Disiplin süreci devam ederken CHP'den ihraç edilme ihtimali bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılmasından bir gün önce istifa edeceğini söylemişti. Ancak CNN Türk yayınında arkadaşlarının uyarısıyla duygusal bir tepki verdiğini anladığını ve istifa etmeyeceğini belirtti. Özcan, partinin gerekçeli kararını merak ettiğini ifade etti.
15 Temmuz 2023

Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'nin Ankara temsilciliği görevinden 'ilkesel nedenlerle' istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçeleri arasında genç meslektaşlarının uygun koşullarda çalıştırılmaması ve gazetecilikten gelmeyen medya patronlarının genel yayın yönetmenliği yapmaları yer aldı. Ayrıca, 212 Sayılı Basın Kanunu'na tabi çalışmanın önemine ve medya sektöründe sendikal girişimlerin engellenmesine dikkat çekti. Halk TV'den son dönemde peş peşe istifa haberleri gelmekte olduğu belirtildi.
9 Ocak 2023

Show TV ana haber sunucusu Dilara Gönder, Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili olarak 'Bu ders olsun' ifadesine tepki göstererek sorumlulara yönelik eleştirilerde bulundu. Gönder, deprem sorumlularının mühendisler, inşaatçılar ve onay verenler olduğunu belirtti. Bu eleştirilerin ardından Gönder, 'Yayında görüşürüz' dedikten kısa bir süre sonra istifa ettiğini açıkladı. Show TV ise Gönder'in eleştirilerinin yer aldığı yayın bölümünü YouTube kanalına yüklemedi.
9 Şubat 2023

İstanbul Küçükçekmece'de bir sitenin girişinde kedilere tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ve Koyuncu tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadede kedilere zarar verme niyetinin olmadığını, site yönetiminin kendisine karşı kediler üzerinden tacizde bulunduğunu iddia etti. 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddia edilen Koyuncu hakkında daha önce de tepkiler oluşmuştu.
2 Şubat 2023

RTÜK, TELE1 TV'ye Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yayın durdurma ve idari para cezası vermişti. TELE1 TV, bu karara karşı Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, TELE1 TV'nin başvurusunu kabul ederek cezanın yürütmesini oybirliğiyle durdurdu ve RTÜK'e savunma için 30 günlük süre tanıdı. Eğer mahkeme RTÜK'ün kararını onaylasaydı, kanal 24 Temmuz'a kadar yayın yapamayacaktı.
17 Temmuz 2023

Fatih Altaylı, Habertürk'ten ayrılmasının ardından kendi adını taşıyan internet sitesinde yazılarını yayınlamaya başladı ve yüksek okunma sayılarına ulaştı. Altaylı, bağımsız bir gazetecilik girişimi olarak finanse edeceği ve özgür ruhlu gazetecilerle birlikte çalışacağı çok kanallı bir Youtube televizyonu kurmayı planladığını belirtti. Bu platformda Teke Tek Bilim programının devam edeceğini ve yeni formatlar üzerinde çalıştığını ifade etti. Ayrıca, olgunlaşan şartlar altında bağımsız tüm gazetecilere kapılarını açmayı hedeflediğini söyledi.
3 Haziran 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle kanala yedi gün yayın durdurma ve iki kez yüzde 5 idari para cezası uyguladı. Ayrıca kanala beş gün program durdurma cezası da verildi. Yanardağ, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programda Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarını eleştirmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuş ve Yanardağ hakkında soruşturma başlatılmıştı.
6 Temmuz 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemi yayınlarındaki ihlaller gerekçesiyle Fox TV ve Halk TV'ye reklam gelirlerinin yüzde 5'i, Flash Haber ve Tele 1'e ise yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter üzerinden cezaların gerekçelerini paylaştı. Fox TV'nin, Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi, Halk TV'nin Ümit Özdağ'ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri, Tele 1'in oy pusulalarına ilişkin iddiaları ve Flash Haber'in Cemal Enginyurt'un Sinan Oğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Taşçı, RTÜK'ün basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı engellemelerde bulunduğunu iddia etti.
7 Haziran 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'de sahipsiz köpeklerin bir çocuğa saldırmasının ardından hayvanseverlerin sahipsiz köpekler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Yavaş, belediyenin maliyetini karşılayacağı butik barınaklarda hayvanseverlerin köpeklere bakmalarını istediğini ve kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra barınakların da çözüm olabileceğini söyledi. Ayrıca, bu sorunun ülke genelinde yaşandığını ve Meclis'ten bir kanun çıkmasını beklediğini belirtti.
9 Aralık 2023

