CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki göstererek, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) görevlendirmesiyle Hakkari'ye bir heyet göndereceklerini açıkladı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. CHP heyeti, bu antidemokratik uygulamayı incelemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Hakkari'ye gidecek.
3 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İBB Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. ANKA haber ajansının aktardığı bilgilere göre, İmamoğlu'nun mal varlığı bildirimi yapıldı. Bu açıklama, İmamoğlu'nun şeffaflık ilkesi çerçevesinde gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır.
7 Mart 2024

İstanbul Ataşehir'deki CHP seçim temsilciliğine sekiz kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş açıldı. Polis, altı kişinin flamaları kesip camlara yazı yazdığını ve plakasız bir motosikletteki iki şüphelinin havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığını belirledi. Canan Kaftancıoğlu'nun paylaştığı fotoğraflarda camlara 'AKP' yazıldığı görülüyor. Soruşturma devam ederken, olay yerinde üç kurusıkı silah kovanı bulundu.
19 Nisan 2023

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in Diken'de yayınlanan söyleşisine yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde veri akışında bir sorun olmadığını ifade etti. Adıgüzel'in, seçim günü veri akışında sorunlar yaşandığına dair iddialarına karşı Kaftancıoğlu, İstanbul örgütünün sandık güvenliği ve veri akışı konusunda bir eksiği olmadığını, aksine teşekkürü hak eden bir başarıları olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, başarının kendisine mal edilmesini reddederek, başarının İstanbul örgütü ve halkına ait olduğunu vurguladı.
20 Eylül 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüşler sonrası Twitter üzerinden küçük yatırımcıları uyardı ve adaletin olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce de küçük yatırımcıları borsa konusunda uyarmış ve yatırımlarının enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin borsa yatırımı önerisinden sonra Borsa İstanbul'da yaşanan kayıplar ve manipülasyon iddiaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bazı şüpheliler tutuklanmıştı.
6 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'de katıldığı program hakkında gözlemlerini Twitter üzerinden paylaştı. Kaftancıoğlu, iktidar destekçilerinin Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden rahatsız olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun sorulara özgüvenle yanıt verdiğini belirtti. Ayrıca, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun karşılıklı olarak seçmenlerinin karşısına çıkması için çağrıda bulundu.
22 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddiaların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir öneri sundu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kamu bankalarının AKP tarafından nasıl yönetildiğini eleştirdi ve ekonomik duruma dair olumsuz göstergeleri dile getirdi. Ancak, CHP'nin genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
6 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlendiği iddia edilen 'gizli toplantı' hakkında konuştu. Erdem, gizli bir görüşme olmadığını, ancak ismi geçen CHP'liler dahil tüm partililer ile parti binasında 'açık ve meşru biçimde teke tek görüştüğünü' söyledi. Erdem, İstanbul'a gittiğinde görüşmeleri için CHP'nin İstanbul il binasını kullanmasının 'doğal' olduğunu savundu. Ayrıca, partinin kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmadığını belirtti.
12 Ağustos 2023

Kayseri'de, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA üretimini durduracağını iddia eden sahte broşürler paylaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından paylaşılan görüntülerde, araçlara bırakılan bu broşürlerin provokatif içerik taşıdığı görülüyor. Daha önce İstanbul'da da CHP logosuyla benzer sahte broşürler hazırlanmış ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu broşürleri hazırlayanların AKP il ve ilçe örgütlerinde görevli iki yönetici olduğunu duyurmuştu.
10 Mayıs 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, AKP yönetimindeyken, CHP'nin seçim zaferinin kesinleşmesi üzerine 100 milyon lira değerinde alım gerçekleştirdi. Bu alımlar, 31 Mart gecesi saat 00.10 ile 05.07 arasında yapıldı. Yeni CHP'li belediye başkanı Musa Semih Balaban, bu işlemlerin usulsüz olduğunu belirterek, belgelenmedikçe ödemelerin yapılmayacağını açıkladı. Belediye, daha önce de lüks harcamalarıyla gündeme gelmişti.
29 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde kolluk kuvvetlerinin oy kullanmaları sırasında dikkatli olunması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kaftancıoğlu'nun ifadelerini yalan, iftira ve hakaret olarak nitelendirerek suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Kaftancıoğlu ise yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerine yönelik sahte belge düzenleyenlere karşı konuştuğunu ve incittiği kolluk kuvvetleri varsa özür dilediğini ifade etti.
27 Mayıs 2023

CHP'de devam eden kongreler sürecinde İstanbul'da belirleyici konumda olan ekip ikiye bölündü. '10 Aralık Hareketi' olarak bilinen ekip ve bazı ilçe başkanları arasında ayrışma yaşandı. Bu durum, il başkanlığı için bir isim üzerinde uzlaşıp uzlaşmayacakları konusunda partide merak uyandırdı. Kaynaklar, son dönemeçte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun duruma müdahil olup karar verebileceğini belirtti.
11 Ağustos 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da saat 19:17 itibariyle sandıkların yüzde 15'inin sisteme girdiğini ve bu verilere göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,33 ile önde olduğunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, mevcut Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yüzde 43,94, Sinan Oğan yüzde 4,45 ve Muharrem İnce yüzde 0,28 oy almış durumda.
14 Mayıs 2023

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal'ın, 'Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın' yazılı pankartı indirdikten sonra saldırıya uğradığını açıkladı. Turgut, saldırının eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP'li İbrahim Melih Gökçek'in adamları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Turgut, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
1 Mayıs 2023
İşaretlediklerim