Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Türkiye'nin attığı iki golle maç 2-1 sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan milli takım, hep birlikte 'Türkiye' tezahüratları yaptı.
9 Eylül 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Spor Kulübü, Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 7-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Kupası'nda 20 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele edecek. Turnuvada yer alacak tanınmış kulüpler arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bayern Münih, Juventus, PSG, Ajax ve Porto gibi ekipler bulunuyor. Turnuva sonrasında 72 takımın getirdiği imzalı formalar açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.
31 Mart 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Türkiye, organizasyondaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazandı.
26 Haziran 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

Türkiye Satranç Federasyonu, 16 yaşındaki Ediz Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası (GM) olduğunu duyurdu. Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği üstün performans ile son GM normunu tamamlayarak bu unvanı kazandı. Bu başarıyla birlikte, Gürel aynı zamanda Türkiye'nin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu.
7 Mart 2024

Galatasaray, Süper Lig'de 24. şampiyonluğunu Konyaspor'u 3-1 yenerek kazandı ve şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kutlamalar, İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nden RAMS Park'a kadar devam etti. Taraftarlar, Emir Can İğrek, Uzi, Zara ve Edis Görgülü'nün sahne aldığı etkinlikte coşkuyla yer aldı. Futbolcular Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu, Filistin'e destek verirken, Galatasaray taraftarları TFF heyetini protesto etti.
27 Mayıs 2024

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda elde ettiği başarıyla büyük usta (GM) ünvanını kazanarak satranç tarihinde bu başarıya ulaşan dördüncü en genç isim oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğmuş aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında dünyanın en genç GM'si unvanına sahip oldu. Bu başarıyla birlikte, Türkiye'deki büyük usta sayısı 16'ya yükseldi.
2 Nisan 2024

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybetti. Hırvatistan ise elemelerde mücadele etme hakkı kazandı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.
21 Ağustos 2023

A Milli Kadın Hentbol Takımı, EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na katılacak. Elemeler grubunda beş maç sonucunda iki galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak en iyi üçüncü takımlar arasına girme başarısını gösterdi. Türkiye, bu başarısıyla 28 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında Avusturya, İsviçre ve Macaristan'da düzenlenecek olan şampiyonaya ilk kez katılma hakkı kazandı. Final maçı Viyana'daki Wiener Stadthalle Spor Salonu'nda oynanacak.
8 Nisan 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

A Milli Takım, Letonya'yı 4-0 yenen maç sonucunda 2024 Avrupa Şampiyonası'na (Euro 2024) katılmayı garantiledi. Konya'da oynanan maçta A Millilerin gollerini Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve sonradan oyuna giren Cenk Tosun attı. Bu, Türkiye'nin 1960'tan beri Avrupa Şampiyonası'na katılacağı altıncı kez olacak.
15 Ekim 2023

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası yarı finalinde İsveç'i 105-84 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Türkiye, 20 Ağustos Pazar günü Hırvatistan'la karşılaşacak. Diğer yarı final maçında Hırvatistan, Ukrayna'yı 85-70 mağlup etti. Final maçı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak.
18 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Maç, Türkiye genelinde büyük ilgiyle takip edildi ve birçok şehirde kurulan dev ekranlardan izlendi. Şampiyonluk anında yurttaşların sevinçleri sosyal medyada paylaşıldı.
4 Eylül 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turunda rövanş karşılaşmaları sona erdi. Türkiye'den tek takım olan Galatasaray, ilk maçı 2-2 beraberlikle biten eşleşmenin rövanşında Zalgiris'i 1-0 yenerek tur atladı. Sarı-kırmızılılar, 3'üncü eleme turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'nın rakibi oldu. Üçüncü eleme turunda ilk maçlar 8-9 Ağustos, rövanşlar ise 15 Ağustos'ta yapılacak.
3 Ağustos 2023

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükselerek ilk 10 içindeki yerini garantiledi. Sezon başında 12. sırada olan Türkiye, İskoçya ve Çekya'nın Avrupa kupalarında takımlarının elenmesi ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi sayesinde bu başarıyı elde etti. Bu sonuçla birlikte, önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim