Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster ve Blumhouse, gişede ve eleştirel anlamda başarılı olan korku filmi M3GAN'ın devam filmi 'M3GAN 2.0' çekimlerine başlayacaklarını duyurdu. İlk filmin senaristi Akela Cooper tarafından yazılan devam filminde, orijinal kadrodan Allison Williams ve Violet McGraw da yer alacak. Filmin yönetmeni henüz açıklanmamış olup, filmin gösterim tarihi 17 Ocak 2025 olarak planlanmaktadır.
19 Ocak 2023

Türk yönetmen Burak Çevik'in 'Unutma Biçimleri' adlı yeni filmi, 16-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan 73. Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Film, 14 yıl önce ayrılan ve yıllar sonra bir araya gelen bir çiftin ayrılık nedenlerini hatırlayamamaları üzerine kurulu bir hikaye anlatıyor. Çevik, bu filmle üçüncü kez Caligari Ödülü için yarışacak ve film, Türkiye'de özel bir etkinlik takvimiyle izleyiciyle buluşacak.
16 Ocak 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında dört yerli yapım dahil olmak üzere beş yeni film vizyona girdi. Özcan Alper'in yazıp yönettiği 'Karanlık Gece', toplumsal öfke ve linç kültürünü ele alıyor ve gazeteci Nuh Köklü'ye adanmıştır. Ümit Ünal'ın senaryosunu yazdığı 'Oregon', 80'lerin toplumsal yaşamını ve günümüze dair detayları içeriyor. Güney Kore yapımı 'Kuralsızlar', gerilim ve aksiyon dolu bir hikaye sunuyor. 'Büyük Macera: Hazine Peşinde', mahallelerine sahip çıkmak için mücadele eden dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. 'Elif ve Arkadaşları: Kapadokya' ise haftanın animasyon filmi olarak çocukları Kapadokya'da bir maceraya davet ediyor.
28 Nisan 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. 'Adalet 3: Son', 'Para Avı', 'Konuş Benimle', 'Hırçın', 'Para Konuşur', 'Ölümüne Aşk' ve 'Dabbetü’l-Arz: Kıyamet' filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler arasında aksiyon, gerilim, korku ve komedi türlerinde yapımlar bulunuyor.
1 Eylül 2023

Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Bağımsız sinema sitesi Indiewire, 2023 yılında gösterime giren filmler arasından en iyi 25 tanesini listeledi. Listede yer alan filmler arasında çeşitli türler ve konular mevcut. Örneğin, Ari Aster'in 'Korkuyorum' filmi, bir adamın annesiyle ilişkisini ve içsel yolculuğunu anlatırken, 'Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş' animasyon filmi ise süper kahraman Miles Morales'in maceralarını izleyiciye sunuyor. Listede ayrıca Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' ve Hayao Miyazaki'nin 'Çocuk ve Balıkçıl' gibi dikkat çekici yapımlar da bulunuyor.
3 Aralık 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta toplam on yeni film gösterime giriyor. Yerli yapımlar arasında 'Beyaz Eşya', 'Görücü', 'Çingene Kızı Zeugma', 'MAKKA: Cinn-i Azap' ve 'Cin Daveti' bulunuyor. Yabancı filmler ise 'Gece Avı', 'Süper Ajan Bernard: Görev Mars', 'Süper Köpekler', 'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' ve 'Kırmızı Pabuçlar' olarak sıralanıyor. Filmler, komedi, dram, korku, animasyon ve macera gibi çeşitli türlerde seyirciyle buluşacak.
10 Mayıs 2024

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta üç yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Savaş Atı', iki gencin Amerikan Rüyası'na dair hikayesini anlatıyor. 'Kaygısız Baş', İstanbul'dan Kapadokya'ya dönen bir gencin yaşadıklarını, 'Küçük Deniz Kızı' ise Ariel'in insan olma arzusunu konu ediniyor. Japon yapımı anime 'Suzume', genç bir kızın olgunlaşma serüvenini, 'Conjuring: Şeytan Ayini' ve 'Cin Hikayeleri Kayıp Bebek' korku ve gerilim türünde, 'İşaretliler: Kurban' ise metafizik bir hikayeyi izleyiciyle buluşturuyor.
26 Mayıs 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta, Tom Hanks'in başrolünde olduğu 'Hayata Röveşata Çeken Adam', Michael B. Jordan'ın hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu 'Creed III: Efsane Devam Ediyor', Akira Kurosawa'nın senaryosundan uyarlanan 'Yaşamak', Tony Gatlif'in yönettiği 'Tom Medina', animasyon filmler 'Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde' ve 'Fındıkkıran ve Sihirli Flüt' olmak üzere toplam yedi film izleyiciyle buluşuyor. Filmler, farklı türlerdeki hikayeleri ve tanınmış oyuncularıyla dikkat çekiyor.
3 Mart 2023

İsveçli yönetmen Ruben Östlund, 16-27 Mayıs tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan 76'ncı Cannes Film Festivali'nin ana yarışma jürisine başkanlık yapacak. Östlund, daha önce 'Kare' ve 'Hüzün Üçgeni' filmleriyle iki kez Altın Palmiye ödülünü kazanmış bir yönetmendir. Festival yönetimi, Östlund'un jüri başkanlığını, onun insanlığın temel içgüdülerini mizahla ve titizlikle inceleyen tarzını övgüyle duyurdu.
28 Şubat 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

73. Berlin Film Festivali'nin programı açıklandı ve 16-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde 18 film 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak ve Türk yönetmenlerin filmleri öne çıkıyor. Burak Çevik, Helin Çelik, Ayşe Polat ve İlker Çatak gibi yönetmenlerin yeni yapımları festivalde yer alacak. Jüri başkanlığını Kristen Stewart yapacak ve Steven Spielberg onursal Altın Ayı ödülünü alacak.
24 Ocak 2023

Ünlü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' adlı yeni filmi, 16-27 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek 76. Cannes Film Festivali'nde yarışmaya hak kazandı. Film, küçük bir köyde görev yapan ve tacizle suçlanan bir öğretmenin hikâyesini konu alıyor. Ceylan daha önce 'Kış Uykusu' filmiyle Altın Palmiye dahil olmak üzere Cannes'dan çeşitli ödüllerle dönmüştü. Festivalde yarışacak diğer filmler arasında Jessica Hausner'in 'Club Zero', Wes Anderson'ın 'Asteroid City' ve Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' gibi eserler yer alıyor.
13 Nisan 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023
İşaretlediklerim