Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan Fenerbahçe, Trabzonspor, Kayserispor ve Sivasspor kulüplerine mali cezalar uyguladı. Ayrıca, Kayserispor Kulübü Başkanı ve Ankaragücü Teknik Direktörüne de cezalar verildi. Hatayspor Teknik Direktörüne ihtar çıkartılırken, bazı kulüplerin taraftarlarına elektronik bilet bloke cezası uygulandı.
11 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal hakkında disiplin ihlali iddiasıyla başlatılan süreci sonlandırdı. Kartal, Pendikspor maçının ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak disipline gönderilmişti. Ancak PFDK, Kartal'a ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi ve disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığını belirtti.
2 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk nedeni, Özbek ve Timur'un 12 Ocak'ta düzenledikleri basın toplantısında hakem Zorbay Küçük ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri. Özbek, hakem Zorbay Küçük'ün atamaları ve Fenerbahçe'nin maçlardaki puan ortalamaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği, bu açıklamaları gerekçe göstererek Galatasaray yöneticilerini disipline sevk etti.
16 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i Adana Demirspor maçı sonrası yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk etti. Aynı zamanda Beşiktaş Kulübü de çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları gerekçesiyle disipline gönderildi. Bunun yanı sıra Yukatel Kayserispor ve MKE Ankaragücü de farklı maçlardaki olaylar sebebiyle PFDK'ya sevk edildi.
23 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray, Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin 'bazı aksaklıklar' nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türk kulüplerinin milliyetçi slogan içeren pankartlarına itirazı sonucu iki kulüp maça çıkmama kararı aldı. TFF ve kulüplerin ortak açıklamasında Suudi yetkililere teşekkür edilmesi dikkat çekti.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın 1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyonla ilgili yaptığı itirazı reddetti. Fenerbahçe, 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukların da hesaba katılmasını talep ediyordu. Galatasaray'ın bu konudaki itirazı Tahkim Kurulu tarafından reddedildi. TFF'nin karara dair açıklamasında, araştırma komisyonu kurulmasına dair kararın işin esasını sonuçlandıracak nitelikte olmadığı belirtildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

TFF 2. Lig'de oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğradı. Maç sırasında Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Olaylar sonrasında dokuz kişi gözaltına alındı ve üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı. Bursaspor Kulübü ve yöneticileri, 'saha olayları, çirkin tezahüratlar, saldırı ve talimatlara aykırı davranışlar' gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi. Amedspor yönetimi, yaşananları 'basit bir sevk' olarak nitelendirerek TFF yönetim kurulunun istifasını talep etti.
8 Mart 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 22. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Başakşehir, Adana Demirspor, Rizespor, Trabzonspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK'ye para cezaları uyguladı. En yüksek ceza Trabzonspor'a verilirken, Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu ve Alanyaspor Antrenörü Orhan Çıkırıkçı'ya da maç men cezaları verildi. İstanbulsporlu futbolcu Mendy Mamadou ise rakibe yaptığı ciddi faul nedeniyle iki maç men cezası aldı.
30 Ocak 2024

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüpleri, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanması gerektiğini belirten çağrılarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmasına rağmen, her iki kulüp de Cumhuriyet'in 100. yılı anısına maçın Türkiye'de oynanmasını ve stat kapasitesinin belirli bir kısmının toplumun farklı kesimlerine ayrılmasını önerdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu konudaki önerilerini kendi Divan Kurulu toplantılarında kabul etti.
7 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim