Elon Musk'ın kurucusu olduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink, beyin çipi yerleştirilen Noland Arbaugh isimli hastanın düşünce yoluyla satranç oynadığını duyurdu. Arbaugh, sekiz yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu elleri ve ayakları felçli kalmıştı. Neuralink, Mayıs 2023'te ABD Gıda ve İlaç İdaresinden insan deneyleri için onay almıştı. Şirket, beyin çipleri sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.
21 Mart 2024

Avustralyalı yazılımcı Craig Wright, kendisinin Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ediyor ve bu iddiasını kanıtlamak üzere Londra'da dava süreci başladı. Wright, geçmişte Bitcoin'in yaratıcısı olmadığını iddia edenlere karşı birçok dava açmıştı, ancak bu sefer kendisinin iddialarını ispatlaması gerekiyor. Crypto Open Patent Alliance (COPA) adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş, Wright'a iddialarını kanıtlaması için dava açtı. Duruşmanın mart ayı ortasına kadar sürmesi bekleniyor ve COPA, Wright'ın Satoshi Nakamoto olmadığına dair karar verilmesini talep ediyor.
6 Şubat 2024

Kevin Spacey, Piers Morgan ile yaptığı röportajda geçmişte erkeklere 'çok fazla dokunarak temas ettiğini' kabul etti. Spacey, uygunsuz davranışlarıyla ilgili iddialara 'sınırları zorladığını' fakat suç işlemediğini belirtti. Aktör, hukuki masraflar nedeniyle milyonlarca dolar borç içinde olduğunu ve bir gün aktörlüğe geri döneceğini düşündüğünü söyledi. Spacey, daha önce Londra ve ABD'de görülen cinsel saldırı davalarından beraat etmişti.
12 Haziran 2024

Elon Musk'a ait SpaceX şirketi, ABD'nin Ulusal Keşif Bürosu (NRO) ile 2021'de imzalanan 1,8 milyar dolarlık sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ kurdu. Bu ağ, ABD hükümeti ve ordusunun dünyanın neredeyse her yerinde potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etmesine olanak tanıyacak. SpaceX'in Starshield birimi tarafından yürütülen programın başarılı olması, ABD'nin istihbarat kabiliyetini önemli ölçüde artıracak.
16 Mart 2024

Jeffrey Epstein'ın fuhuş ağı mağdurları, FBI'ı 1996'dan beri Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmasına rağmen herhangi bir adım atmamakla suçlayarak dava açtı. Davacılar, FBI'ın ihmalinin kendilerinin fuhuş ticaretine maruz kalmasına, tehdit edilmesine ve cinsel istismara uğramasına yol açtığını iddia ediyor. Epstein, 2019'da hücresinde ölü bulunmuş ve ölümü intihar olarak açıklanmıştı. Epstein davası dosyaları, aralarında Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump gibi ünlü isimlerin de yer aldığı birçok kişinin Epstein ile ilişkisini ortaya koymuştu.
15 Şubat 2024

Avrupa'da 17 ülkeden 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'ın reklam teknolojisindeki hakim konumunu kötüye kullandığı iddiasıyla Hollanda'nın Amsterdam Bölge Mahkemesinde dava açtı. Bu dava, Google'ın rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle yaklaşık 2,1 milyar avro tazminat talep ediyor. Fransız rekabet kurumu ve Avrupa Komisyonu daha önce Google'ın bu alandaki hakim konumunu kötüye kullandığını belirlemişti. Davacılar, Google'ın bu eylemleri nedeniyle medya şirketlerinin reklamlardan daha yüksek gelir elde edememesinden ve yüksek ücretler ödemek zorunda kalmalarından şikayetçi.
29 Şubat 2024

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 7-8 Şubat tarihlerinde toplamda 2 milyar dolardan fazla değere sahip yaklaşık 12 milyon Amazon hissesini sattı. Bu satış, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bildirildi. Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir kısmını bağışlayacağını daha önce açıklamıştı.
12 Şubat 2024

ABD'li pop yıldızı Justin Timberlake, New York Hamptons'da alkollü araç kullanırken yakalandı ve gözaltına alındı. Timberlake'in gözaltı fotoğrafı Sag Harbor polis merkezi tarafından yayınlandı. Mahkeme yetkilisi, Timberlake'in Sag Harbor'da mahkemeye çıkarılacağını doğruladı. Timberlake, geçen yıl Oprah’ın Master Class programında aşırı içki içtiğini ve bağımlılığı için yardım aldığını açıklamıştı.
19 Haziran 2024
İşaretlediklerim