Çevrimiçi video konferans hizmeti sağlayan Zoom, iş gücünün yüzde 2'sinden azını oluşturan yaklaşık 150 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. ABD basınındaki haberlere göre, şirket bu yıl yapay zeka gibi alanlarda işe alımlara devam edeceğini belirtti. Şirket sözcüsü, Zoom'un stratejisiyle uyum sağlamak amacıyla ekiplerin düzenli olarak değerlendirildiğini ifade etti.
2 Şubat 2024

Activision Blizzard, popüler oyun serisi 'Call of Duty-Warzone'u 21 Eylül'de kapatma kararı aldı. 2020 yılında piyasaya sürülen ve oyun severler tarafından beğenilen oyun, yeni sürümün çıkmasıyla 'Warzone Caldera' olarak yeniden adlandırılmıştı. Ancak yeni sürümün çıkışıyla oyuncu sayısında düşüş yaşanınca şirket, yeni serilere odaklanmak amacıyla oyunun kapatılacağını duyurdu.
23 Haziran 2023

Amazon'un akıllı kapı zili girişimi Ring, kullanıcılarına 'dünya dışı varlık veya aktivite' görüntüleyebilme fırsatı sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen yarışmada, Ring'in akıllı sensörlerle donatılmış kapı zili kameralarından dünya dışı varlık veya aktivite görüntüleyen kullanıcılar 1 milyon dolarlık ödül kazanacak. Yarışma, meteorolog ve astrobiyolog Jacob Haqq Misrad'ın juriliğinde düzenleniyor. Ayrıca, katılımcılar yaratıcılıklarını kullanarak kurgu bir video yaratabilirse küçük ödüller de kazanabilir.
9 Ekim 2023

Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde şifre paylaşımına getirdiği kısıtlamalar sayesinde 9,3 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 269,6 milyona yükseltti. Bu hamle, şirketin üç aylık karını bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıkararak 2,3 milyar dolara ulaştırdı. Netflix, 2020'de yaşanan net müşteri kaybının ardından ücretli paylaşım sistemini devreye almış ve bu sistemle hesapların birden fazla kullanıcı tarafından kullanılabilmesi için ek ücret talep etmeye başlamıştı. Şirket, abone sayılarını artık raporlamayacağını duyurdu.
19 Nisan 2024

Apple, Apple Music abonelik ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. Yıllık planın fiyatı 199,00 liradan 399,00 liraya yükseldi. Kullanıcılar bu fiyat artışını uygulama üzerinden bildirimle öğrendi. Yeni fiyatlar 25 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.
29 Mayıs 2024

Disney, son dönemdeki gişe başarısızlıklarının ardından Marvel Sinematik Evreni'ndeki film sayısını azaltmayı ve kaliteye daha fazla önem vermeyi planlıyor. Disney CEO'su Bob Iger, bu strateji değişikliğinin özellikle Marvel yapımları için geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca, Disney'e ait platformlar Disney+ ve Hulu, beklenenden daha fazla kar elde etti ancak Disney+ beklenen abone sayısına ulaşamadı ve şirketin hisseleri yüzde 10 değer kaybetti.
8 Mayıs 2024

Netflix'in popüler distopik dizisi Black Mirror, altı yeni bölümle 2025'te geri dönüyor. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, dizinin yedinci sezonu izleyicilerle buluşacak. Dizinin şimdiye kadar altı sezonu yayınlandı ve her bölümüyle izleyicileri farklı distopik senaryolarla karşı karşıya bıraktı.
15 Mart 2024

Netflix, 'What Jennifer Did' adlı belgeselde, Kanadalı cinayet hükümlüsü Jennifer Pan'le ilgili yapay zeka tarafından üretilmiş ve manipüle edilmiş görüntüler kullandı. Görüntüler, Pan'i lise arkadaşı Nam Nguyen'in tanımladığı gibi pozitif niteliklerle göstermek amacıyla kullanıldı. Ancak, gerçek bir kişinin yaşam öyküsünü anlatan bir belgeselde yapay zeka ile üretilmiş görüntülerin kullanılması etik açıdan tartışmalı bulunuyor. Netflix'in bu eleştirilere nasıl yanıt vereceği merak konusu.
15 Nisan 2024

Amazon Prime Gaming Türkiye, haziran ayında üyelerine sunacağı ücretsiz oyunları duyurdu. 6 Haziran'dan itibaren Star Wars Battlefront II (Classic, 2005), Weird West Definitive Edition ve Genesis Noir gibi oyunlar erişime açılacak. 13 Haziran'da ise Everdream Valley, Mythforce ve Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread gibi oyunlar ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca, Prime Gaming üyeleri Twitch üzerinden diledikleri bir yayıncının kanalına 30 gün ücretsiz abonelik gibi fırsatlardan da yararlanabilecek.
4 Haziran 2024

Kısa süreli ev kiralama platformu Airbnb, dünya çapında güvenlik kamerası kullanımını yasaklayacağını duyurdu. Bu yasak, önümüzdeki ayın sonunda yürürlüğe girecek ve misafirlerin mahremiyetine öncelik verilmesini amaçlıyor. Airbnb'nin bu kararı, kullanıcıların iç mekan kameralarıyla ilgili şikayetlerinin artması ve ABD'li komedi programı Saturday Night Live'ın ilgili bir parodi reklam yayınlamasının ardından geldi. Platform, oturma odası gibi ortak alanlarda kameraların kullanımına izin verirken, özel alanlarda ve artık iç mekanlarda kamera kullanımını yasakladı.
12 Mart 2024

Amazon Prime Gaming Türkiye, Mayıs ayında Prime üyelerine sunulacak ücretsiz oyunları duyurdu. Listede, Tomb Raider Game of the Year Edition, Dark City: International Intrigue, Fallout 3: Game of the Year Edition gibi popüler oyunlar yer alıyor. Ayrıca, Prime Gaming aboneleri Twitch üzerinden seçtikleri bir yayıncıya 30 gün süreyle ücretsiz abone olma fırsatı da elde ediyorlar. Bu avantajlar, Prime Gaming'in üyelik paketine dahil.
7 Mayıs 2024

Araştırmacılar, DVD ile aynı boyut ve şekle sahip ancak 1.6 petabit veri depolayabilme kapasitesine sahip bir optik depolama cihazı üretti. Bu kapasite, 40 binden fazla DVD'nin depolanabileceği veya 100 yıldan fazla süreyle her gün bir film izlenebilecek kadar büyük bir veri miktarını temsil ediyor. Bu teknoloji, mevcut en yüksek kapasiteli sabit disklerin yaklaşık 24 katı kapasiteye sahip olup, veri merkezlerinin boyutunu önemli ölçüde küçültebilme potansiyeline sahip.
5 Mart 2024

Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, Denver Nuggets'a karşı oynanan ve 124-114 kaybettikleri maçta attığı 26 sayı ile Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 40 bin sayı barajını aşan ilk oyuncu oldu. Bu başarıyla James, NBA tarihinde normal sezonda 40 bin sayıya ulaşan ilk ve en skorer oyuncu olarak kayıtlara geçti. 39 yaşındaki James, bu maçta ayrıca 4 ribaunt, 9 asist ve 3 top çalma istatistikleriyle oynadı.
3 Mart 2024
İşaretlediklerim