Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

İzmir'in Buca ilçesinde, iki kişi ormanlık alanda uzun namlulu ve otomatik silah ile el bombası gömerken yakalandı. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli davranışlar sergileyen iki kişiyi takibe alarak suçüstü yakaladı. Olay yerinde bir uzun namlulu silah, bir otomatik silah ve bir el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.S. ve S.O, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.
7 Ekim 2024

Ankara Çankaya'da dün etkili olan fırtına sırasında 35 katlı bir apartmanın balkonundan bir koltuk takımının parçaları uçtu. Mahalle sakini Onur Kalmaz tarafından çekilen görüntülerde, koltuğun havada uçtuğu ve bir evin önüne düştüğü görülüyor. Caddedeki iş yeri sahipleri, koltuk takımının parçalarını sahibine ulaştırmak için saklıyor. Kalmaz ve diğer mahalle sakinleri, koltuğun sahibini bulmak veya ihtiyaç sahibi birine vermek için bekliyorlar.
18 Mayıs 2023

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Osmaniye'de bir apartman dairesine uyuşturucu baskını düzenlendi. Baskın sırasında evdeki şüpheli, jandarma ekiplerine ateş açtı. İki jandarma personeli ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan biri, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralının tedavisi devam ederken, şüpheli gözaltına alındı.
20 Eylül 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda böcek ilacı kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişiden üçü serbest bırakılırken, iki ilaçlama firması çalışanı 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından tutuklandı. Zehirlenme sonrası AFAD ve diğer ekiplerin çalışmaları devam ediyor ve apartmandaki kimyasal oranının hala yüksek olduğu belirlendi.
17 Haziran 2023

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kaçak silah atölyesine dönüştürülen bir evde yapılan aramada 105 tabanca ele geçirildi. Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan H.U.'nun silah imalatı ve ticareti yaptığı bilgisine ulaşan Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, evde marka ve seri numarası bulunmayan tabancalar ve silah yapımında kullanılan çeşitli ekipmanlar buldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
25 Eylül 2024

Ankara'nın Çankaya ilçesinde geçici ikamet kaydına sahip iki yabancının adres doğrulaması sırasında, bu kişilerin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konutunda yaşadığı ortaya çıktı. Olayın ardından Yerlikaya, müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. İki yabancının Kırgız kökenli askeri okul öğrencisi olduğu ve hafta sonu izinleri için uzun süreli ikamet başvurusu yaptıkları anlaşıldı. Soruşturma kapsamında Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde görevli 10'dan fazla personel hakkında idari işlem yapıldı.
2 Ağustos 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir apartmanın merdiven boşluklarında altı kedi yavrusunun kafası kesilmiş, anne kedinin ise kuyruğu kesilmiş halde bulunması üzerine, site sakinleri olayı protesto etti. Polis, hayvanlara yönelik bu vahşetin faillerini bulmak için çalışma başlattı. Bu olay, daha önce 'Eros' adlı kedinin işkenceyle öldürülmesinin yarattığı travmanın sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.
22 Mart 2024

Erzincan'da İnönü Mahallesi'nde bir apartmanın çatı katında dolapların arkasına sıkışan bir tilki, bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan tilki, hayvan barınağında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakılacak.
6 Kasım 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen kaçak silah operasyonlarında satışa hazır 227 tabanca ele geçirildi ve 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden dokuzu tutuklanırken, bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin silahları elektrikli davul fırının üst kısmındaki gizli bölmelerde sakladıkları tespit edildi.
17 Eylül 2024

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir kişinin iletişim bilgilerinin ele geçirilmesi sonucu 25 farklı restorandan asılsız yemek siparişi verildi. Siparişlerin aynı adrese yönlendirilmesiyle 25 motokurye evin önünde toplandı. Müşteri olarak bildirilen A.O'nun bu adreste yaşamadığı ve siparişlerin asılsız olduğu anlaşıldı. Restoran sahipleri, bu tür şakaların kendilerine maddi zarar verdiğini belirterek, sorumluların bulunup cezalandırılmasını talep etti.
6 Haziran 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023
İşaretlediklerim