Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ'ın bazı bölgelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
15 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir de dahil olmak üzere 29 kente sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle Van ve Hakkari gibi yüksek kesimlerde kar erimesi nedeniyle sel ve heyelan riski bulunmaktadır. Vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
11 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın ardından Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği ve Perşembe gününe kadar sürecek kar yağışı için İstanbulluları uyardı. Kar küreme ve tuzlama araçları, evsiz vatandaşlar için barınma hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme ekipleri hazırlandı ve toplu taşımada ek seferler konuldu. İmamoğlu, zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanılmaması ve resmi uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti.
4 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde yarın öğle saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı. MGM, ulaşımda aksama, çatı uçması ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. 13 il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
13 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, kentin Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde akşam saatlerinde başlayacak ve pazartesi sabahına kadar sürecek bir fırtına beklendiğini duyurdu. Valilik, yurttaşların fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
5 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güney Marmara’da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, doğu kesimlerde normal seviyelerde olduğu belirtildi. Ayrıca, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi ise toz taşınımına karşı uyarıldı.
9 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'nın kıyı kesimleri ve Antalya'nın batı kıyıları için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
25 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un batısı ve Trakya bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışların bu akşam saat 20.00'ye kadar aralıklarla kuvvetli olacağı öngörülüyor.
5 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarın esmesi, yağış anında ise kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
31 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı, Rize ile Artvin içinse turuncu uyarıda bulundu. İstanbul Valiliği de fırtına uyarısı yaptı. Yağışların kuvvetli olması ve olumsuz hava koşullarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
10 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerden 10'u sarı kodla, 5'i ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlikeye işaret ederken, turuncu kod daha ciddi tehlikeler ve hasar riskine dikkat çekiyor.
26 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 16 ilinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu ve sarı kod uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı belirtildi. MGM, Doğu Anadolu bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, dolu, rüzgar gibi olumsuz hava koşulları ve ulaşımda aksamalar için de uyarıda bulundu.
13 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Kentin Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve sıcaklıkların 6 ila 8 derece düşeceği belirtildi. Yağışın sabahtan akşama kadar devam edeceği açıklandı.
15 Eylül 2024
İşaretlediklerim