Tunus açıklarında meydana gelen iki ayrı göçmen teknesi kazasında 10 kişi hayatını kaybetti. Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cebabli tarafından yapılan açıklamada, 76 kişinin kurtarıldığı ve kurtarılan göçmenlerin adli makamlara sevk edildiği belirtildi. Afrika kıtasından Avrupa'ya ulaşmayı umut eden binlerce göçmen, her yıl Akdeniz üzerinden Tunus'a doğru yola çıkıyor.
12 Nisan 2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2022 FIFA Dünya Kupası için güvenlik desteği amacıyla Katar'a gönderilen 2 bin 500 Türk polisinin son 20 günlük maaşlarının ödenmediğini belirtti. Bakan, polislerin kendisine ulaşarak bu durumu aktardıklarını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bu konuda sorular yönelttiğini ifade etti. Bakan, Katar devletinin maaşları karşıladığını ve toplamda 5 milyon doların kayıp olduğunu, bu paranın neden ve ne zaman ödeneceğini sordu.
30 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda ölenlerin sayısı 50 bin 399'a ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybının arttığını ve kimliklendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Soylu Hatay'ın eskisinden daha güçlü bir şehir olacağını ifade etti.
5 Nisan 2023

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'daki temaslarında ticaretin ve yatırımların daha da geliştirilmesi yönünde samimi bir çaba gördüğünü belirtti. Şimşek, 'Yeni Pusula' temalı '7'nci Geleceğe Yatırım Girişimi' etkinliğine katıldı ve burada Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda olumlu görüşlerini paylaştı. Ayrıca, Türkiye'nin turizmde dünyanın en iyi dördüncü destinasyonu olduğunu belirterek, Suudi Arabistan'ın turizm hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.
26 Ekim 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'de yıl başından temmuz ayına kadar 34 bin 300 kızamık ve kızamıkçık vakası tespit edildiğini ve bu süre zarfında kızamık nedeniyle 413 kişinin öldüğünü açıkladı. DSÖ, kızamık vakalarındaki ve can kayıplarındaki artışın ekonomik durumun bozulması, gelirlerin azalması ve göç gibi nedenlerden kaynaklandığını belirtti. Yemen'de iç savaş ve yansımaları nedeniyle sağlık sektöründe ciddi anlamda tıbbi ekipman sıkıntısı yaşanıyor.
31 Ağustos 2023

Muhalefet tarafından silahlı paramiliter grup olmakla suçlanan SADAT'ın CEO'su Melih Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretindeki heyette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce SADAT yöneticileriyle herhangi bir bağlantısı olmadığını ifade etmişti. Bu ziyaret, Türkiye'nin ekonomik krizden çıkış arayışları ve erken seçim öncesi Körfez ülkelerinden beklenen döviz akışı bağlamında gerçekleşti.
18 Temmuz 2023

Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde Türkiye genelinde 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 48 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 184 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunarak, bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bayram tatilinin altıncı gününde 635 trafik kazası daha yaşandığı ve 391 bin 472 aracın denetlendiği bilgisi paylaşıldı.
12 Nisan 2024

Yemen'de İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde bir gemi ile ABD'ye ait bir uçak gemisini balistik ve seyir füzeleriyle vurduklarını açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Umman Denizi'nde 'Transworld navigator' isimli bir geminin ve Kızıldeniz'de ABD uçak gemisi Eisenhower'ın hedef alındığını belirtti. Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı ticari gemilere saldırılar düzenliyor. Bu eylemler nedeniyle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.
23 Haziran 2024

Hawaii Kara ve Doğal Kaynaklar Departmanı, Hōnaunau körfezinde 33 kişilik bir yüzücü grubunun yunusları yasalara aykırı şekilde takip edip taciz ettiğini belirterek soruşturma başlattı. 2021'den itibaren Hawaii'de yunuslara 50 metreden daha yakın yüzmek yasaklanmıştı. Bu yasa, turistlerin yunuslarla yüzmesinin hayvanların gece beslenmesini engellediği tespiti üzerine getirilmişti. Yüzücülerin yunusları takip ettiği anlar bir drone ile kaydedildi.
30 Mart 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023

TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu'nun raporunda, 14 Ekim 2022'de 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ana nedeninin tali havalandırmadaki yetersizlik olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, denetimsizliğin de riski artırdığı vurgulanmıştır. Sayıştay'ın 2019'da madenle ilgili uyarıları olduğu ve hükümetin yeterli tedbirlerin alındığını savunduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise olayı 'kader' olarak nitelendirdiği bilgisi verilmiştir. Komisyon raporunda, metan gazı varlığının ve patlamayı tetikleyici unsurların yönetilememesinin ve etkin bir denetim mekanizmasının olmamasının kazaya yol açtığı tespitleri yer almaktadır.
14 Mart 2023

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) deprem bölgesi inceleme raporunda, resmi ölüm sayısının gerçek rakamlardan çok uzak olduğu ve ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin varlığına dikkat çekildi. Bu durumun, kayıp kişilerin yakınları için psikolojik yıkıma yol açtığı belirtildi. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 50 bin 399 iken, SES raporu bu sayının asıl sayıdan uzak olduğunu ifade ediyor.
20 Nisan 2023

Bayram tatilinin dört gününde toplam 26 kişi hayatını kaybetti ve 5 bin 345 kişi yaralandı. Son 24 saatte 693 trafik kazası meydana geldi, dört kişi hayatını kaybetti ve 1302 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın dördüncü günündeki kaza ve denetleme verilerini paylaştı. Toplamda 343 bin 95 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle birçok araca işlem yapıldı.
19 Haziran 2024

İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi'ne tanklar eşliğinde girdiği ve hastanenin yöneticisi Muhamed Ebu Salmiya'nın yoğun bakımdaki hastaların tamamının öldüğünü açıkladığı bildirildi. Hastanede yaralılar ve bombardımandan kaçan binlerce sivilin de bulunduğu, toplamda 7 bin kişinin mahsur kaldığı ifade edildi. Ebu Salmiya, İsrail ordusunun hastaneye küvez sağladığı iddialarını yalanlayarak, hastanenin küvezlere sahip olduğunu ancak yakıt eksikliği nedeniyle jeneratörleri çalıştıramadıklarını belirtti.
17 Kasım 2023

Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül gecesi meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem sonucunda ölü sayısının 2 bin 862'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 562'ye yükseldiğini açıkladı. Deprem, Marakeş kentinin El-Huz bölgesinde meydana geldi ve Rabat, Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkiledi. Daha önceki açıklamada ölü sayısının 2 bin 681 olduğu belirtilmişti.
12 Eylül 2023

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları altında bulunan kentte iki çocuğun açlıktan öldüğünü açıkladı. Bu çocuklar, yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle Şifa Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'de insani yardıma erişim sağlanması yönündeki kararına rağmen, Şubat ayında Gazze'ye giren yardımın Ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğü belirtiliyor. BM verilerine göre, kentte yüz binlerce kişi ciddi açlıkla karşı karşıya.
28 Şubat 2024

Bayram tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 62 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi yaralandı. Son 24 saatte 597 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 13 kişi öldü, 1007 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin yedinci günündeki kaza ve denetleme verilerini açıkladı. Toplamda 406 bin 165 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 60 bin 150 araca işlem yapıldı.
22 Haziran 2024

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 66 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 352 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalara ilişkin son verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Dönüş trafiğinin yoğunlaştığı son günlerde 382 bin 467 araç denetlenirken, 25 bin 215 araca hız ve radar cezası uygulandı.
14 Nisan 2024

Meksika'da son haftalarda etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 112 kişi hayatını kaybetti. En çok can kaybı Nuevo Leon, Tamaulipas, Veracruz ve Tabasco eyaletlerinde yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ölenlerin çoğunun sıcak çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ulusal Meteoroloji Servisi, sıcak hava dalgasının 10 ila 15 gün daha sürmesini beklediğini duyurdu.
30 Haziran 2023
İşaretlediklerim