DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması yönündeki çağrısına destek verdi. Hatimoğulları, Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini ve barış için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bahçeli, terörün sona erdiğini ve örgütün lağvedildiğini duyurması için Öcalan'ın konuşmasını istemişti. DEM Parti, onurlu bir barış ve demokratik bir cumhuriyet için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
22 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı sonrası Cumhurbaşkanının çözüm süreci hakkında konuşması gerektiğini belirtti. Bakırhan, Kürt meselesinin demokratik yollarla çözülmesinin önemine vurgu yaparak, bu konuda iktidarın atacağı adımları merak ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Bahçeli'nin Kürt ve Türk halklarının birbirini sevmesi gerektiği yönündeki sözlerini olumlu bulduğunu belirtti.
27 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt vererek, onurlu bir barışın tesis edilmesi için müzakereye ve diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşmış ve bu durumu yeni bir döneme girildiği şeklinde açıklamıştı. Hatimoğulları, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı ve barışın sağlanması için bir plan ve programın kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti.
8 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamalarda bulunarak, müzakere için hazır olduklarını ve tehdit edilmek istemediklerini belirtti. Bakırhan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve demokratik bir Türkiye için intikam duygusundan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kürtlerin kimlik ve iradelerini talep ettiklerini ve barışın cesaret gerektirdiğini ifade etti. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirten Bakırhan, barış için diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekti.
30 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına yanıt vererek, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti. Bakırhan, Öcalan'ın ne söyleyeceğini merak ettiklerini belirtti ve tecridin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kürt meselesinde diyalog zeminlerinin önüne bariyer konulmaması gerektiğini ifade etti ve CHP'ye çözümün yanında yer alma çağrısında bulundu.
15 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısı sonrası DEM Parti ile ilgili bir soruya A Haber muhabiri Rüya Akkuş'un cevap vermesini isteyerek yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ile tokalaşmasının ardından yeni bir döneme girildiğini ve barışın sağlanması gerektiğini belirtmişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise onurlu barış için müzakereye hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarına destek vererek Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasını istedi.
9 Ekim 2024

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde bulunan amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinin değerlendirildiğini yazdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısı ve yeni bir çözüm süreci ihtimali tartışılıyor. Bahçeli, Öcalan'ın terörün bittiğini ve örgütün tasfiye edileceğini ilan etmesini istedi. Ömer Öcalan'ın görüşme talebine henüz yanıt verilmediği belirtiliyor.
17 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması gerektiğini belirtti. Bu çağrıya DEM Parti'den destek gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'nin açıklamalarını destekledi. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Bahçeli'nin sözlerine şaşırmadığını ve önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmeler olabileceğini ifade etti. Tartışmalar, Türkiye'de barış süreci ve terörle mücadele konularında yeni bir dönemin başlayabileceğine işaret ediyor.
22 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından, PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı Cezaevi'nde yeğeni ve DEM Partili milletvekili Ömer Öcalan ile yaptığı görüşmede, çatışma sürecini hukuki ve siyasi zemine çekme gücüne sahip olduğunu belirtti. Bahçeli, Öcalan'ın TBMM'de konuşarak terörün sona erdiğini ilan etmesi gerektiğini savunmuştu. DEM Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'nin açıklamalarına destek verdi. Öcalan'ın mesajı, Türkiye'de terörle mücadele ve siyasi süreçler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
24 Ekim 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamalarının bir taviz değil, DEM Parti'ye yapılmış bir çağrı olduğunu ifade etti. Yalçın, Bahçeli'nin sözlerinin, DEM Parti'nin PKK ile bağlantılarını kesip Türkiye partisi olma yönünde bir uyarı olduğunu belirtti. Bu açıklamalar, terörle mücadelenin sona ermesi ve ekonomik iyileşmeler gibi konularla ilişkilendirildi.
25 Kasım 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, koşullar uygun olduğunda MHP dahil tüm partilerle görüşmeye açık olduklarını ifade etti. Bakırhan, Türkiye'nin önemli meselelerini çözmek için tarihi referanslara ve geçmişe bakarak ilerlemenin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, mevcut hükümetin kayyım politikalarını eleştirerek, bu uygulamaların sadece Kürtlerin değil, tüm Türkiye'nin sorunu haline gelebileceğini belirtti. Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, barış ve çözüm için diyalog çağrısında bulundu.
12 Kasım 2024

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Koçyiğit ve Sezai Temelli, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partililerle selamlaşmasının çözüm süreci başlatmaya yeterli olmadığını ifade etti. Koçyiğit, 40 yıllık çatışmalı geçmişe sahip bir sorunun iyi niyet mesajlarıyla çözülemeyeceğini belirtti. Temelli ise gerçek bir müzakere sürecinin başlaması halinde DEM Parti'nin sorumluluk almaya hazır olduğunu söyledi. Koçyiğit, toplumsal barış ve sivil anayasa konularında iktidarın manipülasyon tehlikesine dikkat çekti.
14 Ekim 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyetle çözülemeyeceğini, TBMM, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve diğer toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Perinçek, Bahçeli'nin bu açıklamalarını pervasızlık ve cüretkarlık olarak nitelendirdi ve bu tür söylemlerin PKK'ya cesaret kazandırdığını savundu. Bahçeli'nin açıklamaları, Türkiye'de terörle mücadele ve barış süreci konularında tartışmalara yol açtı.
22 Ekim 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrısına tepki göstererek, Bahçeli'nin neyi amaçladığını sorguladı ve İmralı'da grup toplantısı yapabileceğini söyledi. Ayrıca, Dervişoğlu, Türkiye'de yeni anayasa düzenlemelerine karşı çıkılması gerektiğini belirterek, muhalefetin bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
6 Kasım 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'e çağırmasına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, ana muhalefetin kendileri için 'yok hükmünde' olduğunu belirterek, yarın herkesin maskesini indireceklerini söyledi. Bahçeli, Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması gerektiğini ifade etmişti. Bu açıklamalar, İYİ Parti ve MHP arasında siyasi gerilimi artırdı.
22 Ekim 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamalarının arkasında olduklarını belirtti. Bahçeli, Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması gerektiğini ifade etmişti. Zeybekci, aldatılanlara kucak açılması gerektiğini vurgularken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda sessizliğini koruyor. Bu açıklamalar, Türkiye'deki terörle mücadele ve barış süreci tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
26 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'ye Türkiye partisi olmaları ve teröre karşı cephe almaları yönünde bir çağrıda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bu çağrının anayasa veya seçimle ilgili olmadığını, terör ve bölücülüğün Türkiye'nin enerjisini tükettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'nin mesajını olumlu karşıladığını ve Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasının yumuşama iklimine katkı sağlayacağını ifade etti.
11 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşması üzerine, toplumsal barışı savunan her eli tutmaya hazır olduklarını ifade etti. Bahçeli, Meclis'in açılış oturumunun ardından DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşarak, yeni bir döneme girildiğini ve Türkiye'de barışın sağlanması gerektiğini vurguladı. Bakırhan, Meclis'te diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu belirtti.
2 Ekim 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyet tarafından çözülemeyeceğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, kadın hareketleri gibi toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024
İşaretlediklerim