Şanlıurfa'da, 6 Şubat depremleri ve ardından yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonucu oluşan olumsuz koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Beyazgül, sağanak etkilenen sokaklarda incelemeler yaparken yuhalanarak protesto edilmiş ve polis ile zabıta ekiplerinin yardımıyla olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Protesto sırasında vatandaşların sert tepkileri ve bağırışları duyulmuştur.
15 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamasının İstanbul’u etkilemediğini duyurdu. İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadığını belirtti. İBB, son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağladığını ifade etti.
24 Ağustos 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yaşanan polemik sonrasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanacak. İmamoğlu'nun 28 aya kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Suçlamalar, İmamoğlu'nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında Yazıcı'yı eleştiren ifadelerine dayanıyor. İmamoğlu, suçlamaları reddediyor ve şikayetin ciddiyetten uzak olduğunu savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı başka bir dava da devam ediyor ve bu davanın sonucu siyasi yasak getirebilir.
14 Temmuz 2023

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in Diken'de yayınlanan söyleşisine yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde veri akışında bir sorun olmadığını ifade etti. Adıgüzel'in, seçim günü veri akışında sorunlar yaşandığına dair iddialarına karşı Kaftancıoğlu, İstanbul örgütünün sandık güvenliği ve veri akışı konusunda bir eksiği olmadığını, aksine teşekkürü hak eden bir başarıları olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, başarının kendisine mal edilmesini reddederek, başarının İstanbul örgütü ve halkına ait olduğunu vurguladı.
20 Eylül 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İstanbul'da olası bir deprem riski tekrar gündeme geldi. İBB'ye binaların güvenliğiyle ilgili binlerce başvuru yapıldı. Daha önce sadece 2000 öncesi binalar ve yalnızca bina sahipleri tarafından yapılan başvurulara şimdi kiracılar da dahil edildi ve 2000 sonrası binalar da incelenecek. İmamoğlu, bu konunun hayati önem taşıdığını ve İstanbulluların bu taramalara izin vermesi gerektiğini vurguladı.
22 Şubat 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim stratejisini belirlemek üzere bir toplantı düzenledi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak 'seçim makinesi' adlı kampanya modelini anlattı ve Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu daha önce de Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması durumunda seçimi kazanma stratejileri üzerine bir sunum yapmıştı. Toplantıda bazı MYK üyelerine seçim sürecinde görevler verildi ve İmamoğlu'nun ekibinin de kampanya çalışmalarına destek olacağı belirtildi.
2 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kurulan Deprem Bilim Kurulu'nun raporu yayınlandı. Rapor, depremle ilgili çeşitli konularda haritalar içeriyor ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece sorunlu binaların güçlendirilmesinin maliyetinin 360 milyar lira olduğunu belirtti. İmamoğlu, bu maliyetin İBB'nin üç yıllık bütçesinden fazla olduğunu ve hükümetle birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca İstanbul'un Türkiye ekonomisi için önemine değinerek, yatırımların insanlara yapılması gerektiğini vurguladı.
28 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasında Minibüs Caddesi olarak bilinen güzergahta Kadıköy ve Maltepe arasında bir cadde tramvay projesi geliştirdiğini açıkladı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, projenin yıl sonunda hazır olacağını Twitter üzerinden duyurdu. Alpkökin, bu projenin Maltepe ve Kadıköy sakinleri için prestijli bir cadde oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
11 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla riskli yapılarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine aylık 4 bin 500 lira kira yardımı yapacağını duyurdu. İBB Meclisi, bu kararı ve riskli yapılardaki hak sahiplerinin bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği sağlanmasını oy birliğiyle onayladı. Destekler, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen ve KİPTAŞ tarafından yenilenmesi için uzlaşılacak yapılara verilecek. İBB'nin sağladığı destekler, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası olası İstanbul depremine yönelik endişelerin artmasıyla gündeme geldi.
23 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek üzere Anadolu turuna çıkıyor. İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, burada şehir turu yapacak ve çeşitli açılış törenlerine katılacak. Gelecek haftalarda Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ve Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari gibi kardeş belediye olan ilçelere de ziyaretler planlanıyor. İBB'nin bu illerde altyapı yatırımları yapması ve çiftçilerden ürün alarak kalkınmaya destek vermesi de turun bir parçası.
20 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla açılan ve ceza almasına yol açan davanın önceki hakimi Hüseyin Zengin'in yerinin değiştirilmesi ve yerine Mehdi Komşul'un atanması sonrasında, İmamoğlu'nun avukatları HSK'ya başvurarak Zengin'in ifadesinin alınmasını talep edecekler. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verilmesi konusunda baskı gördüğünü ve bu baskıya direnince görev yerinin değiştirildiğini iddia etmişti. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Adalet Bakanı Bozdağ'a hakime baskı yapılıp yapılmadığını araştırması çağrısında bulundu.
13 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Bilal Erdoğan'ın 'Yan gelip yattı' ifadesine karşılık İmamoğlu, 'Gitsin, işine baksın diyeceğim ama işi de yok ki' dedi. Ayrıca İmamoğlu, İBB'den Bilal Erdoğan'a bağlı vakıflara aktarılan kaynakların kesildiğini belirtti.
30 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni, Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camii'nin yanında bulunan ve imar kanununa aykırı inşa edilen 'Paçi Cafe' adlı kafe için yıkım kararı almıştı. Ancak İBB personeli, yıkımı gerçekleştirmek istediğinde Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yaşanan süreci Twitter üzerinden dokuz maddede açıkladı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili müdürlüğünün yıkımı engellediğini, bakanlığın ise doğal sit alanındaki yeşil alanı imara açarak kaçak yapıyı koruduğunu iddia etti.
15 Nisan 2023

Oyuncu ve senarist Levent Kazak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Adalardaki minibüs kriziyle ilgili bir açık mektup yazdı. Kazak, İBB'nin Adalardaki ulaşım sorununu çözmek için getirdiği elektrikli minibüslerin adalılar tarafından istenmediğini ve bu konuda halkın da söz sahibi olması gerektiğini belirtti. Adalılar, minibüslerin yolların darlığı ve estetik uyumsuzluk nedeniyle uygun olmadığını savunarak protesto gösterileri düzenledi. İBB'nin polis müdahalesiyle karşılık vermesi, halkın tepkisini daha da artırdı.
18 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği minibüsleri istemeyen vatandaşlar, protesto gösterileri düzenledi. Polis, eylemcilere müdahale ederek, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararlarına göre Adalar'da motorlu taşıt trafiği kısıtlı olmalı. Avukat İrem Berksoy, İETT'nin yasadışı olarak araçları Adalar'a getirdiğini ve Adalıların hukuki haklarını savunmaya devam ettiğini belirtti.
17 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Feshane'de açtığı ve muhafazakar grupların hedef gösterdiği 'Ortadan Başlamak' adlı sergiye soruşturma açılmasına 'utanç verici' diyerek tepki gösterdi. Sergi, 'milli ve manevi hassasiyetler' gerekçesiyle bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' gerekçesiyle saldırıya uğramıştı. İmamoğlu, soruşturmanın 'utanç verici' olduğunu belirtti ve hükümetin içindeki aklı başındaki insanları göreve davet etti.
5 Eylül 2023

16 Mart'ta sona eren süreçte, 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifaları beklenenden düşük kaldı. Özellikle yargı bürokrasisinden AKP ile iletişime geçen birçok ismin istifa etmemesi parti içinde şaşkınlık yarattı. AKP'ye adaylık için başvuranların sayısı 4 bine yaklaşırken, bürokrasiden gelen başvuru sayısı 200'ü geçti. İstifa eden bazı önemli isimler arasında valiler, belediye başkanları ve bakanlık müdürleri bulunuyor.
18 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İSKİ Genel Kurulu sırasında, İBB çalışanları ile bazı AKP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bu kavgayı görüntülemek isteyen Medyascope muhabiri Ali Macit, AKP'li meclis üyeleri tarafından darp edildi. Olay yerine müdahale eden güvenlik görevlileri ve diğer meclis üyeleri sayesinde Macit, bölgeden uzaklaştırıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Macit, saldırıya uğradığı için şikayetçi olacağını belirtti.
30 Mayıs 2023
İşaretlediklerim