Gazeteci Serdar Akinan, YouTube kanalındaki videoları nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamalarıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve hakkında soruşturma yürütülen Akinan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, ancak yurtdışına çıkış yasağı getirildi ve haftada iki gün karakola imza atması şartı konuldu. Akinan, ifadesinde YouTube'da yayınladığı videolar ve konuk ettiği Muhammed Yakut ile ilgili soruları yanıtladı. Akinan'ın gözaltına alınmasının ardından Yakut'un YouTube kanalı da erişime engellendi.
19 Nisan 2023

AKP'li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şarkıcı Melek Mosso'nun konserini iptal etmeme kararı aldıktan sonra sosyal medyada hedef gösterildi ve istifa etti. İktidara yakın sosyal medya hesapları, Mosso'nun konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapmıştı. Yüksel, Ankara'ya çağrıldıktan sonra istifa etti ve yerine yardımcısı Hüseyin Uzunlar'ın getirileceği bildirildi.
15 Haziran 2023

TGRT Haber'in eski sunucusu Ekrem Açıkel, işten çıkarılmasının ardından yeni bir iş bulduğunu ve Halk TV'ye geçtiğini duyurdu. Açıkel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Halk TV'deki ilk bültenini sunacağı saati ve tarihi belirtti. Aynı zamanda, Halk TV'de programı olan sunucu Can Coşkun da ayrıldığını ve yeni adresini resmi ayrılık sonrası açıklayacağını bildirdi.
19 Mart 2023

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arslan, programına ara verdiğini belirtti. Arslan'ın programı 'Medya Mahallesi', kanal sahibi Cafer Mahiroğlu tarafından sonlandırılmıştı. Arslan, ifadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve terörü güzelleyici bir ibare kullanmadığını belirtti.
3 Ekim 2023

İstanbul Küçükçekmece'de kedilere saldırdığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Aytuğ Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ve savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Koyuncu'nun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Koyuncu daha önce de aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddiasıyla tepki çekmişti.
31 Ocak 2023

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını sosyal medyada dile getirdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası korumalar gözaltına alındı ve 'silahla kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Bitlis Valiliği, saldırıya karışan kişilerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
18 Haziran 2023

Gazeteci Serdar Akinan, Ayvacık ilçe emniyetine götürüldüğünü belirten bir video paylaştıktan sonra gözaltına alındı ve İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Akinan'a 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamaları yöneltiliyor. Emniyetteki ifadesinde, YouTube kanalında Muhammet Yakut isimli kişiyi gazetecilik gereği konuk ettiğini ve konuyu araştırdığını belirtti.
19 Nisan 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı hakkındaki şüphelerini dile getirdikten sonra gözaltına alındı. Arslan'ın sözleri RTÜK Başkanı Şahin tarafından hedef alınmış ve Halk TV hakkında inceleme başlatıldığı duyurulmuştu. Arslan'ın patronu Cafer Mahiroğlu da Arslan'ı hedef alarak, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını açıkladı. İstanbul başsavcılığı, Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlattı.
3 Ekim 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi davası tutuklularını ziyaret etme talebine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Türkeş, Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularını ziyaret etmek için yaptığı başvuruya cevap alamadığını belirterek, adalet bakanının başvuruyu sümenaltı ettiğini iddia etmişti. Tunç ise bu iddiaları reddederek, Türkeş'in açıklamalarını şık bulmadığını ve kendisine yakıştıramadığını ifade etti. Sonuç olarak, Türkeş'in ziyaret talebi kabul edildi.
30 Temmuz 2024

Uzun yıllar haber spikerliği yapan Ece Üner, Tv100 Ana Haber'den ayrılarak kariyerine Sözcü TV'de devam etme kararı aldı. Sözcü TV, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, deneyimli sunucunun haber maratonuna kendi kanallarında devam edeceğini ve gündemin sıcak başlıklarını ekranlara taşıyacağını belirtti. Üner'in yeni görevi, interaktif içeriklerle memleketin sorularına yanıt arayışını da içerecek.
9 Şubat 2024

Selahattin Demirtaş, Twitter'da kullandığı bir ifade nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen tarafından türcü dil kullanmakla eleştirildi. Kalkandelen, bu eleştirisi sonrasında sosyal medyada çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından HDP düşmanı ve cahil ulusalcı olarak nitelendirildi. Demirtaş, basın danışmanı aracılığıyla Kalkandelen'e özür mesajı göndererek daha dikkatli olacağını belirtti.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim