Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 2024 seçimleri için aday olmasını eleştirerek, Biden'ın başkanlığını 'vahim ve başarısız' olarak nitelendirdi. Trump, Biden'ın ekonomi politikalarını, göçmen politikalarını ve ABD'nin dünya sahnesindeki konumunu eleştirdi. Ayrıca, Biden'ın ABD'yi 'üçüncü dünya savaşı' eşiğine getirdiğini iddia etti ve 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözü verdi.
26 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, California'nın Los Angeles kentinde düzenlenen bir programda, silahlı şiddeti önleme çabaları hakkında konuştu. Ocak ayında Monterey Park'ta gerçekleşen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı anarak, Asyalı Amerikalılara yönelik artan nefret suçlarına dikkat çekti. Yeni bir kararname imzaladığını ve kongreye silah satışları için daha kapsamlı sabıka kaydı kontrolü ve üreticilerin sorumluluk muafiyetinin kaldırılması çağrısında bulunduğunu belirtti. Ayrıca, 2024 yılı mali bütçesinin ruh sağlığı hizmetlerine erişim ve şiddetten etkilenenlere mali destek içerdiğini ve Cumhuriyetçilerin bu bütçeyi desteklemesi gerektiğini vurguladı.
15 Mart 2023

Elon Musk, X platformunda bir değişiklik daha yaparak haber bağlantılarını kaldırdı. Musk, bu değişikliği estetik kaygılarla ve gönderilerin daha iyi görünmesini amaçladığını belirtti. Yeni formatta bağlantılarda sadece görsel yer alıyor ve kullanıcılar ilgili sayfayı ziyaret etmek isterlerse resme tıklamak zorundalar. Bu durumun reklamlarda geçerli olmayacağı belirtildi.
5 Ekim 2023

Türk kökenli ABD vatandaşı ve 'Genç Türkler' programının sunucusu Cenk Uygur, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olduğunu duyurdu. Uygur, Joe Biden'ın Donald Trump karşısında yenilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, seçim kampanyası için şimdiden 250 bin dolar topladı. Geçmişte Cumhuriyetçi olan Uygur, şimdi 'ilerici' politikaları destekliyor. Ancak doğuştan ABD vatandaşı olma şartı, geçmişteki tartışmalı söylemleri ve medya, Uygur'un önündeki engeller arasında yer alıyor.
3 Aralık 2023

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Harris, aday gösterilmesinin ardından 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış topladı. Bu miktar, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış olarak kayda geçti. Harris'in adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş destek bulurken, eski başkan Barack Obama da sürecin çekişmeli geçeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Joe Biden’ın yerine aday olacağı konuşulan Kamala Harris hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Harris’i yenmenin Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını belirtti. Joe Biden, X hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini duyurmuş ve yardımcısı Kamala Harris’i başkan adayı olarak önermişti. Biden, özellikle Trump’la ilk münazaraya çıktığı günden beri yoğun bir çekil baskısı altındaydı.
21 Temmuz 2024

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

Elon Musk, 2022'de 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın değerini bir yılda 19 milyar dolara düşürdü. Musk, platformun adını X olarak değiştirdi ve bir dizi kutuplaştırıcı karar aldı. Bu kararlar sonrasında platformun reklam gelirleri %60 düştü ve nefret söylemi, ırkçılık ve tacizde artış yaşandı. Musk, Twitter'ı 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, Çin merkezli dev platform WeChat'i örnek alıyor.
31 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın İran ile ilgili ironik bir tweet'ini retweet'ledi. Musk, tweet'inde İran'ın çevresindeki ABD askeri üslerini gösteren bir meme paylaştı ve 'İran savaş istiyor. Bakın ülkelerini askeri üslerimize ne kadar yakın kurmuşlar' ifadesini kullandı. Şimşek, bu paylaşımı retweet'ledi.
28 Ekim 2023

