Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak olan görüşme, siyasi diyalog ve müzakerelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ancak, CHP içerisindeki bazı isimler bu görüşmeyi sabote etmeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve muhalefet içindeki farklı yaklaşımlar bu süreçte ön plana çıktı. Özgür Özel ise görüşmeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçim sürecinde dış güçlerin müdahalesine karşı çıkarken aslında dış güçlerden destek aldığını öne sürdü. Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden gelen mali desteği kabul ettiğini ve bu ülkelere teşekkür ziyaretleri yapacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın yeni anayasa önerisine ilişkin CHP'nin iş birliğine hazır olduğunu ifade etti, ancak iktidarın ve ittifak ortaklarının geçmişteki tutumlarına dikkat çekti.
4 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yumuşama' olarak nitelendirdiği süreci 'normalleşme' olarak adlandırmayı tercih ettiğini açıkladı. Özel, siyasetin küslük üzerine kurulamayacağını, gerçek demokrasilerde liderler arasında sürekli bir küslüğün olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, devletin siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu, devlet ve millet arasında bir yarış olursa milletin kazanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede dış temasları hakkında bilgi verdiğini de paylaştı.
8 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı, salı günü CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel ile görüşecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın CHP'ye yönelik sert eleştirilerinden sonra bir ilk olacak. Ziyaretin amacı, siyasi atmosferi yumuşatmak ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel'in bu girişimi, siyasi alanda bir değişim ve yeni bir yol açma çabası olarak görülüyor.
9 Haziran 2024

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık yarışını kaybettikten sonra Twitter üzerinden bir veda mesajı yayınladı. Mesajında, Atatürk'ün emanetini onurla taşıdığını ve kurultay delegelerinin kararıyla genel başkanlık görevine veda ettiğini belirtti. Ayrıca, yeni genel başkan seçilen Özgür Özel'i kutladı ve başarılar diledi.
5 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler sonrası yapılan ilk grup toplantısında konuştu. Seçim yenilgisini kabul ederek eleştirilere saygı duyduğunu belirtti ve partinin değerlerini koruyacağını, değişime ve dönüşüme açık olduğunu ifade etti. Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, partiyi yenileme konusunda kararlı olduğunu ve 'gemiyi limana sağlam götürmek' görevini üstlendiğini söyledi.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi kavgaların ne AKP'ye ne de CHP'ye fayda sağlayacağını, ancak milletin zarar göreceğini belirtti. Özel, hükümetin enflasyonu tek haneli rakamlara indirme sözünü tutmadığını ve bu durumun emekli, asgari ücretli ve çalışanları üzdüğünü ifade etti. Ayrıca, kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceklerini ve ülkenin artık kavga, gerginlik istemediğini vurguladı. Konuşmanın ardından sosyal market, kent lokantası ve parkların açılışı yapıldı.
12 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı özel görüşme öncesinde, partisinin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon aracılığıyla görüştü. Bu görüşmeler, Özel'in yarın saat 16.00'da AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile yapacağı buluşma öncesinde gerçekleşti. Özel, ayrıca partisinin MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla da görüşmeler yapmıştı.
1 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

Yazıda, Türkiye genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel seçimlerde Özgür Özel'in öne çıktığı belirtiliyor. Seçmenlerin, bu iki liderden Türkiye'nin sorunlarını işbirliği içinde çözmelerini beklediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın yeni anayasa yapımını önceliklendirdiği, Özel'in ise bu konuda itirazının olmadığı aktarılıyor. Ayrıca, Özel'in güven artırıcı adımlar olarak Gezi olaylarından dolayı hapis yatanların durumu ve 28 Şubat generallerinin affedilmesi konularını gündeme getirmesi bekleniyor.
26 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da yaptığı konuşma sırasında 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atan bir vatandaşa tepki gösterdi. Özel, slogan atan kişiye 'Benim yerime konuşma' diyerek, partililere bu kişiyi kenara almalarını söyledi. Özel, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, CHP'nin 31 Mart'ta elde ettiği başarıyı vurguladı.
20 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1 buçuk saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim