CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020'de Fahrettin Altun'un evinin yanında usulsüz yapılaşma iddiaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılandı. Hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun ifadelerinin incitici ve tahrik edici olduğu ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı iddia edilmiş, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Ancak Kaftancıoğlu bu davada beraat etti.
11 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlı videoyu gerçekmiş gibi anlatmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne 'Montajcı sahtekarlarla helalleşmeyeceğiz' yazılı siyah çelenk bırakarak, Erdoğan ve AKP'yi montaj videolarla algı yönetimi yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu da daha önce Erdoğan'ı 'Montajcı sahtekar' olarak nitelendirmişti.
23 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına ilişkin itirazları takip ettiklerini ve gereken itirazların yapıldığını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Parti de oylarının yanlış partilere yazıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş da itirazların yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, itiraz sonuçlarının gelmesiyle raporları paylaşacaklarını ve her oyun doğru şekilde sayıldığını ifade etti.
16 Mayıs 2023

Seçim döneminde İstanbul'un Güngören ilçesindeki CHP standına hakaret ve tehdit eden Hayri Mutlu hakkında iddianame hazırlandı. Bakırköy Başsavcılığı, 'siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi' ve 'hakaret' suçlarından dolayı Mutlu'nun yedi yıl dört aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. CHP İstanbul İl Başkanlığı, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
25 Ağustos 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) X'teki ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımına küfürlü bir yanıt verilmesi üzerine resen soruşturma başlatıldı. İBB'ye bağlı 'Ulaşım İstanbul' hesabı, siber saldırıya uğradıklarını ve söz konusu mesajın kendilerine ait olmadığını açıkladı. İstanbul Başsavcılığı ise 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
28 Haziran 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandıkların kapanmasına kısa bir süre kala yaptığı basın açıklamasında, İstanbul'da 30 bin 850 sandıkta vatandaşların oylarını kullandığını ve rekor bir katılım beklediklerini ifade etti. Kaftancıoğlu, 11 milyon 359 bin 876 seçmenden yüzde 90'ın üzerinde katılım tahmin ettiklerini belirtti ve İstanbul'da oy kullanma sürecinin sorunsuz geçtiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayının firari şüphelisi Emre D., Sultangazi'de gözaltına alındı. Olay sırasında araçtan canlı yayın yaparak ateş ettiği belirlenen Emre D.'nin yakalandığı yerde bir tabanca ve mermi bulundu. Daha önce gözaltına alınan dört şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğerlerinin güldüğü görüntüler savcılık tarafından incelenmişti.
17 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bürolarına 29 Mayıs Pazartesi günü saat 22:40 sıralarında motorlu iki şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda büronun kepenklerine beş el ateş edildi. Olay yerine hızla sevk edilen güvenlik güçleri çevredeki kamera kayıtlarını inceledi ve tahkikat başlattı. Gaziosmanpaşa kaymakamlığı, konuyla ilgili devam eden tahkikat hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, evinin önünde yaptığı bir açıklama nedeniyle 'kişilik haklarına saldırı' iddiasıyla açılan 200 bin TL'lik manevi tazminat davası, Anadolu 15'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen sekizinci duruşmada reddedildi. Kaftancıoğlu, daha önce de 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan beraat etmişti ve bu sonuçla birlikte kendisinin '2-0 önde' olduğunu ve üç davanın daha kaldığını belirtti.
19 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu'nun 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve kabul edilirse Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir ve sizler ne yaparsanız yapın Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!' ifadelerini kullandı.
8 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada beraat etti. Kaftancıoğlu, 2020 yılında Fahrettin Altun'un evinin yanındaki usule aykırı yapılaşma iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. Beraat kararının ardından Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden bir tekerleme paylaşarak tepkisini dile getirdi.
11 Ocak 2023

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olduğu iddia edilen sahte görüntülere ilişkin iddianameyi iade etti. İddianamede, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Cevheri Güven de suçlanıyordu. Mahkeme, iddianamenin iadesinde, Yaşar ve Güven'in birlikte hareket ettiklerine dair iddia ve delil bulunmadığını belirtti. Ayrıca, iddianamede hangi eylemin ne şekilde hangi suçu oluşturduğuna ilişkin bir anlatımın yer almadığı savunuldu.
26 Temmuz 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havaalanı ihalesinden 1 milyar dolar kazandığı iddiasını ortaya attı. Bu iddia, Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ tarafından dile getirilmiş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da gündeme taşınmıştı. İddianın yer aldığı video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' dediği için yargılandığı davada beraat etti. Kaftancıoğlu, geçen yıl bir toplantıda 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' demişti. Savcı, bir önceki duruşmada Kaftancıoğlu'nun beraati yönünde mütalaa vermişti. Hakim, sözlerin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek beraat kararı verdi.
26 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK'lıları gösteren sahte videolar tartışma yaratmıştı. CHP kampanya ekibi, bu videoların yayılma riskine karşı partiyi uyardı ve sert tepki gösterilmesini önerdi. Ancak parti kurmayları seçim sonrasını işaret ederek, 'Kazandıktan sonra gereken yapılır' yaklaşımını benimsedi. Kampanya ekibinin uyarıları yeterince dikkate alınmayınca, videoların yayılması riski konusunda endişelerini dile getirdiler ve sonunda kendi işlerine döndüler. Yaklaşık 20 gün sonra CHP, videolarla ilgili suç duyurusunda bulundu.
17 Temmuz 2023
İşaretlediklerim