Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Absürt komedi türündeki 'Leyla ile Mecnun' dizisi, dördüncü sezonun sonunda Exxen platformundaki yayın hayatını sonlandırdı. Dizinin senaristi Burak Aksak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla vedayı duyurdu ve sitemlerinin şükranlardan fazla olduğunu belirtti. Dizi, daha önce TRT 1'de üç sezon yayınlandıktan sonra Gezi eylemlerine destek verilmesi nedeniyle yayından kaldırılmış ve daha sonra Exxen'de izleyiciyle buluşmuştu.
2 Nisan 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Korku filmi serisi 'Testere'nin yeni devam filmi 'Sav X' duyuruldu. Film, serinin kronolojik olarak ilk ve ikinci filmi arasında geçiyor. Yeni filmde, Jigsaw'un Meksika'ya gittiği ve deneysel bir prosedürün kendisini iyileştirebileceği umuduyla dolandırıcılara karşı bir cinayet çılgınlığına giriştiği anlatılıyor. Filmin 27 Ekim'de vizyona girmesi bekleniyor.
27 Temmuz 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

Prime Video'nun ilk yerli dizisi 'Düğüm'ün çekimlerine başlandı. Bergüzar Korel'in başrolünde olduğu polisiye/gerilim türündeki dizi, başarılı bir gazeteci olan Neslihan Turhan'ın hikayesini anlatıyor. Dizinin yapımcılığını Onur Güvenatam üstlenirken, senaryosu Hilal Yıldız, Nazlı Sunlu Kaçan ve Yekta Torun tarafından yazıldı ve yönetmenliğini Can Ulkay yaptı. Dizide Korel'e Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak eşlik ediyor.
21 Ağustos 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

JustWatch'ın verilerine göre, 2023'ün ikinci çeyreğinde Türkiye'deki en popüler dijital içerik platformu yüzde 38 pazar payı ile BluTV oldu. Netflix ise yüzde 27 pazar payı ile ikinci sırada yer aldı. BluTV'nin liderliği birkaç çeyrektir devam ederken, Netflix'in pazar payı sabit kalmış durumda.
11 Temmuz 2023

Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde şifre paylaşımına getirdiği kısıtlamalar sayesinde 9,3 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 269,6 milyona yükseltti. Bu hamle, şirketin üç aylık karını bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıkararak 2,3 milyar dolara ulaştırdı. Netflix, 2020'de yaşanan net müşteri kaybının ardından ücretli paylaşım sistemini devreye almış ve bu sistemle hesapların birden fazla kullanıcı tarafından kullanılabilmesi için ek ücret talep etmeye başlamıştı. Şirket, abone sayılarını artık raporlamayacağını duyurdu.
19 Nisan 2024

Aslı Enver ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı, Emin Alper'in yönettiği 'Arayış' dizisinin ilk tanıtım fragmanı Disney+ sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı. Fragmanda, farklı inançlara uygun şekilde dua eden insanlar ve doğanın güzelliği ile mistisizmin öne çıktığı mekanlar gösteriliyor. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve yolunu kaybetmiş bir kadının, gizemli bir adada kendini arayışını ve şaibeli bir tarikatla karşılaşmasını konu alıyor. Yönetmen Emin Alper, daha önce 'Alef' gibi başarılı bir platform dizisiyle de tanınmaktadır.
3 Mayıs 2023

ABD'de oyuncular birliği SAG-AFTRA'nın grev kararı almasına rağmen, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezon çekimleri devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosunun çoğunluğu Britanya'daki yerel sendika 'Equity'ye bağlı olduğu için teknik olarak çekimlere devam edebiliyor. Equity'nin ABD sendikasıyla dayanışma içinde olmasına rağmen, Britanya mevzuatı gereği yasal olarak greve çağrı yapamıyor ve bu durum sendikanın kapsamlı bir dayanışma göstermesini engelliyor.
18 Temmuz 2023

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

Tom Clancy'nin ajan karakteri 'Jack Ryan'ın hikayesini anlatan dizi, dördüncü ve final sezonuyla sona erdi. Dizi, 16 farklı ülkede çekildi ve her sezonu, Tom Clancy'nin farklı romanlarından ilham alarak oluşturuldu. Oyuncular, diziye daha gerçekçi bir his vermek için o sezon kullanılan farklı dilleri öğrendi. Dizinin final sezonunda, Jack Ryan, hem yerli hem yabancı düşmanlarla karşı karşıya gelirken, bir komployu açığa çıkarmakla görevlendirilir.
20 Temmuz 2023

Naughty Dog stüdyosunun eş direktörü Neil Druckmann, Last of Us serisinin üçüncü oyunu için bir konseptin kafasında olduğunu belirtti. Bu bilgi, Last of Us: Part II oyununun yapım sürecini anlatan bir videoda paylaşıldı. Druckmann, henüz bir hikaye örgüsü olmadığını ancak serinin devam edebileceğine dair bir konseptin bulunduğunu ifade etti. Serinin ilk iki oyunu büyük beğeni toplamış ve bir dizi adaptasyonu da yapılmıştı.
5 Şubat 2024

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanı, yayınlandıktan kısa bir süre sonra 100 milyon görüntülenmeyi geçti. Bloomberg'in haberine göre oyunun yakın zamanda duyurulacağı bilgisi verilmiş, Rockstar ise fragmanı sızıntılar nedeniyle planlanandan erken yayınlamıştır. Fragman, YouTube'da 98 milyon, Twitter'da ise 11,5 milyon kez izlenerek toplamda 110 milyona yakın görüntülenme sayısına ulaşmıştır.
6 Aralık 2023

Popüler bilgisayar oyunu 'The Last of Us', HBO Max yapımı bir dizi olarak uyarlandı ve Türkiye'de Blu TV tarafından yayınlanacak. Dizi, 15 Ocak'ta HBO Max'ta gösterime girecek ve ertesi gün 16 Ocak'ta Blu TV'de izleyicilerle buluşacak. Dizi, Kanada'da çekilen en pahalı yapım olma özelliğini taşıyor ve ilk resmi fragmanı Twitter'da iki saatte 5 milyondan fazla izlenme almıştı. Dizide, Joel karakterini Pedro Pascal, Ellie karakterini ise Bella Ramsey canlandırıyor.
10 Ocak 2023

Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim