Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin vurduğu bölgedeki mezarlık ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir provokasyon yapıldı. Bir kişi, dua okunurken Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak imama, 'O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun' diyerek çıkıştı ve çevredekilerin tepkisi üzerine alandan uzaklaştırıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, bu olayı kınayarak, siyasi iktidarın ülkeyi getirdiği kutuplaşmaya dikkat çekti ve 14 Mayıs'ın barış ve huzur temelinde bir kırılma anı olacağını belirtti.
21 Nisan 2023

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini 'Sorosçu ve casus' olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Kavala, casusluk suçlamasının haksız olduğunu ve yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran söylemler olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür iddiaların demokrasi kültürüne zarar verdiğini ifade etti. Osman Kavala, 2 bin 201 gündür hapiste bulunuyor.
10 Kasım 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ahlaki meşruiyetini tartışmalı bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası sırasında kendisi hakkında yalanlar söylendiğini, iftiralar atıldığını ve sahte videolarla kampanya yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullanmasının da ahlaki olarak sorgulanması gerektiğini vurguladı.
1 Haziran 2023

TBMM Karma Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar verdi. Başarır, bir mahkemeye tepki göstermesi nedeniyle 'duruşma hakimlerine alenen hakaret' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından; Türkkan ise Bingöl'de bir vatandaşa hakaret etmesi ve sonrasında özür dilemesi nedeniyle 'hakaret' suçundan fezleke hazırlanmıştı. TBMM Genel Kurulu'nun son kararı vereceği belirtildi ve milletvekilleri savunmalarını yazılı veya sözlü olarak yapabilecekler.
2 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet lideri Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye'nin yeni anayasa taslağı ve Gezi Parkı davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'nın durumu öne çıkan konular arasındaydı. Kavala'nın durumu, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını uygulamaması nedeniyle Avrupa Konseyi ile olan ilişkileri de etkiliyor. Görüşmede, Kavala ve diğer mahkumların durumlarına dair yeni hukuki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.
2 Mayıs 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmişti. Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine karşı MHP'ye yönelik iftira atmakla suçladı ve CHP'nin aday belirleme sürecinde başarısız olduğunu iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Yalçın'a Twitter üzerinden cevap vererek MHP'nin politik duruşunu eleştirdi ve partinin seçmen kaybettiğini öne sürdü.
7 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, evinin önünde yaptığı bir açıklama nedeniyle 'kişilik haklarına saldırı' iddiasıyla açılan 200 bin TL'lik manevi tazminat davası, Anadolu 15'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen sekizinci duruşmada reddedildi. Kaftancıoğlu, daha önce de 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan beraat etmişti ve bu sonuçla birlikte kendisinin '2-0 önde' olduğunu ve üç davanın daha kaldığını belirtti.
19 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu dış güçler, FETÖ ve PKK ile işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan'ın bu suçlamalarını içeren bir tweet'ine Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'İşte Hendek İşte Deve' şarkısını alıntılayarak ve gençlere seslenerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun yanıtında, ülkede yaşanan rezaletlerin tekrarlanmaması için gençlerin gerekeni yapması gerektiğini belirtti.
5 Mayıs 2023

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Adalet bakan yardımcılığına getirilen hakim Akın Gürlek'in şikayeti üzerine gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan hakkında açılan dava sonuçlandı ve her iki gazeteci de beraat etti. Gazeteciler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiasına dayanarak başlatılan DİAYDER davasını haberleştirmişlerdi. Savcı, gazetecileri 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' ile suçlamış, ancak mahkeme bu suçlamaları reddederek gazetecilerin beraatine karar verdi.
13 Haziran 2023

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada, 4 Eylül'de ölmesi nedeniyle dava düştü. Kolivar, bir televizyon programında yaptığı konuşma ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma geçirmiş ve tutuklanmıştı. İstanbul 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi, Kolivar'ın ölümünden sonra davanın düşürülmesine karar verdi.
27 Eylül 2024

İstanbul Küçükçekmece'de 'Eros' isimli bir kedinin tekmeyle öldürülmesi sonrası fail İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılması kamuoyunda tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u arayarak olaya müdahil oldu. Keloğlan'a dört yıla kadar hapis cezası istenmesine rağmen, mahkeme 'iyi hal' ve 'pişmanlık' gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanığı serbest bıraktı. Karara itiraz edilmesi üzerine, Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi ilk kararı kaldırdı ve dosyayı mahkemeye iade etti.
25 Şubat 2024

İnsan hakları kurumlarında çalışan 11 kişinin yargılandığı Büyükada davası, Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay, bir sanığın eksik araştırma sonucu hapis cezası aldığını ve üç sanığın beraat etmesi gerektiğini belirtmişti. İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bozma kararına uyduğunu açıkladı ve Taner Kılıç hakkındaki yurt dışı yasağının devamına ve ByLock kullanımının araştırılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Haziran'da yapılacak.
8 Mart 2023

Tecavüz hükümlüsü Musa Orhan'a hakaret ettiği suçlamasıyla iki yıl dört aya kadar hapsi istenen oyuncu Hazal Kaya'nın cezalandırılmasına gerek görülmedi. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi, hakaret eyleminin haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini ifade ederek Hazal Kaya'ya 'ceza verilmesine yer olmadığı'na hükmetti. Kaya'nın avukatı Hande Kuday, kararın emsal olacağını söyledi.
30 Ekim 2023

İzmir'de Tüylü Mikrofon YouTube kanalına konuşan Dilruba K., Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamalarıyla tutuklandı. Dilruba K., sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle İzmir başsavcılığı tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
12 Ağustos 2024

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023
İşaretlediklerim