Niğde Bor'da, AK Partili Belediye Başkanı Serkan Baran'ın kardeşi Sabri Baran'a ait şirket, güneş enerjisi santrali kurmak üzere imar planı dışında kalan bir arazi için imar planı değişikliği talebinde bulundu. Bor Belediyesi, talebi kabul ederek arazinin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı olarak imar planını değiştirdi. Başkan Baran, şirketin kardeşine ait olduğunu doğrulayarak, yasal şartların uygun olması halinde güneş enerjisi santrali kurulmasında bir sakınca görmediğini belirtti.
21 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Maltepe'deki 'Büyük İstanbul Mitingi'nde, Ali Yeşildağ'ın bir video yayınladığını ve bu videoda 2007 yılında Antalya Havaalanı ihalesinde yaşanan usulsüzlükler ve 1 milyar dolarlık bir rüşvet iddiasını gündeme getirdiğini belirtti. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu iddiaları soruşturması çağrısında bulundu. Cevheri Güven'in YouTube kanalında paylaşılan video, hükümet biriminin şikayeti üzerine YouTube tarafından engellendi.
6 Mayıs 2023

Habertürk yazarı ve sunucu Fatih Altaylı, köşe yazısında, çalıştığı medya grubunun bir cumhurbaşkanı adayını desteklediği iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Altaylı, bu tür haberleri yapanları 'şerefsiz' olarak nitelendirdi ve Habertürk yazarlarının farklı görüşlere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Kübra Par'ın Oda TV'nin 'Mansurculuk' haberine verdiği yanıt ve Mansur Yavaş'ın HDP seçmeni üzerine yapılan anketlerin Habertürk'te yer alması da makalede ele alınan konular arasında.
23 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, altılı masanın bir parçası olarak Türkiye'nin geleceği için çalışacağını ifade etti. Kendi çocuklarını ve Türkiye'nin çocuklarını özgür bir düşünce yapısına emanet etmek istediğini belirten İmamoğlu, adaletin önemine ve hukuksuzluklara karşı durmanın gerekliliğine vurgu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, karşılarındaki akıl hakkında eleştirilerde bulunarak, yargı üzerinden oyunlar oynandığını ve İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardındaki korkulara değindi.
28 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kolin Holding'e metro ihalesi verdiğini iddia etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, iddiaları yalanlayarak söz konusu ihalelerin mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden önce, 2015 yılında AKP döneminde yapıldığını ve Kolin Holding'in de içinde bulunduğu bir ortak girişimin ihaleyi kazandığını açıkladı. Gökçe, kamuoyunu yanlış bilgilere itibar etmemesi konusunda uyardı.
18 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından partililere yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kazanılmasını önemli bir hedef olarak belirlemiştir. Murat Kurum'un bakanlık döneminde, 7 milyon bağımsız bölüme 'yapı kayıt belgesi' verildiği, bunların büyük bir çoğunluğunun konutlardan oluştuğu belirtilmiştir. Kurum, bu uygulamayı 'imar barışı' olarak adlandırarak, vatandaşların temel hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını savunmuştur. Ancak, bu durumun mevzuata aykırı yapıları meşrulaştırdığı ve kaçak yapıları teşvik ettiği eleştirileri bulunmaktadır.
5 Mart 2024

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, 'Nedir Ne Değildir' programında AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Murat Kurum'a seyirciler tarafından Gazze ile ilgili soru sorulmasına izin vermedi. Ersoy, programın siyasi olmadığını ve siyasi sorulara izin verilmediğini belirterek, bu durumu sosyal medyada bir video ile açıkladı. Olay, sosyal medyada tepki çekti. Murat Kurum, program sonrası soruyu engellenen kişinin sorusunu Twitter üzerinden cevapladı.
11 Mart 2024

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir açılış programında yaptığı konuşmada, PKK liderlerinin altılı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaptığını ve bunun amacının altılı masayı kirletmek olduğunu ifade etti. Yavaş, muhalefeti bölücülükle suçlayanlara, AKP listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR'ın seçim vaadlerine bakmalarını önerdi. Ayrıca, devletin milli güvenlik politikalarını sürdüreceklerini ve Türkiye'nin menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.
12 Nisan 2023

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Murat Kurum, bir televizyon programında geçmişte ehliyetsiz araba kullandığını itiraf etti. Program sunucusu Mehmet Akif Ersoy'un soruları üzerine Kurum, gençlik yıllarında Ankara'da ehliyetsiz olarak araba kullandığını belirtti. Ayrıca, bu tür itirafların siyasi olarak kullanılabileceğini ve basında çarpıtılabileceğini ifade etti.
11 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havalimanı ihalesinden 1 milyar dolar aldığını iddia ettiği bir videoyu gündeme getirdi. Video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu iddiaları dile getirmiş ve Erdoğan'a soruşturma çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak savcılığın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
7 Mayıs 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında altılı masaya hitaben cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmelerini istedi. Kendisini başarılı bir kariyer sahibi ve gerçek bir Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Özcan, altılı masaya meydan okuma niteliğinde bir mektup gönderdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bolu'da mağlup ettiğini ve ayrımcılık yapmadığını iddia ederek, adaylığının uygun olduğunu savundu.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ataköy sahilindeki yeşil alana konut inşa etmeyi planlıyor. Bu plana karşı açılan davada, beklenen Marmara depremi göz önünde bulundurularak, nüfus yoğunlaştırmanın kamuya yarar sağlamayacağı belirtilen bir bilirkişi raporu hazırlandı. Daha önce afet toplanma alanı olarak belirlenen bu bölge, Bakırköy Belediyesi'nin kararıyla bu statüden çıkarıldı. Bilirkişi raporunda, yeni planın mevcut yapı yoğunluğunu artıracağı ve çevre blokların güneşlenme ve manzara imkanlarını etkileyeceği ifade edildi. Ayrıca, artan nüfus için gerekli donatı alanlarının sağlanmadığına dikkat çekildi.
21 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde, belediye binasının yıkılarak içerisindeki belgelerin yok edildiği ve delillerin karartıldığı iddiaları ortaya atıldı. Gazeteci Murat Ağırel ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından yapılan açıklamalar sonrası, Elbistan Başsavcılığı iddiaları reddederek, yıkım işleminden önce tüm delillerin koruma altına alındığını ve soruşturmaların titizlikle devam ettiğini belirtti.
20 Şubat 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, MetroPOLL Araştırma Şirketi ve kurucusu Özer Sencar'ı algı oluşturmak ve sahte anketler yapmakla suçlamıştı. Sencar bu iddialar üzerine Altaylı'ya dava açmış, ancak mahkeme Altaylı'nın lehine karar vermiş. Altaylı, mahkemenin kararını ve anket şirketlerinin güvenilirliğini sorgulayan bir yazı kaleme aldı.
16 Nisan 2023
İşaretlediklerim