Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen bir kına gecesinde havaya açılan ateş sonucu başına kurşun isabet eden gelinin babası Mehmet Şahin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinde çok sayıda boş kovan bulundu. Şüpheli E.Ö, jandarma tarafından gözaltına alındı.
7 Eylül 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

Gaziantep'in Şirinevler Mahallesi'nde akraba olan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada Uğur Çeliktop, Yılmaz Kıranşal ve Kenan Kıranşal isimli üç kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan Nigar Kıranşal ve Leyla Çeliktop hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı.
16 Ocak 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde akraba oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada Adnan Omay ve Aydın Daş isimli iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen her iki yaralı da kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yaklaşık 30 kovan bulan polis, olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor.
6 Temmuz 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, oğlu Osman Aydemir'in kepçe operatörü olarak katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Osman Aydemir, yıkılan apartmanın enkazında sesler duyduğunu ekiplere bildirdi ve kepçesiyle beton blokları kaldırarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Salman Aydemir'e ilk müdahale enkaz altında yapılırken, eşi ise maalesef hayatını kaybetti.
8 Şubat 2023

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Nazım Ö., boşanma aşamasında olduğu eşi Dilek Ö. ile yaşanan tartışma sonucu pompalı tüfekle eşine ateş açarak onu öldürdü. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri Dilek Ö.'nün öldüğünü tespit etti ve kaçan zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
18 Mayıs 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde, O.A. isimli bir kişi, evinde kanepede yatarken dışarıdan kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan araştırması yaparak kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
10 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Adıyaman'da yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalan uzman çavuş Osman Gürbüz ve eşi Ümmü Gürbüz 128 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Çiftin çocuğu ise enkaz altında hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, sekiz katlı bir binanın enkazında yaptıkları çalışmalar sonucunda çifti buldu ve hastaneye kaldırdı.
11 Şubat 2023

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesinde tatil için bulunan 8 yaşındaki Ö.B, akrabalarının evinde bulunan tüfekle oynarken annesi H.B'yi kazara vurdu. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
28 Ağustos 2023
İşaretlediklerim