CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili olarak partinin henüz daha iyi bir alternatif geliştiremediğini ifade etti. Özel, Hatay'da beşinci anketin yapıldığını ve belediye başkanının eleştirilere açık olduğunu belirtti. Son kararın yarın verileceğini duyurdu.
16 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararı 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmaması üzerine TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlayacaklarını duyurdu. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve sonrasında milletvekili seçilen Can Atalay'ın durumuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının ardından geldi. Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.
9 Kasım 2023

Hatay'da yapılan yerel seçimlerde AKP adayının 3 bin 361 oy farkıyla kazanmasının ardından, CHP'nin usulsüzlük iddialarıyla yaptığı itirazlar YSK tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin itirazlarının sonuç vermeyeceğini belirtti. Ancak CHP, seçimlerde tam kanunsuzluk olduğunu iddia ederek, YSK'ya yeni bir başvuru yapmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ölmüş seçmenlerin oy kullanması ve geçersiz oyların gerekçelerinin yazılmaması gibi konuları gerekçe göstererek, Hatay seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini savunuyor.
9 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 4 gün önce görevden alındı ve 4 gün sonra 'silahlı terör örgütünü yönetmek' suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Akış, aynı suçlamalarla 2014'ten beri yargılanıyordu. Görevden alınması ve yerine kayyum atanması, yargı kararının hemen ardından gerçekleşti. Bu durum, yargı sürecinin şekil şartlarına uyulmadan hızlandırıldığı eleştirilerine yol açtı.
6 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat'ta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik protestoları 'sitem' olarak nitelendirerek, bu protestoların çoğunun hükümete yönelik olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin aday belirleme sürecinde anketlere büyük önem verdiklerini ve Lütfü Savaş'ın Hatay'da yapılan dört ayrı ankette de en popüler aday olarak öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin adaylarını belirlerken ve adaylık sonrası süreçte de anketlerle değerlendirme yaptığını vurguladı.
11 Şubat 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından 'fiilen' istifa ettiğini duyurdu. Ancak Özel, resmi olarak istifa etmeyeceğini ve kurultay sonrası durumu değerlendireceğini belirtti. Özel, grup başkanlığı görevlerini üç grup başkanvekili yürütecek. Eğer genel başkan seçilirse, otomatik olarak hem genel başkan hem de grup başkanı olacağını ifade etti.
1 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, CHP'nin kazandığı belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi ve yenilenmesi kararı alındı. YSK'nın bu kararının ardından, Pınarbaşı Belediye Başkanlığına Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş kayyım olarak atandı. Pınarbaşı'nda yenileme seçimleri 2 Haziran'da gerçekleştirilecek ve bu süreçte belediye, vali yardımcısı tarafından yönetilecek.
8 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, parti sözcüsü Faik Öztrak'ın 'etik dışı' bulduğu toplantıyı savundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının kaydı Youtube'a sızdırılmıştı. Öztrak, toplantıyı 'etik dışı' bulduğunu belirtmişti. Ancak Özel, toplantının 'etik dışı' olmadığını dile getirdi.
20 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel'in adaylık ilanının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP'li milletvekili Twitter üzerinden destek mesajları paylaştı. Destek mesajlarında genellikle 'CHP değişirse Türkiye değişir' ifadesi kullanıldı.
15 Eylül 2023

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tunç Soyer'i göstermeme kararının ardından, Soyer ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir araya geldi. Soyer, Özel'in 'gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifini reddettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede İzmir ve yerel seçimlerle ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini Özel'e ilettiğini belirtti.
10 Şubat 2024

Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, 'Görkemli Hatıralar' programının iptal edildiğini duyurdu. Programın sunucusu Serhan Asker, iptal kararının CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından verildiğini iddia etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, iptal kararının CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeye göre alındığını belirtti. Eren Erdem'in bu suçlamalar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
23 Temmuz 2023

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari belediyesine kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'da tüm eylem ve etkinlikler üç ila 10 gün süreyle yasaklandı.
4 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kıskaca alındık, dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu durum iktidar kanadını memnun ederken, muhalefeti kızdırdı. HDP içinde ise tepkiler karışık oldu; bazıları şaşırmadıklarını ifade ederken, bazıları olumlu bir rahatlama ifade eden 'oh' yorumunda bulundu. Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Akşener'in bu hareketi eleştirildi ve İYİ Parti'nin siyasi konumlandırması tartışıldı.
3 Mart 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına karşı açtığı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, ihracın hukuka uygun olduğunu belirtti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve sonrasında partiden ihraç edilmişti. İhraç kararının ardından Özcan, kararı yargıya taşıyacağını duyurmuştu.
9 Ekim 2023

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, İzmir'den Osmaniye'ye gönderilen HDP'nin yardım TIR'ına polis tarafından 'valilik izni olmadığı' gerekçesiyle el konulduğunu ve HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Celal Eker'in darp edilerek gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca TIR şoförü ve iki gönüllü de gözaltına alındı. HDP Koordinasyon Merkezi, Osmaniye'de HDP seçmeninin bulunduğu mahallelere yeterince yardım dağıtılmadığı için TIR'ın gönderildiğini ifade etti. Peköz, Twitter üzerinden iktidarı yardım engellemekle suçlayarak tepki gösterdi.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim