14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde, siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler duyuruldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oy kullanacak. Diğer parti liderleri de çeşitli okullarda oylarını kullanacaklar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sırasıyla Ankara ve İstanbul'da oy kullanacaklar.
9 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde, bazı oy pusulalarının arkasına basılan sandık kurulu mührünün ön yüzde adayların üzerine iz bıraktığı görüldü. TİP Seçim Bürosu'nun YSK'ya yaptığı başvuru sonucunda, YSK bu durumun 135 sayılı genelgede düzenlendiğini ve pusulaların geçerli sayılacağını belirtti. YSK, mührün adayların üzerine baskı yaptığı oy pusulalarının özel işaret koyma amaçlı olmadığı sürece geçerli sayılacağını duyurdu.
14 Mayıs 2023

Cumhur İttifakı, 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerde Suudi Arabistan'da hacda olacak 70 bin kişinin oy kullanabilmesi için geçmişte yurt dışında çalışan işçiler için uygulanan bir YSK formülünü yeniden kullanmayı düşünüyor. Seçim tarihinin depremler nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği konusunda iktidar ve muhalefet arasında farklı görüşler bulunuyor. YSK'nın bu konuda henüz bir karar almadığı, ancak muhalefet temsilcilerinin kategorik bir ret içinde olmadıkları belirtiliyor.
24 Şubat 2023

MetroPOLL Araştırma'nın 9-10 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49,1 oy oranıyla ilk turda kazanabilir. Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 46,9 olarak belirlendi. Parti ve ittifakların durumuna bakıldığında Cumhur ittifakı yüzde 45,5, Millet ittifakı yüzde 39,1, HDP/Yeşil Sol Parti yüzde 10,1 ve diğer partiler toplamda yüzde 2,6 oy alıyor. Anketin metodolojisi ve finansmanı hakkında bilgi verilmediği için güvenilirliği konusunda bir not düşülmüş.
11 Mayıs 2023

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıklamasının ardından, oy kullandığı sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu en fazla oyu aldı. İnce'nin sandığından Kılıçdaroğlu 296, Tayyip Erdoğan 50, İnce ve Sinan Oğan ise 12 oy aldı. Aynı şekilde, Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta da Kılıçdaroğlu 238 oyla önde giderken, Erdoğan 57, Oğan 4 ve İnce 1 oy aldı.
14 Mayıs 2023

MAK Danışmanlık'ın 26 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında 63 ilde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 50,9 oy oranıyla önde görünüyor. Tayyip Erdoğan yüzde 45,4 ile ikinci sırada yer alırken, diğer adaylar çok daha düşük oranlarda kalmış. Aynı araştırmada yapılan milletvekilliği seçimi tahminlerinde ise AKP yüzde 36,9, CHP yüzde 30,1 ve İYİ Parti yüzde 12,6 oy oranlarına sahip. Ancak araştırmanın hata payı bilgisi verilmediği için güvenilirliği konusunda bir not düşülmüş.
7 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı ve ANKA'nın açıkladığı ilk seçim sonuçlarına göre, İzmir'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açılan sandıkların yüzde 38.66'sına göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 62,04 oy oranıyla önde bulunuyor. Tayyip Erdoğan yüzde 32,57 oy alırken, diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce sırasıyla yüzde 4,76 ve yüzde 0,63 oy oranlarına sahip. ANKA'nın verilerine göre ise açılan sandık oranı yüzde 46 iken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 62,81, Erdoğan'ınki yüzde 31,9 olarak belirtiliyor.
14 Mayıs 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,96 oy oranına sahip olduğunu duyurdu. Ayrıca yurt içindeki sandıkların yüzde 99'u, yurt dışındakilerin ise yüzde 84'ü açılmış durumda. Diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 5,2 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy almış durumdadır.
15 Mayıs 2023

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, AKP'li milletvekillerinin, yerel yöneticiler ve kanaat önderleri aracılığıyla, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmemesi yönünde baskı uyguladığını belirtti. Türk, Yeşil Sol Parti'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesiyle bölgede Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığını ve ikinci tur öncesinde bu baskının başladığını ifade etti. Ayrıca, demokratik bir seçim sürecinin sağlanması halinde Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğini ancak baskı ve hilelerin olduğu bir ortamda bunun mümkün olmadığını dile getirdi.
23 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, yerel seçimler 2024 yılının Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta düzenlenecek. Seçmen kütüğü ise 1 Ekim 2023'ten itibaren YSK tarafından belirlenecek askı süresinin başlangıç tarihine kadar güncellenebilecek.
1 Ekim 2023

Genel seçimlerin ardından muhalefet, Anadolu Ajansı'nın yayınladığı verilerin manipülatif olduğunu iddia ederek, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sandık müşahitlerinin ve seçim kurullarındaki görevlilerin yerlerinden ayrılmaması gerektiğini belirtti ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) illerdeki veri girişini sağlamakla yükümlü olduğu konusunda uyardı.
14 Mayıs 2023

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Türkiye'de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini duyurdu. İlk turda da Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirten Yılmaz, vatandaşlık görevinin önemine vurgu yaparak gençleri oy kullanmaya ve sandık başında görev alan kişilere teşekkür etmeye çağırdı.
22 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye'de seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmaları yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimlerin ertelenmesi konusunda son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceğini ifade etti. CHP'li Erdoğan Toprak, iktidarın seçimleri ertelemekten vazgeçtiğini, Saadet Partili Bülent Kaya ise YSK'nın seçimleri zamanında yapmak için yeterli yasal dayanağa sahip olduğunu belirtti. YSK, Elâzığ'daki bir muhtarlık seçiminin ertelenmesi talebini reddederek emsal bir karar verdi.
24 Şubat 2023

17:00'da kapanan sandıklardan gelen ilk verilere göre, Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın açıkladığı oranlara göre Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 59,34 sandık açıldığında Kılıçdaroğlu yüzde 48,07 oy alırken, ANKA'nın yüzde 60,05 sandık açıldığında ise Kılıçdaroğlu yüzde 50,11 oy oranına sahip. Diğer adaylar Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan ve Muharrem İnce ise sırasıyla daha düşük oy oranlarına sahip.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'deki konuşmasında bu seçimin bir referandum niteliği taşıdığını belirtti. Erdoğan'ı gençleri manipüle etmekle ve Avrupa'nın desteğini almakla suçladı. Ayrıca, Erdoğan'ın sığınmacılar ve kaçakçılar için satın alınabilir biri olduğunu ve Türkiye'yi sadece bir toprak parçası olarak gördüğünü iddia etti. Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turuna sıfırdan başladıklarını ve herkesin gerçek yüzünün ortaya çıktığını ifade etti.
27 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için propaganda dönemine ilişkin kuralları açıkladı. Propaganda süreci, Cumhurbaşkanı seçimi için 31 Mart, milletvekili seçimi için 18 Mart'ta başlayacak ve 13 Mayıs'ta sona erecek. Üniversite kampüslerinde seçim propagandası yasaklanırken, adaylar yurt içinde seçim büroları açabilecek. Elektronik posta ve telefonlarla propaganda yapmak yasaklanmış, hoparlörle propaganda belirli saatlerde serbest bırakılmıştır. Türk Bayrağı ve dini ibarelerin propaganda materyallerinde kullanılması yasaklanmıştır. Kamu görevlileri ve araçları seçim propagandasında kullanılamayacak.
16 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri için takvimi açıkladı. 36 siyasi partinin katılacağı seçimlerde, siyasi partilerin aday tespiti, seçmen listelerinin güncellenmesi, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı gibi önemli tarihler belirlendi. Ayrıca, yatağa bağımlı hastalar ve engelliler için seyyar sandık başvuruları da başlayacak.
2 Ocak 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yönelik iddiaların ciddi olduğunu belirtti. Sosyal medyada, ıslak imzalı tutanaklar ile YSK'ya bildirilen sayılar arasındaki uyumsuzluklar ve Yeşil Sol Parti'nin oylarının MHP'ye yazıldığı iddiasıyla itirazları gündeme geldi. Davutoğlu, bu iddiaların basit hatalar olarak görülmemesi gerektiğini ve gerekirse tüm tutanakların yeniden sisteme girilmesi gerektiğini ifade etti.
16 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için seçmen sayısını açıkladı. Toplamda 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağını belirtti. İlk kez oy kullanacak seçmen sayısı 4 milyon 904 bin 672 olarak ifade edildi. Ayrıca, 133 bin seçmenin başka illere kaydını aldırdığı bilgisi paylaşıldı.
17 Nisan 2023
İşaretlediklerim