2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Merih Demiral, 57. saniyede turnuvanın en hızlı ikinci golünü attı ve 59. dakikada bir gol daha kaydetti. Avusturya'nın tek golü Michael Gregoritsch'ten geldi. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak ve maç 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak.
2 Temmuz 2024

EURO 2024 E grubundaki son maçlar beraberlikle sonuçlandı ve tüm takımlar grubu dört puanla tamamladı. Ukrayna ile Belçika arasındaki maç golsüz sona ererken, Slovakya ile Romanya 1-1 berabere kaldı. Averajla Romanya grubu lider tamamlarken, Belçika ikinci oldu ve Slovakya en iyi üçüncüler arasında yer alarak tur atladı. Ukrayna ise -2 averajla turnuvaya veda etti.
26 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) en iyi 11 oyuncusu UEFA tarafından açıklandı. Türkiye'nin çeyrek finalde elendiği turnuvanın finalini İspanya kazanmıştı. En iyi 11'de İspanya'dan altı futbolcu yer aldı. Kaleci Mike Maignan (Fransa), sağ bek Kyle Walker (İngiltere), stoperler William Saliba (Fransa) ve Manuel Akanji (İsviçre), sol bek Marc Cucurella (İspanya), orta sahalar Rodri (İspanya), Fabian Ruiz (İspanya) ve Dani Olmo (İspanya), forvetler Lamine Yamal (İspanya), Jamal Musiala (Almanya) ve Nico Williams (İspanya) olarak belirlendi.
16 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya'ya toplam 197 görevli ve misafir götürdüğünü açıkladı. Bu kişiler arasında TFF Yönetim Kurulu üyeleri, görevli personel, kulüp temsilcileri, medya yöneticileri, teknik direktörler ve eski milli futbolcular yer alıyor. Ayrıca, TFF sponsorlarının yöneticileri, çalışanları ve misafirleri de bu gruba dahil edildi. TFF, bu süreçte milli takımın emeğini gölgelemeye yönelik dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
19 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Goller Bernardo Silva, Samet Akaydın (kendi kalesine) ve Bruno Fernandes'ten geldi. Bu sonuçla Portekiz gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye'nin tur atlaması Çekya karşısında alacağı sonuca bağlı olacak. F Grubu'nda Portekiz altı puanla lider, Türkiye ise üç puanla ikinci sırada yer alıyor.
22 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda İspanya, Gürcistan'ı 4-1 mağlup etti. Gürcistan, 18. dakikada Le Normand'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti, ancak İspanya 39., 50., 74. ve 82. dakikalarda bulduğu gollerle maçı kazandı. İspanya, çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) E Grubu'nda Belçika, Romanya ile karşılaştı ve maçı 2-0 kazandı. Bu galibiyetle Belçika, grupta puanları eşitleyerek Romanya, Slovakya ve Ukrayna ile aynı puana sahip oldu. Belçika'nın gollerini Youri Tielemans ve Kevin De Bruyne attı. Bu sonuçla E Grubu'nda tüm takımlar üçer puana sahip oldu.
22 Haziran 2024

EURO 2024 Elemeleri Play-Off C Yolu Final maçında Gürcistan, Yunanistan ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara taşındı ve Gürcistan, 4-2'lik skorla Yunanistan'ı yenerek EURO 2024 biletini aldı. Bu sonuçla Gürcistan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki son rakibi oldu. Avrupa Şampiyonası'nın grupları da belirlendi.
26 Mart 2024

Türkiye, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya'ya 2-1 mağlup oldu. Polonya'nın gollerini Swiderski ve Zalewski kaydederken, Türkiye'nin tek golü Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Maç, Polonya'da oynandı ve Türkiye, 90'ıncı dakikada yediği golle mağlubiyeti kabul etti.
10 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Maçta Hırvatistan'ın gollerini Kovacic attı. Bu sonuçla Türkiye, grupta üç puanla üçüncü sıraya gerilerken, Hırvatistan dört puanla liderliğe yükseldi. Elemelerin grup aşaması 16-21 Kasım 2023 tarihlerinde sona erecek ve her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılacak.
29 Mart 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya ile karşılaşacak. 1996'dan beri Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, çeyrek final ve yarı final başarıları elde etti. Takım, bu yıl ilk kez yabancı bir teknik direktör, İtalyan Vincent Montella ile turnuvaya katılıyor. Geçmiş turnuvalarda yaşanan başarılar ve hayal kırıklıkları, takımın bugünkü performansına ışık tutuyor.
2 Temmuz 2024

EURO 2024'te Almanya'da düzenlenen son 16 turu maçında Portekiz, Slovenya ile karşılaştı. Normal süre ve uzatmalarda gol atılamayan maçta, Cristiano Ronaldo 105. dakikada penaltı kaçırdı. Penaltı atışlarına geçilen maçta, Portekizli kaleci Diogo Costa üç penaltıyı kurtararak takımını çeyrek finale taşıdı. Portekiz, çeyrek finalde Fransa ile karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi sırasında canlı yayında duyulan 'seks sesleri' nedeniyle soruşturma açtı. Sesler, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen çekiliş sırasında İsviçre'nin grubunun belirlendiği anlarda işitildi. YouTube fenomeni Daniel Jarvis, bu seslerin arkasında kendisinin olduğunu iddia etti. İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, sesin salonda oturanlar tarafından zor duyulduğunu ve bir şaka olduğunu düşündüğünü belirtti.
3 Aralık 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Macaristan'a konuk oldu ve Puskas Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü, Macar oyuncu Szoboszlai tarafından 48. dakikada penaltıdan kaydedildi. Bu sonuçla birlikte Macaristan'ın yenilmezlik serisi 12 maça yükseldi.
23 Mart 2024

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 F Grubu'nda 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile oynayacağı maçta Alman hakem Felix Zwayer görev yapacak. Bu maç, Türkiye'nin gruptaki önemli karşılaşmalarından biri olarak öne çıkıyor. Hakem ataması, maçın adil ve tarafsız bir şekilde yönetilmesi açısından büyük önem taşıyor.
20 Haziran 2024

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ikinci maçında İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yendi. Maçın tek golünü 13. dakikada Jude Bellingham attı. Harry Kane'in 77. dakikada şutu direkten döndü. İngiltere, gruptaki ikinci maçında Danimarka ile karşılaşacak, Sırbistan ise Slovenya ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ikinci maçında Slovenya ile Sırbistan 1-1 berabere kaldı. Slovenya, Zan Karnicnik’in 69’uncu dakikada attığı golle öne geçti. Sırbistan, Luka Jovic’in 90+5’inci dakikada attığı golle beraberliği sağladı. Sırbistan, gruptaki üçüncü maçında Danimarka ile karşılaşacak, Slovenya ise İngiltere ile mücadele edecek.
20 Haziran 2024

İngiltere, EURO 2024 çeyrek finalinde İsviçre ile karşılaştı ve maçın normal süresi ile uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında üstünlük sağlayan İngiltere, İsviçre’yi eleyerek yarı finale yükseldi. Bu sonuçla İngiltere, turnuvada yoluna devam ederken İsviçre turnuvaya veda etti.
6 Temmuz 2024
İşaretlediklerim