Bolu'nun Mengen ilçesindeki özel bir kömür madeninde bakım onarım çalışması sırasında 38 yaşındaki İsa Ceylan, vagon kayması sonucu sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve Ceylan'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Ceylan'ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. Cenazesi, ilk incelemenin ardından Mengen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Eylül 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç, Halıcıoğlu Mahallesi Karaağaç Caddesi'nde bir otomobille çarpıştı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmadı, ancak Milor'un şoförünün eli ciddi hasar gördü. Milor, kazayı sosyal medya platformu X'ten duyurarak emniyet kemeri ve hava yastığının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'deki kavşak dönüşlerinin sorunlu ve belirsiz olduğunu vurguladı.
1 Eylül 2024

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin ölümü, 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasına ilişkin dava, 14'üncü duruşmasıyla devam etti. Duruşma, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve 19 Temmuz'a ertelendi. Kazada asli kusurlu bulunan dört sanık için iki ile 15 yıl arasında hapis cezası istenirken, facianın tek tutuklu sanığı olan TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında tahliye kararı verilmişti. Ayrıca, soruşturma kapsamında dokuz kişiye daha dava açılmasına karar verildi.
29 Şubat 2024

Yalova'nın Altınova ilçesindeki bir tersanede, iki işçi sepet platformunun yüksekten düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. İşçilerden Doğanay K. 22, Mehmet K. ise 33 yaşındaydı. Olay, Altınova tersaneler bölgesinde bir gemiyi boyamak için sepetli insan kaldırma platformuna binen işçilerin onlarca metre yüksekten düşmesiyle meydana geldi. İSİG verilerine göre, 2023 yılında en az bin 929 işçi hayatını kaybetti.
2 Ağustos 2024

Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldiği ve bu nedenle seferlerin yapılamadığı bildirildi. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı duyuruda arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Arızanın ne zaman giderileceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
4 Ağustos 2024

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan sabahı başlayan teknik aksaklık nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. Metro İstanbul, sorunu önce teknik arıza olarak duyurmuş, daha sonra zorunlu bakım çalışması olarak nitelendirmiştir. Sorun, işletme saatleri dışında kullanılan iki yolcusuz trenin temasından kaynaklanmaktadır. Metro İstanbul, 24 Nisan'da bakım çalışmalarını tamamlayarak 25 Nisan sabahı normal seferlere dönmeyi planladığını açıklamıştır.
23 Nisan 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında 'Eagle’s' isimli günübirlik ahşap tur teknesinde yangın çıktı. Yangında dört kişi yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yangını söndürme ve tahliye çalışmalarını sürdürürken, Aksaz Deniz Üssü'nden de bölgeye yangın söndürme teknesi sevk edildi.
14 Temmuz 2024

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 50 yaşındaki çelik kapı ustası Muhyettin Aka, sekiz katlı bir inşaatın 6’ncı katında çalışırken dengesini kaybederek asansör boşluğuna düştü ve hayatını kaybetti. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri, Aka’nın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
26 Ağustos 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Sağlık Bakanlığı'nın geçici görevlendirme politikasının iki genç hekimin ölümüne ve bir hekimin ağır yaralanmasına neden olduğunu belirtti. Sinop'ta meydana gelen trafik kazasında, geçici görevlendirmeyle Boyabat ilçesine giden Dr. Mehmet Turan Yazlak, Dr. Sena Sakin ve sürücü Ender Çoraklı hayatını kaybetti. TTB, hekim lojmanlarının yok edilmesi ve geçici görevlendirmelerin genç hekimler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
12 Haziran 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler Vezneciler-Hacıosman istasyonları arasında yapılmaktadır. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı açıklamada arızanın teknik bir sorun nedeniyle oluştuğunu belirtti. Arızanın giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
11 Eylül 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, olayın ardından yaptığı açıklamada, özelleştirmelerin elektrik altyapısındaki sorunları artırdığını ve benzer faciaların önlenmesi için kamulaştırma gerektiğini belirtti. EMO, teknik denetim eksikliklerine ve altyapı sorunlarına dikkat çekerek, kalıcı çözüm için dikey entegre bir kamu tekeli kurulmasını önerdi.
13 Temmuz 2024

Mevcut Milli Eğitim Bakanı İbrahim Oktugan, bir göçmen gencin ateşlediği kör kurşunlar sonucu hayatını kaybeden 74 yaşındaki, 40 yıllık eğitim geçmişine sahip bir öğretmenin ölümünü sıradan bir adli vaka olarak değerlendirdi. Bakan, artan cezaların ve kısa süreli hapis cezalarının sorunu çözeceğini düşündü. Ancak yazar Deniz Zeyrek, iktidarın öğretmenleri ve eğitimi ihmal ettiğini, yandaş yapılanmalarla daha fazla ilgilendiğini eleştirerek, bu tür olayların devam edeceğini öne sürdü.
11 Mayıs 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Türk Metal Sendikası'nın genel başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı olan Pevrul Kavlak, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün önce görevinden ayrılmıştı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, Kavlak'ın amansız bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Kavlak için Türk Metal Sendikası önünde bir tören düzenleneceği duyuruldu.
24 Şubat 2024

Marvel Stüdyoları tarafından yapılan Wonder Man dizisinin setinde bir kaza meydana geldi. CBS Redford Stüdyolarında gerçekleşen kazada, kirişlerden düşen set çalışanı Juan Carlos Osorio hayatını kaybetti. Marvel Stüdyoları sözcüsü olayı teyit ederek, soruşturmanın koşullarıyla ilgili desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Kazanın olduğu gün çekimler yapılmıyordu ancak dizi için hazırlıklar devam ediyordu.
7 Şubat 2024

Boeing 737 Max uçaklarının üretim sürecinde ciddi güvenlik ihlalleri olduğunu iddia eden eski kalite denetçisi Joshua Dean, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Dean, bu iddialarını Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) şikayet olarak sunmuştu. Boeing'in başka bir eski çalışanı John Barnett da benzer güvenlik ihlallerini dile getirdikten sonra ölü bulunmuştu. Barnett, üretim hattında standartların altında parçaların kullanıldığını ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar olduğunu belirtmişti.
3 Mayıs 2024

Dünya rekortmeni Kenyalı maratoncu Kelvin Kiptum, kendi ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kiptum, geçen ekim ayında Chicago Maratonu'nda 2 saat 35 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırmış ve aynı yıl içinde Londra Maratonu'nu da kazanmıştı. 24 yaşındaki başarılı atletin, arabasının ağaca çarpması sonucu öldüğü bildirildi.
12 Şubat 2024

Bilim insanları, Mısır'ın Luksor yakınlarında 1935'te keşfedilen ve 'Çığlık Atan Kadın' olarak bilinen mumyanın olası ölüm nedenini açıkladı. Araştırmalara göre, mumyanın yüz ifadesi kadavra spazmı olarak okunabilir ve bu da kadının acı veya ızdıraptan çığlık atarak öldüğü anlamına gelir. Bilgisayarlı tomografi taramaları ve diğer tekniklerle yapılan analizler, mumyanın yaklaşık 48 yaşında öldüğünü ve omurga eklem iltihabından muzdarip olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, mumyanın iç organlarının sağlam olması ve pahalı mumyalama maddeleriyle muamele edilmiş olması dikkat çekti.
3 Ağustos 2024

Boeing'in üretim standartları hakkında endişelerini dile getiren eski çalışan John Barnett, ifade vermesi gereken günün ertesinde ölü bulundu. Barnett, Boeing'de 32 yıl çalışmış ve emekliliğinden sonra şirkete karşı bir dava açmıştı. İddialarına göre, üretim hattında standartların altında parçalar kullanılmış ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar tespit edilmişti. Barnett'in ölümü, Boeing ve ana tedarikçisi Spirit Aerosystems'in üretim standartlarının incelendiği bir dönemde gerçekleşti.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim