Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına, Türkiye'nin doğu bölgelerinde ise toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinde Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı etkili olacak. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
9 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul için bu gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, uyarıyı bu gece saat 21.00 ila 24.00 arası için yaptı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
4 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), batı ve güney bölgelerinde artan sıcaklıklar ve rüzgar nedeniyle orman yangınları riski bulunduğunu belirtti. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise sel riski olduğu uyarısında bulundu. MGM hava tahmin uzmanı Kenan Yüksel, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve rüzgarın şiddetinin yangın riskini artırdığını ifade etti. Ayrıca, hafta ortasında sıcaklıkların daha da artacağı ve yangın riskinin geniş bir alana yayılabileceği belirtildi.
30 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılarda bulundu. Üç il için 'turuncu', üç il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülürken, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batısı ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi tahmin ediliyor.
23 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Haziran tarihli hava durumu raporunda Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında hafta sonu kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın etkisini cumartesi günü artırması öngörülüyor. Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinin etkileneceği belirtiliyor. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.
1 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için 'turuncu', beş il için ise 'sarı kod'lu hava durumu uyarısı yayınladı. Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyden, doğu kesimlerde güneyden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.
17 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı, Rize ile Artvin içinse turuncu uyarıda bulundu. İstanbul Valiliği de fırtına uyarısı yaptı. Yağışların kuvvetli olması ve olumsuz hava koşullarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
10 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerini kapsayan 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağış beklendiği ve bu durumun ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dört-altı derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim