Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Ayşenur Arslan'ın İçişleri Bakanlığı'na saldırıya yönelik şüphelerini ifade etmesi üzerine Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını duyurdu. Mahiroğlu, Halk TV'nin demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem verdiğini, ancak Arslan'ın sözlerinin Halk TV'nin duruş ve bakışının sınırlarını aştığını belirtti.
3 Ekim 2023

AKP'li eski Ankara büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde Twitter hesabından Anneler Günü'nü kutlayarak hatalı bir paylaşım yaptı. Depremde ve PKK ile mücadelede hayatını kaybeden kadınları anan Gökçek, daha sonra yaptığı hatayı düzelterek 'Kadınlar Günü' ifadesini kullandı ve her kadının bir anne adayı olduğunu belirten bir not ekledi. Gökçek, geçmişte de sosyal medyada hatalı paylaşımlar yapmasıyla biliniyor.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi şef Yunus Emre Akkor, Hırvatistan'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda Türkiye'deki deprem felaketini temsil etmek amacıyla protokol yemeğinde kırık tabaklar kullandı. Bu hareketi, Twitter üzerinden yoğun eleştiri aldı ve birçok kullanıcı tarafından duyarsızlık ve ajitasyon olarak değerlendirildi. Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ise Akkor'un paylaşımını beğenip paylaştı.
23 Mayıs 2023
İşaretlediklerim