CBS News/You Gov tarafından yapılan bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 72’si ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık görevini sürdürecek zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip olmadığını düşünüyor. Ankette, Biden’ın sağlık gerekçesiyle başkanlık seçimlerinden çekilmesi gerektiğine inananların yüzde 46’sını Demokratlar oluşturuyor. Aynı ankette, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın zihinsel sağlığı konusunda katılımcıların yüzde 50’si olumlu, yüzde 49’u ise olumsuz görüş bildirdi. Biden’ın kampanya anketörü Molly Murphy, başkanın münazara performansının iyi olmadığını kabul ederken, bu durumun seçim sonucunu belirlemeyeceğini savundu.
30 Haziran 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışında yerine önerdiği Kamala Harris, seçim kampanyasının ilk haftasında 200 milyon dolar bağış topladı. Harris’in ekibinin açıklamasına göre, toplanan paranın yüzde 66’sı ilk kez bağış yapanlardan geldi ve Biden’ın Harris’i desteklediğini açıklamasının ardından toplandı. Ayrıca, 170 bini aşkın kişi kampanyaya gönüllü olarak kaydoldu. Harris, kampanyasının ilk 24 saatinde 81 milyon dolar bağış toplayarak rekor kırdı.
28 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Elektrikli araç üreticisi Tesla, CEO Elon Musk'ın pazar payını artırma hedefi doğrultusunda 2023 yılında altı defa fiyat indirimine gitti. Model 3'ün fiyatı 63 bin dolardan 40 bin doların altına düşerken, Model S ve Model X modellerinin ABD'deki fiyatları yüzde 20 oranında azaldı. Analistler, Tesla'nın bu stratejiyle kısa vadeli mali durumunu riske atabileceğini ve kar marjlarını düşürdüğünü belirtiyor. Tesla'nın karı yıllık yüzde 24 düşüşle 2,5 milyar dolara gerilerken, hisseleri de yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Ayrıca, Tesla'nın Y modeli 4 Nisan itibarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu.
24 Nisan 2023

Tesla hisseleri, zayıf talep ve lojistik sorunları nedeniyle yüzde 12 değer kaybetti. Bu düşüşle birlikte, Tesla'nın piyasa değeri geçen yılki 1 trilyon dolarlık seviyesinden yüzde 65 gerileyerek Ford'un seviyesine indi. Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra Tesla'ya daha az zaman ayırdığı için hisselerde düşüş yaşandı ve Musk, net varlığından 200 milyar dolar kaybederek dünyanın en zengin insanı unvanını kaybetti. Tesla ayrıca işten çıkarmalar ve işe alımların durdurulduğunu duyurdu.
4 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden, kötü geçen münazara performansının ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı gaflarla dikkat çekti. Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye 'Putin' ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e 'Trump' demesi, Demokrat Parti'deki çekilme çağrılarını artırdı. Toplantı sonrası üç Demokrat temsilci daha Biden'ın kampanyasını sonlandırmasını istedi. Demokrat Parti'de Biden'ın yetersizliği konusunda kaygılar artarken, Biden çekilmemekte kararlı olduğunu belirtti.
12 Temmuz 2024

The Washington Post gazetesi, Joe Biden'a 4 Temmuz Bağımsızlık Günü için varsayımsal bir seçimden çekilme konuşması hazırladı. Biden, Donald Trump ile yaptığı münazarada kötü bir performans sergileyerek yaşı hakkındaki endişeleri artırdı ve birçok kesimden yarıştan çekilmesi yönünde çağrılar aldı. Gazete, Biden'ın çekilmesi durumunda Demokrat Parti'nin yeni bir aday belirlemesi için planlı bir süreç önerdi. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini söyledi.
5 Temmuz 2024

Twitter CEO'su Elon Musk, şirket çalışanlarına hisse senedi teklifinde bulundu. Bu teklif, uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalara göre Twitter'ın toplam değerinin 20 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Bu değer, Musk'ın Twitter'ı satın aldığı 44 milyar dolarlık bedelin yarısından da az. Musk, reklam verenlerin çekilmesi ve gelir kaybı nedeniyle maliyetleri düşürmek ve gelirleri artırmak için çeşitli önlemler almıştı.
27 Mart 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023
İşaretlediklerim