Fenerbahçe futbol takımı, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun 5'inci maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı 6-1 gibi büyük bir farkla mağlup oldu. Bu sonuç, Fenerbahçe için Avrupa kupalarındaki mücadelesinde önemli bir yenilgi olarak kaydedildi. Ayrıca, Beşiktaş'ın da kendi evinde büyük bir farkla yenildiği belirtilerek, iki büyük İstanbul kulübünün Avrupa sahnesinde zorlu anlar yaşadığına dikkat çekildi.
1 Aralık 2023

Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puan tablosunda Galatasaray'ı geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Maçın detaylarına dair ek bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.
4 Aralık 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçının VAR hakemlerini açıkladı. Maçın VAR hakemi olarak Koray Gençerler seçildi. Yardımcı VAR hakemleri ise Emre Kargın, Aleks Taşçıoğlu ve Alper Çetin olarak belirlendi. Maçın orta hakemi Halil Umut Meler olacak.
3 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre takımı Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta maçın ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından bir karar çıkmadı. Toplantı, taraftarların yoğun protestolarının ardından kulüp binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından siyah-beyazlı yönetim herhangi bir açıklama yapmadan stadı terk etti. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önce teknik direktör Şenol Güneş'le bir süre özel görüşme yaptığı, Güneş'in stattan ayrılmasının ardından Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.
6 Ekim 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3’üncü Eleme Turu’nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana ile deplasmanda yaptığı ilk maçı 3-0 kazandı. Maç, Stozice Stadyumu’nda oynandı ve Andreas Ekberg hakemlik yaptı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Halil Dervişoğlu attı.
9 Ağustos 2023

Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 10 kişiyle oynayarak kazandığı maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'nin eksik oyuncularına rağmen üstün bir performans sergilediğini ve Galatasaray'a fazla pozisyon vermediğini belirtti. Çakar, Fenerbahçe taraftarının, takımın bu performansı diğer maçlarda neden gösteremediğini sorgulayacağını ifade etti. Bu galibiyetle şampiyonluk yarışı son maça kaldı.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Maçın ilk golü 47. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun karambol sonrası attığı golle geldi. İkinci gol 58. dakikada Michy Batshuayi'den, üçüncü gol ise 85. dakikada Joshua King'den geldi. Fenerbahçe, bu sonuçla kupanın finalinde Başakşehir-Ankaragücü eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
24 Mayıs 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Norveç temsilcisi Molde'yi 2-1 yendi ve grup aşamasına yükseldi. Maçta Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi ve Angelino attı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı ve en az 25 milyon avro gelir elde etti.
30 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig'in üçüncü haftasında altı maç oynandı. Beşiktaş bu haftayı bay geçerken, Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir'in maçları Avrupa müsabakaları nedeniyle ertelendi. Üçüncü hafta maç sonuçları ve güncel puan durumu açıklandı. Ligin gidişatı ve takımların performansları hakkında bilgi verildi.
27 Ağustos 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe, kendi evinde Beşiktaş ile oynadığı derbi maçını 2-1 kazanarak önemli 3 puanı elde etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki konumunu güçlendirmiş oldu. Maç, her iki takım için de büyük önem taşıyordu, ancak Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
27 Nisan 2024

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

Ercan Taner, Beşiktaş'ın savunma performansını ve takımın genel durumunu eleştiren bir yazı kaleme aldı. Antalyaspor maçında Beşiktaş'ın orta saha üstünlüğünü kaybettiğini ve kırılgan savunması nedeniyle kolay gol yediğini belirtti. Ayrıca, takımın kadro yapısının ve bazı oyuncuların performansının yetersiz olduğunu vurgulayarak, yönetimin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. Taner, Beşiktaş'ın rakip savunmaları tarafından en az çekinilen takım olduğunu da iddia etti.
9 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle hükümete karşı öfke artarken, bu tepkiler spor müsabakalarına da yansıdı. Fenerbahçe taraftarlarının ardından Beşiktaş taraftarları da Süper Lig maçında 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ayrıca Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri oyuncakları sahaya attı.
26 Şubat 2023

Galatasaray, bu sezon en zorlandığı maçlardan birini Adana Demirspor karşısında oynadı. Maç boyunca kalesinde birçok şut gören ve rakibe pozisyon veren Galatasaray, Fernando Muslera'nın kurtarışları sayesinde skoru 0-0 tutmayı başardı. Maçın 53. dakikasında Hakim Ziyech'in attığı golle öne geçen Galatasaray, ardından Kerem Demirbay'ın golüyle rahatladı ve maçı kazandı. Bu galibiyetle Galatasaray, 14 maçlık galibiyet serisini sürdürdü ve takımda yüksek bir özgüven oluştu.
27 Nisan 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Ercan Taner, Galatasaray'ın Karagümrük ile oynadığı maç öncesinde takımın kadro derinliğine ve evindeki güçlü performansına dikkat çekmişti. Ancak maçın ilk yarısında Galatasaray, beklenenin aksine durağan bir oyun sergileyerek top kayıpları yaşadı ve rakibine zor anlar yaşatamadı. Karagümrük ise hızlı ataklarla Galatasaray'ı rahatsız etmeyi başardı. İlk yarı Markao'nun golüyle sona erdi ve Galatasaray, kaleye sadece 3 şut çekebilip bir korner kullanarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
1 Mart 2024
İşaretlediklerim