DEVA Partisi'nin Spotify hesabı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sahte belge kullanılarak ele geçirildi. Parti, hesabın geri alınması için ilgili birimler tarafından süreç başlatıldığını duyurdu. Hesabın profil fotoğrafına AKP logosu konuldu.
28 Eylül 2023

AKP, sahipsiz sokak hayvanlarını 'uyutma' yöntemini içeren bir yasa teklifini Meclis'e getirmeyi planlıyor. AKP Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu konuda mutlaka adım atacaklarını ve muhalefetin desteğini almayı hedeflediklerini belirtti. Yenişehirlioğlu, diğer ülkelerdeki modelleri incelediklerini ve çalışmaların 10-15 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Teklifin Meclis kapanmadan önce Genel Kurul'a sunulması planlanıyor.
23 Mayıs 2024

Selin Nakıpoğlu, Aile Bakanı'nın açıkladığı Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı eleştirdi. Nakıpoğlu, AKP'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine rağmen iddialı vizyon belgeleri hazırladığını belirtti. Ayrıca, Bakan'ın aile içi şiddet oranlarından ve çocukların okullarda yaşadığı yoksulluk sorunlarından habersiz olduğunu iddia etti. Nakıpoğlu, Bakan'ın Belçika'daki geçmişine atıfta bulunarak Türkiye'nin gerçeklerine uzak kaldığını savundu.
18 Mayıs 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Türkiye'deki projeler için Vietnam ve Filipinler'den işçi getirdiklerini açıkladı. Eren, iç pazarda daralma dönemlerinde yurt dışı projelerine yöneldiklerini ve bu projelerin toplam değerinin 509 milyar lirayı aştığını belirtti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise Türkiye'de gençlerin üniversiteye gitme zorunluluğu gibi bir algı olduğunu ve bu durumun iş gücü sıkıntısına yol açtığını ifade etti.
5 Haziran 2024

Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), Türkiye'deki mülteci karşıtı söylemleri ve göç politikalarını ele alan bir rapor yayınladı. Raporda, AKP'nin 2019'dan itibaren mülteciler üzerinde denetim ve baskı kurduğu, Suriyelilerin güvenlik meselesine dönüştürüldüğü ve göçün kriminalize edildiği belirtiliyor. Ayrıca, ana muhalefetin geri göndermeye dayalı mülteci söylemi öne çıkarken, sol partilerin mülteci meselesine yeterince ağırlık vermediği savunuluyor.
21 Mayıs 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile kavramını yıkmaya yönelik küresel akımlarla mücadele etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir strateji belgesi hazırlayacak. 2024-2028 yıllarını kapsayan 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı' beş stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyetten oluşuyor. Bu plan kapsamında aileyi tehdit eden zararlı akımlar ve alışkanlıklarla mücadele edilecek, gençlere ve ailelerine yönelik eğitimler düzenlenecek ve aile içi şiddetle ilgili analiz çalışmaları yapılacak.
7 Haziran 2024

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran'da 'Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti' adında bir oluşum kuracaklarını açıkladı. Bu yeni devletin, dini hoşgörüyü teşvik etmek amacıyla Vatikan tarzı bir anklav olarak planlandığı belirtildi. Rama, bu yapının kurulmasının zaman alacağını ve sadece birkaç yakın yardımcısının planı bildiğini söyledi. Yeni devletin ordusu, sınır muhafızları ve mahkemesi olmayacak.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim