CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarının önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin çevrimiçi toplantısının bir kısmı Youtube'a sızdırıldı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu olaya Twitter üzerinden 'Tutmayın yol verin gidene gidene. Cevap da vermem artık gücüme gidene. #kemalkılıçdaroğlu' şeklinde bir tweet atarak tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları Sarıgül'ün mesajının anlamını çözmekte zorlandı. Sarıgül daha önce İmamoğlu'na acele hareket etmemesi yönünde tavsiyelerde bulunmuştu.
19 Temmuz 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, kararsız genç seçmenlere ilk turda seçimi sonuçlandırma çağrısında bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünen seçmenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan olayları hatırlatarak, seçimin ikinci tura kalma riskine dikkat çekti. Anketlere göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
19 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlendiği iddia edilen 'gizli toplantı' hakkında konuştu. Erdem, gizli bir görüşme olmadığını, ancak ismi geçen CHP'liler dahil tüm partililer ile parti binasında 'açık ve meşru biçimde teke tek görüştüğünü' söyledi. Erdem, İstanbul'a gittiğinde görüşmeleri için CHP'nin İstanbul il binasını kullanmasının 'doğal' olduğunu savundu. Ayrıca, partinin kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmadığını belirtti.
12 Ağustos 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

Milli Savunma Bakanlığı'nın Kuzey Irak'ta beş askerin şehit olduğunu ve sekiz askerin yaralandığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Özel, şehit haberleri ve bölgeden gelen endişe verici haberler nedeniyle Manisa'daki aday tanıtım toplantısını ve diğer şehirlerdeki tüm etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu.
12 Ocak 2024

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek anket puanına rağmen 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmemesi konusunda kırgınlık yaşadığını belirtti. Parti içinde kendisini istemeyenler olduğunu ve bu durumun kendisini üzmediğini ancak kırdığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlerin Büyükerşen için değil, genel bir değerlendirme amacıyla yapıldığını ve Büyükerşen'in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
12 Ocak 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmaları devam ederken, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda yaptığı değişiklikler ve grup toplantısındaki konuşması, kendisinin genel başkanlık görevine devam edeceği yönünde yorumlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmelerde değişim konusu ele alınırken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda tekrar aday olacağı ve yerel seçimlerde partinin başında olacağı belirtildi. Parti içinde Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerin arttığı ve bu durumun parti aleyhine bir atmosfer yarattığı ifade ediliyor.
21 Haziran 2023

CHP'ye mensup 10 büyükşehir belediye başkanı, parti genel merkezinde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapmasının ardından gerçekleşti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş ile ayrıca özel bir görüşme yaptığı belirtildi.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, CHP'de geniş kapsamlı değişimlerin gerekli olduğunu ifade etti. İmamoğlu, partide sadece kurulların değişmesinin yeterli olmayacağını, seçmenin hayal kırıklığını gidermek için daha fazlasının yapılması gerektiğini ve bunun genel başkan değişikliğini de kapsayabileceğini söyledi. Ayrıca, partinin durum tespiti yaparak değişim için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için hazır olduğunu belirtmesi ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarını görevden alması da dahil olmak üzere, parti içindeki tartışmalar devam ediyor.
19 Haziran 2023

CHP'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması beklenen 'değişim manifestosu' öncesinde, partinin grup toplantısına bazı milletvekilleri katılmadı. Katılmayanlar arasında değişim tartışmalarını destekleyen isimler bulunuyor. Bu durum, 28 Mayıs seçimlerinin ardından partide başlayan değişim tartışmalarının yeni bir aşamaya geçtiğine işaret ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu toplantıya katılmayan milletvekilleri arasında Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Engin Altay ve Ali Öztunç gibi isimler var.
4 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023
İşaretlediklerim