00'de başlayıp öğlen 12:00'ye kadar sürecek gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle İstanbul Boğazı ve kentin kuzey ilçelerinde etkili olacağı belirtildi. AKOM, İstanbulluları ani sel, su baskını, yıldırım, kısa süreli yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3-5 derece artacağı belirtildi. Özellikle Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ankara illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
4 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için aşırı yağış uyarısında bulunarak vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Vatandaşlardan dere yataklarından uzak durmaları, gereksiz yere trafiğe çıkmamaları ve bodrum katlarında yaşayanların dikkatli olmaları istendi. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan sağanak yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da yarın öğlen saatlerinden itibaren lodos fırtınası ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbullular, olası olumsuzluklara karşı uyarıldı ve herhangi bir durumda ALO153 numarası ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi.
10 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. İstanbul'da yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Ankara'da ise bu gece saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
19 Nisan 2024

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
3 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Uyarı yapılan iller arasında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır bulunuyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
12 Ağustos 2024

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde kuvvetli yağış beklendiğini bildirerek sarı kod uyarısı verdi. Uyarı, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yapıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
4 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve fırtına konusunda vatandaşları saat 17:00'den sonra trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, saat 18:00'den itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarının yasaklandığını duyurdu. İstanbul genelinde rüzgarla birlikte karla karışık yağmur etkili olmaya başladı ve özellikle Pendik, Çekmeköy ve Beykoz'un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı görüldü.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Mersin’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Hatay çevresinde ise yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece altına düşmesi bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
24 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerini kapsayan 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağış beklendiği ve bu durumun ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dört-altı derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerini kapsayan 10 il için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın güney yönlerden hafif, bazen orta kuvvette ve belirli bölgelerde kısa süreliğine kuvvetli esmesi öngörülüyor.
26 Nisan 2023
İşaretlediklerim